Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fizetős lesz a közgazdász...

Fizetős lesz a közgazdász főiskola/egyetem vagy ez még csak terv?

Figyelt kérdés

Én mondhatni erre tettem fel az életem, ilyen középiskolába, vagyis ilyen szakra mentem, elméleti közgazdaságtanből fogok emelt szinten érettségizni, és mindenképp közgáz szakon(még nem döntöttem el higy a közgázból milyen szakirányon) szeretnék továbbtanulni.

Úgy terveztem, hogy ezt majd ingyen csinálom meg(így is nehéz lesz kifizetni a kolit/albérletet étkezést, utazást...) a tandíjat 100%, hogy nem fogom/fogjuk tudni kifizetni.

2011. szept. 22. 21:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
41%

kolopele ennyi erővel a középiskolát is tandíjassá tehetnék.

Az is a mi adónkból megy. Sőt minden fizetős lehetne. Had adózzunk kétszer valami után. Igaz ez alkotmányellenes, de mint tudjuk a fidesz mostanában szarik a Magyar Alkotmányra.

2011. szept. 22. 22:37
 22/74 anonim ***** válasza:
30%

kolopele

A gond csak az, hogy az emberek többsége nem engedheti meg magának az egyetemet. A szállást, ételt és a többit míg ki tudják fizetni, de a tandíjat már nem. Ez az állami támogatás nem csak nálunk van így hanem más országokban is.

Amúgy meg egy elég nagy köpönyegforgatás a fidesz részéről. nem csak ez hanem sok egyéb dolog. Amit ellenzékben nagyon támadott, most ugyanazt csinálják csak megmagyarázzák, hogy ez most jó, régen nem. Egyik kutya másik eb. De már kezdenek az emberek felébredni. Bár a többség szerint (69%) rossz irányba mennek a dolgok.

2011. szept. 22. 22:40
 23/74 A kérdező kommentje:
Most miért nem küldenek nekem levelet, hogy akarom a hamburgeradót, a 27%os áfát, a tandíjat, balesetadót ...
2011. szept. 22. 22:48
 24/74 anonim ***** válasza:
50%

Kolopele, miért nem bírod felfogni, hogy nem azzal van a baj, hogy a Fidesz most ez konkrétan meglépi, hanem, hogy nem ezt ígérték, és tiltakoztak is ez ellen még pár éve? Itt az emberek becsapásával van a gond.

Legalábbis nekem. Mert én meg tudom oldani a tandíjat, ha megduplázódna, akkor is. Persze jobb lenne másra költeni azt a pénzt, de egyelőre nekem ez a legfontosabb. Nekem a hazudozással van a bajom. Mert ha azzal kampányolnak, hogy "fizetős lesz az egyetem, az ÁFA 27% lesz, a programunkkal a kiskeresetűek rosszul járnak, stb.", akkor 10-15%-uk, ha lett volna.

És nem vagyok MSZP-bérenc, alapvetően jobboldali vagyok, és a Jobbikra szavaztam, de csak azért, mert ők még nem kaptam alkalmat a bizonyításra.

2011. szept. 22. 22:50
 25/74 A kérdező kommentje:
utolsó szerencsés vagy, hogy kitudod fizeni a tandíjat, remélem addigra találok biztos melót(nappali suli mellet ahogy gondolom kolopele is csinálta) és dolgozok tanulok dolgozok tanulok hogy majd ha elvégzem az egyetemet akkor lehessek munkanélküli kishazámba, ha éhenhalás szélén fogok állni, akkor majd leszek hazaáruló és külföldre megyek a jobb élet reményében, de ez csak azért lesz, mert feladom, kimegyek külföldre mert itthon nemlesz kedvem a sok munka közül válogatni
2011. szept. 22. 22:56
 26/74 anonim válasza:
21%
Gondolkodtál már külföldi egyetemeken (pl.: osztrák / dán) mert ott "tandíj mentes" az egyetem, de a nyelvtudásodat igazolnod kell valahogy (pl.: nyelvvizsga)!
2011. szept. 22. 22:58
 27/74 A kérdező kommentje:

Szerintem csak ottani állampolgárnak ingyenes a tanulás

ha nem akkor tévedek:)

még eddig nem gondoltam rá

2011. szept. 22. 22:59
 28/74 A kérdező kommentje:
mondjuk nem tudnám elképzelni, hogy más nyelven tanulok(néha a sajétomon is nehéz) a dolgozás a más lenne, addig érek még és a nyelvet is tanulhatom, gyakorolhatom de valahogynem tudom elképzelni, hogy 2 év mulva külföldi egyetemen tanulok...
2011. szept. 22. 23:02
 29/74 anonim ***** válasza:
83%
Ne legyél ennyire érzékeny kedves kérdező, nem azt akartam ezzel hangsúlyozni hogy ki szegény és ki nem. Amúgy meg nagy általánosságban beszéltem a felelőtlen osztogatásokról, tudom hogy a szocik hozták be a fizetős tandíjat, viszont mellette bőven adtak ingyen mást helyette. Tudomásul kellene már venni, hogy annyira le van gatyásodva gazdaságilag az ország, hogy muszáj olyan dolgokat is meglépnie, amikre esetleg az előző kormány alatt még nem lett volna feltétlenül szükség, hiszen nem mindjárt az elején tűnt el az a sok pénz. Egyébként csak a korod végett írtam hogy hasonlóan "idős" embereknek szokása az ha belém kötnek, nem rád céloztam ezzel. Az igazán jó dolog az volna, ha a szülők tudnák támogatni a gyerekeik tanulását, nálam ez legalábbis így működött annak idején. Én is ugyanezt fogom tenni a gyerekeimmel, ha egyetemre akarnak majd járni. Az pedig kimondottan dicséretes, hogy dolgozol is azért hogy tanulhass. Erre sem képes mindenki. Az oktatás több országban is fizetős, nincs mindenhol ingyen. Mindenesetre én sem azt mondom hogy az egész tandíjat ki kelljen fizetni, erről szó nincs, de legalább az 50 % - át kellene állnia mindenkinek. Ha sikeres ember lesz belőled, ezt kamatostul meg fogod keresni majd. Kívánom hogy így legyen!
2011. szept. 22. 23:05
 30/74 anonim válasza:
15%
Nekem az unokabátyám tanul kint Dániában. Csak ilyen egyesületi díjat (vagy mit) kell fizetnie (kb. 20 DKK / szemeszter) és össze nem lehet hasonlítani a magyar egyetemekkel, és nem kell tudni dánul se, elég ha tudsz angolul!
2011. szept. 22. 23:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!