A röghözkötést, hogy próbálja érvényesíteni az állam (egyetem)?
Szerintem úgy oldanák meg, hogy ha Mo-n a nevedre kerül bármi (pl. örökléssel ingatlan, bankszámla, autó), arra rögtön ráteszik a kezüket, valamint nyugdíjat sem fognak fizetni/tiltanának belőle, ha esetleg mégis visszajönnél.
Amúgy jó nagy szemétség, hogy az orvosi költségét 1,7millió/évről 3,4millió/évre emelik (és a többi karon is duplázzák a költségtérítést), mert így még nyugati bérből is jó sok munka visszafizetni a 6 évet. Így akarják megoldani, hogy legyen utánpótlás, de ne kelljen bért emelni (egyébként elgondolkodtató, hogy az utcaseprők is ugyanannyit kapnak). De ezt írhatnám a többi olyan pályára is, ami külföldön keresett, míg itthon sz@rba sincs nézve.
Komolyan mondom, hogy lassan egy kerítést fognak építeni a nyugati határokra (vasfüggöny), hogy megállítsák a dezertőr ("dolgozók ellenségei") diplomásokat, akik bűne, hogy nem akarnak több év tanulás után annyit kapni, mint az, akinek csak 8 általánosa van...
Detto.
Viszont jogészhallgatók szvsz pikk-pakk megtalálják a kiskapukat, ahogy valószínűleg az általam leírt módszer is működőképes.
Szóval kérdem én, ha nem lesz vasfüggöny, azaz FIZIKAI akadály, akkor hogy érvényeítik ezt? Heti lejelentkezés a helyi hivatalnál? Mert ha nem dolgozok itthon, akkor csak annyit látnak, hogy NEM DOLGOZOK, ERGO NINCS PÉNZEM. Akkor meg hogy fizessen a friss diplomás, ha nincs pénze :-( ? HA valaki külföldön él, akkor majd az állam felkutatja a külföldi száláit, felkutatja a külföldön a munkahelyét? Megkéri, az EU-s tagországot, hogy azt a csúnya magyar törvénysértőt küldjék vissza? Csakhogy ez ellenkezik az EU EGYIK ALAPELVÉVEl, a szabad munkaerőáramlással :-)
"Szerintem úgy oldanák meg, hogy ha Mo-n a nevedre kerül bármi (pl. örökléssel ingatlan, bankszámla, autó), arra rögtön ráteszik a kezüket, valamint nyugdíjat sem fognak fizetni/tiltanának belőle, ha esetleg mégis visszajönnél"
Sajnálatos, hogy NEM TERVEZEK VISSZAJÖNNI, sőt semmit nem tervezek itthon vásárolni. Sokkal jobb kinnt senkinek lenni, mint MO-n senkinek. Aki amúgy visszajött volna, az most fix, hogy nem fog, amúgy meg hozták volna a kintről a tőkét. (pl francia pénzből vásárolt volna ugye MO-n)
"megállítsák a dezertőr ("dolgozók ellenségei") diplomásokat, akik bűne, hogy nem akarnak több év tanulás után annyit kapni, mint az, akinek csak 8 általánosa van..."
ott a pont. Az állam semmilyen garanciát nem vállal a versenyképes fizetésre, illetve a munkahelyre.
Halkan jegyzem meg, mikor jön az orosz orvos ide, akkor mi visszafizetjük oroszo.-nak a képzés díját? Szabad munkaerőpiac...
Kimész az EU-ba -> vonatkoznak rád ott is a magyar törvények -> szimplán megbüntetnek.
Kimész EU-n kívülre -> hoppá, útlevél kell -> magasabb ellenőrzés -> elp*csáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!