Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A röghözkötést, hogy próbálja...

A röghözkötést, hogy próbálja érvényesíteni az állam (egyetem)?

Figyelt kérdés
Kimegyek, kint dolgozok, semmi kapcsolatom nincs a magyar kománnyal. Itthon MUNKANÉLKÜLI vagyok (annak lennék bejelentve). A munkanélküli nem tud fizetni, nincs miből :-) Van egy MO-i állandó lakcímem. Naponta kopogtatnak? Napi népszámlálás lesz? Vagy csak havonta? Nem megyek messzire :-)
2011. szept. 26. 21:26
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
4%
Lenyomozzák ne félj.És igazuk lesz ,magyarok adójából tanulsz aztán elhúzol külföldre és ott hasznosítod?Teljesen jogos ha behajtják a pénzt rajtad.
2011. okt. 9. 12:58
 22/42 A kérdező kommentje:

"Mi a makkot nem értesz azon, hogy tudják hogy kint dolgozol, mert az EU-ban vagy?"

Azt pontosan értem, amit mondasz, csak a kérdés, hogy HONNAN, tudják? Ha tényleg tudják. Mert az, hogy egy kis gyakorikérdések felhasználó valamit irogat, azt nem lehet ténynek venni :D

2011. okt. 9. 14:15
 23/42 A kérdező kommentje:

valamit valamiért:

ja, biztosítson munkahyelyet az állam, és maradok :P

(aki most ugatna, hogy neki sem biztosít munkát (pl egy ács), az nincs is ebbe a koszfészekbe kötve)

2011. okt. 9. 14:18
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit OFF-olok: Az addig rendben is van, hogy valamennyire járuljon hozzá a taníttatásához az, aki kimegy. De az már a sz@rrágóság netovábbja, hogy például a debreceni orvosin az eddigi 1,7millió/év költségtérítést megemelik 3,4millió/évre (azaz a duplájára, és nemcsak az orvosikon van ez a 100%-os emelés), és ezután hozzák be ezt a "szerződést köt, különben fizet" törvényt. Nehogy be akarják mesélni, hogy minden egyik évről a másikra 100%-kal drágult, ráadásul az oktatók bére sem emelkedett.

Vagyis, az "igazságosság" látszatát keltve (aki tanul az adófizetők pénzéből és kimegy, az fizet) valódi röghöz kötés zajlik (mert például egy 20,4milliós orvosi képzést még nyugati bérből sem lehet könnyen kigazdálkodni, ráadásul, kint alapból 0-ról indul szerencsétlen emigráns), akárcsak a középkorban. Nem csodálkoznék, ha éppen ezért pár év múlva ugyanúgy elkezdene az értelmiség jó része kiszökdösni (Európán kívülre, főleg USA, Kanada, Ausztrália), mint annak idején '56 után...

2011. okt. 9. 14:29
 25/42 anonim ***** válasza:

"Azt pontosan értem, amit mondasz, csak a kérdés, hogy HONNAN, tudják? Ha tényleg tudják. Mert az, hogy egy kis gyakorikérdések felhasználó valamit irogat, azt nem lehet ténynek venni :D"

Nem fogok neked most semmilyen törvényt linkelgetni, de az alapvető az az alapvető az EU-ban, hogy rád a magyar törvények is vonatkoznak ha EU-s tagállamban élsz de magyar állampolgár vagy. Tehát ha látják pl Franciaországban, hogy te itt melózol, akkor 100%-ra veheted, hogy hivatalból értesítik a magyar kollégákat aztán behajtják rajtad. Ha nem hiszed el próbáld meg.

2011. okt. 9. 15:17
 26/42 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó előttinek; úgy írsz, mintha kötelező lenne költségtérítéses orvosira járni. Menjen az államira, akinek nincs pénze. Ja, hogy az magas pontszám? TANULNI kell!
2011. okt. 9. 19:19
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

19:19-esnek:

Hiába jársz államira, mert jelenleg a végzés után a rezidensek (2 évig) 90ezer körül kapnak (ö.díj nélkül), majd szakorvosjelöltként (3 évig) 80ezret(!). És a heti 48órát most akarják felemelni 72 órára, ami embertelen. (és a munkával járó felelősségről nem is beszélek!).

