Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fizetős lesz a közgazdász...

Fizetős lesz a közgazdász főiskola/egyetem vagy ez még csak terv?

Figyelt kérdés

Én mondhatni erre tettem fel az életem, ilyen középiskolába, vagyis ilyen szakra mentem, elméleti közgazdaságtanből fogok emelt szinten érettségizni, és mindenképp közgáz szakon(még nem döntöttem el higy a közgázból milyen szakirányon) szeretnék továbbtanulni.

Úgy terveztem, hogy ezt majd ingyen csinálom meg(így is nehéz lesz kifizetni a kolit/albérletet étkezést, utazást...) a tandíjat 100%, hogy nem fogom/fogjuk tudni kifizetni.

2011. szept. 22. 21:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 A kérdező kommentje:
na most jól lejárattam magam:) nekem azt jelezte, hogy 0%-od van most meg azt, hogy 84... elnézést kérek:)
2011. szept. 22. 22:04
 12/74 anonim ***** válasza:
12%
nem para...ez is a rendszer hibája :P :D
2011. szept. 22. 22:06
 13/74 anonim ***** válasza:
83%
Még jó, hogy programozónak megyek. :)
2011. szept. 22. 22:06
 14/74 anonim ***** válasza:
12%
a programozók állami helyét is maximálja Hoffmann 50%-ra
2011. szept. 22. 22:08
 15/74 A kérdező kommentje:
neked jó, ha tehetném én se arra mennék már de más nem érdekel és nem is értek máshoz neked pedig sok sikert a szakmádban, remélem ingyen végezheted
2011. szept. 22. 22:09
 16/74 anonim ***** válasza:
94%

"nem értem mért pont közgáz és jogi szakoknál,"

Talán mert ezek az egyik "túlképzős" szakmák?

"ötödrészt hol itt az esélyegyenlőség?"

Az már jó kérdés.

2011. szept. 22. 22:12
 17/74 anonim ***** válasza:
28%
Ez a szopó. Én is arra megyek. Tavaly már felvettek ktg. térítésesre, csak halasztok egy évet. De kíváncsi vagyok, hogy vajon az így érvényes képzési szerződésem módosul-e a térítést illetően.
2011. szept. 22. 22:12
 18/74 anonim ***** válasza:
94%

"a programozók állami helyét is maximálja Hoffmann 50%-ra"

Hoffmannak van nagyobb beleszólása vagy Matolcsynak? Matolcsy a ttk-t, műszaki és informatikai képzést erősítené mert ezekből van nagy hiány.

2011. szept. 22. 22:13
 19/74 anonim ***** válasza:
88%
Mindig kiderül a nekem beszólogatókról hogy alig múlt a legtöbb 18 évesnél. Ők a sokat tapasztalt, sok mindent megélt fiatalok, akik egy lassan 50 éves mérnöki diplomával rendelkező, a maga területén egyedülállót alkotó embernél mindent jobban tudnak. Most éppen a rendszer ellen lázadnak, mert fizetni kell valamiért, amiért mindig is kellett volna. Vannak emberek, akik az előző 8 évben, és főleg a Kádár rendszerben hozzászoktak ahhoz hogy semmiért nem kell fizetni, nagyon dolgozni sem, mégis megvan mindenük ami kell. Ez ugye megváltozott, és vannak akik ugyanazon a szinten rekedtek, mert képtelenek voltak bármire is, ami a munkával volt kapcsolatban. Persze ez most nem nektek, fiataloknak szólt, hiszen akkor még nem is éltetek, de ha egyszer a diploma után úgyis ki akartok menni külföldre, mert ez az ország nem jó, akkor miért ne lehetne fizetőssé tenni az egyetemeket? Nekik is vannak kiadásaik, ugyanúgy fenn kell tartani magukat, a színvonalas oktatásnak is ára van. Megfigyeltem, hogy amennyiben a kormány olyan törvényt akar hozni, amihez hozzá is kellene járulni, legyen az bármi, akkor mindenki lázadozni kezd. Az állandó szoci osztogatás volt az ami idáig vezetett, nem kell hogy a mostani kormány is elkövesse ugyanezt a hibát.
2011. szept. 22. 22:25
 20/74 A kérdező kommentje:

kolopele, anélkül, hogy a szoci bandát védeném mikor ők hozták be a tandíjat, akkor a fidesz tiltakozott ha jól tudom

és legyél szives mutass nekem egy olyan kérdést, mikor én veled vitatkoztam vagy megbántottalak, az lehet, hogy más volt a véleményem de az lehet bárkinek még egy SZEGÉNYNEK is.

Ha tehetném megfizetném a tandíjamat és alaból fizetős egyetemre mennék, de ne mtehetem meg, mert munka nincs(köszönhető az elmúlt 9-10évnek) MOND EL NEKEM? HOGYHOGYAN TEREMTSEM MEG A TANDÍJRA A PÉNZT? Képzeld dolgoztam nyáron már két nyáron is, sokszor dolgozok suli közben is hétvégén, de az arra kell, hogy ne halljunk éhen itthon van félretett pénzem is ami kb 1 évnyi tandíjra lenne elég.

2011. szept. 22. 22:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!