Fizetős lesz a közgazdász főiskola/egyetem vagy ez még csak terv?
Én mondhatni erre tettem fel az életem, ilyen középiskolába, vagyis ilyen szakra mentem, elméleti közgazdaságtanből fogok emelt szinten érettségizni, és mindenképp közgáz szakon(még nem döntöttem el higy a közgázból milyen szakirányon) szeretnék továbbtanulni.
Úgy terveztem, hogy ezt majd ingyen csinálom meg(így is nehéz lesz kifizetni a kolit/albérletet étkezést, utazást...) a tandíjat 100%, hogy nem fogom/fogjuk tudni kifizetni.
kolopele ennyi erővel a középiskolát is tandíjassá tehetnék.
Az is a mi adónkból megy. Sőt minden fizetős lehetne. Had adózzunk kétszer valami után. Igaz ez alkotmányellenes, de mint tudjuk a fidesz mostanában szarik a Magyar Alkotmányra.
kolopele
A gond csak az, hogy az emberek többsége nem engedheti meg magának az egyetemet. A szállást, ételt és a többit míg ki tudják fizetni, de a tandíjat már nem. Ez az állami támogatás nem csak nálunk van így hanem más országokban is.
Amúgy meg egy elég nagy köpönyegforgatás a fidesz részéről. nem csak ez hanem sok egyéb dolog. Amit ellenzékben nagyon támadott, most ugyanazt csinálják csak megmagyarázzák, hogy ez most jó, régen nem. Egyik kutya másik eb. De már kezdenek az emberek felébredni. Bár a többség szerint (69%) rossz irányba mennek a dolgok.
Kolopele, miért nem bírod felfogni, hogy nem azzal van a baj, hogy a Fidesz most ez konkrétan meglépi, hanem, hogy nem ezt ígérték, és tiltakoztak is ez ellen még pár éve? Itt az emberek becsapásával van a gond.
Legalábbis nekem. Mert én meg tudom oldani a tandíjat, ha megduplázódna, akkor is. Persze jobb lenne másra költeni azt a pénzt, de egyelőre nekem ez a legfontosabb. Nekem a hazudozással van a bajom. Mert ha azzal kampányolnak, hogy "fizetős lesz az egyetem, az ÁFA 27% lesz, a programunkkal a kiskeresetűek rosszul járnak, stb.", akkor 10-15%-uk, ha lett volna.
És nem vagyok MSZP-bérenc, alapvetően jobboldali vagyok, és a Jobbikra szavaztam, de csak azért, mert ők még nem kaptam alkalmat a bizonyításra.
Szerintem csak ottani állampolgárnak ingyenes a tanulás
ha nem akkor tévedek:)
még eddig nem gondoltam rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!