Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A röghözkötést, hogy próbálja...

A röghözkötést, hogy próbálja érvényesíteni az állam (egyetem)?

Figyelt kérdés
Kimegyek, kint dolgozok, semmi kapcsolatom nincs a magyar kománnyal. Itthon MUNKANÉLKÜLI vagyok (annak lennék bejelentve). A munkanélküli nem tud fizetni, nincs miből :-) Van egy MO-i állandó lakcímem. Naponta kopogtatnak? Napi népszámlálás lesz? Vagy csak havonta? Nem megyek messzire :-)
2011. szept. 26. 21:26
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

"Kimész az EU-ba -> vonatkoznak rád ott is a magyar törvények -> szimplán megbüntetnek.

Egyébként ugyan úgy tudni fogják itt, Mo-n, hogy van külföldön bejelentett munkahelyed. "

Igen, de HONNAN TUDJÁK, ha SEMMILYEN KAPCSOLATOM NINCS MO-i HIVATALOKKAL???????????? Vagy felveszik a kapcsolatot az összes EU-s tagállammal, hogy küldjék vissza (az amúgy számukra értékes) képzett munkaerőt?

2011. szept. 26. 22:22
 12/42 anonim ***** válasza:

Mondom, hogy szerintem főleg az örökléssel tudják az embert megfogni (ha még vannak élő szülei, akiket nem tud magával vinni külföldre az illető), mert egy ház/lakás általában többet ér, mint a tandíj.

De az a legszörnyűbb az egészben, hogy a kormányzat már azzal kiegyezik, hogy a képzés költsége visszajöjjön (esetleg még keressen rajta), de azt lesz@rja, hogy értelmiség nélkül marad az ország, sőt már a szakmunkások is jó ideje kimennek. Vagyis tényleg csak nyugdíjasok, cigányok és egyéb segélyesek lesznek az országban, mert a kormány csak az utóbbi kettő csoport s.ggnyalásával törődik (a nyugdíjasok csak azért maradnak, mert nem tudnak elmenni, de a kormány az EÜ és nyugdíjak "megreformálásával" úgyis lerövidíti evilági tartózkodásukat), a valóban dolgozókat mindig csak sarcolja.

Egy normális állam pedig pont a dolgozókat támogatja, és a szoc.hálón élősködőket bünteti, csak itt minden fordítva működik...

2011. szept. 26. 22:27
 13/42 A kérdező kommentje:

"ha még vannak élő szülei, akiket nem tud magával vinni külföldre az illető"

akkor én mázlista vagyok, mert az egyeten fontos rokonom hajlandó lenne kimenni.

2011. szept. 27. 00:03
 14/42 anonim ***** válasza:

"Igen, de HONNAN TUDJÁK, ha SEMMILYEN KAPCSOLATOM NINCS MO-i HIVATALOKKAL?????? Vagy felveszik a kapcsolatot az összes EU-s tagállammal, hogy küldjék vissza (az amúgy számukra értékes) képzett munkaerőt?"

Az Eu-n belül vonatkoznak rád a magyar törvények amíg magyar állampolgár vagy. Az adót is ide fogod fizetni, tehát látja az állam, hogy mit csinálsz. Szimplán szól a rendőrség a külföldi kollégáknak, hogy hoppá, a Béla illegálisan dolgozik kint, vegyétek őrizetbe, mim eg visszahozzuk és ennyi. Ha csak nem valami Afrikai félig-meddig hivatalos államba mész ki tudni fogják hol vagy.

2011. szept. 27. 15:31
 15/42 A kérdező kommentje:

ma 15:31

"Az adót is ide fogod fizetni"

ez tévedés, aki pl Fr.o.-ban dolgozik, az a franciáknak adózik és onnan is kapja majd a nyugdíjat. Ha be akarod bizonyítani, hogy én tévedek, akkor keresd meg, és linkeld be az erre vonatkozó törvényt.

Tehát: nem tudják a kis magyar tintanyalók, hogy külföldön dolgozok.

2011. szept. 27. 19:02
 16/42 anonim ***** válasza:
36%
Nem értem mi a probléma ! Ha kimész mint orvos, akkora fizud lesz hogy simán kicsengeted a képzésed összegét és még jól meg is élsz, itthon rengeteg sokba kerül a képzésed, és szegény az ország, nem gondolhatod komolyan hogy ha még nem is gyógyítasz itthon vele kiviszed a pénzt.
2011. okt. 8. 20:05
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosok röghöz kötését nagyon egyszerűen megoldja majd az állam: ha ki akar menni valaki az egészségügyi dolgozó, annak kell kérni a magyar orvosi kamarától vagy honnan engedélyt. (ezt most is így van.) Mert anélkül nem dolgozhat kinn. A többi diplomással más a helyzet, azt nem tudom, hogyan oldják meg, de a "nagyon okos" OV majd kitalálja.
2011. okt. 8. 20:07
 18/42 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hogy mi a probléma, az ország olyan rossz helyzetben van, hogy nem tudja fizetni tovább a költségtérítések bizonyos részét. Mert a költségtérítéshez is hozzájárul most bizonyos mértékben. Megoldás: jól kell tanulni, hogy felvegyenek államira, ha meg te magadat csakis klasszika filológián tudod elképzelni, és nem vettek fel államira, akkor fizess. Egyszerűen meg kell érteni, hogy olyan a helyzet (világgazdasági is) hogy csak az értelmes, valóban teremtő diplomásra van szükség, és a többire kis mértékben. Tudom, most mindenki ideges, mert valamit le kellene tenni az asztalra, nem 8 évig járni a 4 éves szakot, és ez nem tetszik sokaknak.
2011. okt. 9. 12:01
 19/42 anonim ***** válasza:
5%
Aki itt teli szájjal ugat, hogy röghöz kötés így meg úgy...hallottad már azt, hogy valamit valamiért?
2011. okt. 9. 12:12
 20/42 anonim ***** válasza:

"Tehát: nem tudják a kis magyar tintanyalók, hogy külföldön dolgozok."

Mi a makkot nem értesz azon, hogy tudják hogy kint dolgozol, mert az EU-ban vagy?

2011. okt. 9. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!