Forrás: [link]

Aki pedig ezt nem akarja bevállalni, és külföldre megy, ahol a munkakörülmények 100x, a fizetés 10x jobb, annak ki kell majd 20,4 milliót csengetni, holott a képzése eddig fele ennyibe került. ERRŐL BESZÉLEK!

Én is államin vagyok, de eléggé félek, hogy hoznak egy visszamenőleges hatályú törvényt, és akkor nekem harangoztak, mert ha Mo-n kell maradnom, anyagilag jóval előrébb járnék, ha érettségi óta krumplit sütnék a Mekiben!

Ráadásul szerintem, egy gimnazistától nem várható el, hogy a jelentkezése pillanatában tisztában legyen a magyar EÜ helyzetével, így ha szerencsétlent felveszik, akkor azzal fog szembesülni, hogy végzés után szó szerint rabszolga lesz heti 72 órában (vagyis a családnak lőttek) 90ezer forintért...

2011. okt. 9. 20:27
 28/42 anonim ***** válasza:
18%
Hagyjátok már, mindenki tudja hogy az orvos nem a fizetésből él ,hanem a jól kitömött borítékokból ami a többszöröse a fizunak és adózatlan.Ti is tudtátok mikor ezt a szakmát választottátok.
2011. okt. 9. 20:31
 29/42 anonim ***** válasza:

Szerinted a kezdőorvos (értsd 30-40 év közötti) mennyit hálapénzt kap? A legtöbb semennyit, mert az az osztályvezetőnek "jár". Mellesleg, sokan nem fogadják el, és jómagam sem abból akarok megélni, mert egyrészt a beteg is fizet TB-t, így minek neki duplán fizetni, másrészt pedig nem akarok azon parázni, hogy mikor jön az APEH (akarom mondani NAV) egy vagyonosodási vizsgálattal, harmadrészt nem valami felemelő élmény elfogadni...

Amúgy te 6 évre előre látod a jövőt? Amikor még felvételiztem, akkor javában ment az MSZP 50%-os béremelés és hasonló kampánya, nemrég pár éve a FIDESZ "életpálya modellje" folyt a csapból is, és mégis lóf@sz sem történt 6 év alatt, pedig már akkor is tarthatatlan volt a helyzet.

De azt már 6 éve is tudtam, hogy ha itt nem lesz változás, akkor Gyurcsány papa szavaival élve: "El lehet innen menni! Tessék!". Én megyek, nem is magam sajnáltatom, hanem azokat, akiknek ezek a korlátozások fogják romba dönteni az életét, csak szegények még a gimnazisták életét élik és nem nagyon vannak a dolgokkal képben...

2011. okt. 9. 21:21
 30/42 A kérdező kommentje:

85% ;14:29; 20:27

Nagyon jól leírod a helyzetet. Én a "többi diplomás" táborát erősítem. Környezetmérnök akartam volna lenni, de itt ebben az országban a környezetmérnökökre alig van szükség, csak papíron feleljünk meg az EU-nak, szakmailag, megbecsülésileg sokkkal jobb lenne kint, ahol emberek is laknak. Nekem szerencsére csak 200 000 a tandíj, ezért be tudom vállalni, hogy akár félévente 500.000-et fizessek, ha tényleg nincs kiskapu.

De ahogy mondod, elég érdekes, hogy 2-3x-osára emelkednek a költségtérítés díjai. Itt kéne maradni, de semmilyen jelét nem látod, hogy javítanának a munkakörülményeken, sőt csak rontanak. Én meg semmilyen garanciát nem kapok arra, hogy itthon lesz munka, ellenben ki nem mehetek. "itt élned, halnod kell"

Amúgy, ha megnézed a kommenteket, látod, hogy hogy viszonyulnak a magyarok a diplomásokhoz - orvosokhoz. Sokakat nem is csak a pénz motivál, hanem, hogy megbecsülik kint őket, nem egy pénzéhes gonosz sz***rnak gondolják ott azt, aki tanulni merészelt és orvos/mérnök lett. Kívánom ennek az országnak, hogy egy évtized múlva egy értelmiségi sem legyen itt :-) Aztán, ha netalántán valaki beteg/szülni akar, az hívhatja a falu bábaasszonyát :D

2011. okt. 9. 21:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!