Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A röghözkötést, hogy próbálja...

A röghözkötést, hogy próbálja érvényesíteni az állam (egyetem)?

Figyelt kérdés
Kimegyek, kint dolgozok, semmi kapcsolatom nincs a magyar kománnyal. Itthon MUNKANÉLKÜLI vagyok (annak lennék bejelentve). A munkanélküli nem tud fizetni, nincs miből :-) Van egy MO-i állandó lakcímem. Naponta kopogtatnak? Napi népszámlálás lesz? Vagy csak havonta? Nem megyek messzire :-)
2011. szept. 26. 21:26
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

ma 21:21

Hagyd, néhány emberrel nem érdemes vitatkozni. Itt sajnos csak annyit látnak az orvosban, aki csak a hálapénzt rakja zsebre. A média is azt sugallja, hogy nincs felelősségük-műhiba- meg hogy milyen sokat keresnek.

meg azért lenne egy kérdésem még, de sajnos ebbe a politika témába 99,9% ban csak a butábbak irogatnak, na mind1

pl

-kimegyek külföldre, de nem a szakmámba helyezkedek el, hanem sz****rt lapátolok (mert még azt is jobbban megéri nyugaton csinálni). Tehát ilyen esetben is csengessem ki az 500-at?

2011. okt. 9. 21:46
 32/42 anonim ***** válasza:
47%
Nem, ilyenkor nem kell.
2011. okt. 9. 22:12
 33/42 anonim ***** válasza:

Legalább te normálisan, emberi oldalról fogod fel a dolgokat, Kérdező :)

Itt a többségnek tényleg elég annyi, hogy "Engem nem érint a dolog, az pedig, hogy más szenved csak jó nekem, mert imádok kárörvendeni". Ez jön le itt jó pár kommentből.

Csak a beszűkült agyukkal nem bírják felfogni, hogy bizony őket és a gyerekeiket is érinteni fogja, ha a diplomások számára élhetetlenné válik az ország.

Például kíváncsi vagyok, hogy mit fog csinálni pár válaszoló, amikor ő vagy egy családtagja komolyabb orvosi ellátásra fog szorulni (lehet, hogy csak 30 év múlva) és közlik vele, hogy 2-3 év a várólista, addig vagy meghal/megrokkan/magától meggyógyul vagy pedig elmegy a magánklinikákra és otthagy pár milliót...

De mondhatnám, hogy ha nem lesznek az országban mérnökök és egyéb képzett diplomások, akkor sok cég külföldön fogja megoldani a termelést (sok ágazatban most is komoly gond a szakemberhiány), de akkor az egyszerű melósnak sem lesz munkája, az állam adóbevételei is csökkennek, és ezt újabb megszorításokból fogja pótolni... Emiatt még több ember megy el, így még több lesz arányaiban a nyugdíjas, munkanélküli és még tovább romlik a helyzet, amíg el nem érünk egy afrikai életszínvonalat.

De a buta emberek inkább élvezkednek, hogy "Hö-hö a diplomás selyemfiúk szívnak, kellett nekik annyit tanulni, engem nem érint, hogy mi van velük, sőt én más bajára tudok élvezni". Bezzeg később majd szidják a "Gyúcsánt" vagy a "Zorbánt", ha majd őket is elérik a fenti okok miatt megszorítások.

2011. okt. 9. 22:45
 34/42 A kérdező kommentje:

22:45

Pontosan. Eléggé veszélyes hosszútávon ez a szórakozzunk az értelmiséggel elv.

Mindenki sír a hálapénz miatt... Ellenben, ha az orvosokat itt tartják ugyanannyi fizuért, több melóért, akkor még motiválatlanabbak lesznek, illetve csak a több hálapéz lesz a motiváció, akkor meg egy normális kezelésért mélyebbre kell a zsebetekbe nyúlni. Több munka = fáradtság, nagyobb hibalehetőség. Akkor tényleg a műhibáktól fog vízhangzani a média.

Kinek jó ez?

-betegnek nem

-orvosnak nem

ennyi.

Nem erőszakkal kell itt tartani az orvosokat, hanem olyan feltételeket -fizetés, felszerelések- kell teremteni, hogy érdemes legyen miért itt maradni.

Lefordítom a "melósok" nyelvére:

Van pl ácsképzés az országban, az ács az nem rossz szakma. Kint jól keresnél, lennének megfelelő ezközeid.

Elvégezheted a képzést...

...csak alá kell írnod, hogy a 100-as szöget mindig a fejeddel kell beverned a gerendába, itthon, MO-n.

Arról meg nem is érdemes beszélni, hogy aki kimegy az azért megy ki, hogy gazdagabb legyen, ergo könnyen visszafizeti a havi 300 ezret, mivel újabban ennyire is kihöhet a képzés ára az orvosin. Pályakezdőként ez szinte lehetetlen.

2011. okt. 9. 23:32
 35/42 A kérdező kommentje:

Ja, meg agyon keresik magukat az orvosok? A bölcsességfogamat 15000 ft-volt kiszedetni. 1 órájába telt a sebésznek. Utána meg ingyen megcsinálta az utókezeléseket.

Nyáron ablekbeépítéseknél segítek. 1 ablakért 10-20 ezret szoktak elkérni. Ugyanannyi idő alatt ugyanannyi pénz egy ablakbeépítőtől.

Különbség? Csak az, hogy a régi ablakot úgy szeded ki, ahogy akarod, nem okozol fájdalmat. Nem emberen dolgozgatsz, nincs (akkora) felelősség. Nem jön vissza varratsedésre az ablak. Nem kell egy évtizedet tanulni.

Nálunk egy segédmunkás is 5000-ret kap naponta. 20 munkanap = 100 000 Ft. Orvos nagyságrendileg ugyanitt van. (Nem nehéz fizikai munkával persze), de hasonlítsunk már össze egy alkoholistát aki a jelenlétit is alig tudja aláírni egy egy évtizedig tanuló orvossal. Rendben, hogy senki sem él jó elbben az országban, nyomor van (persze ha van 2 milliód, akkor egy 3 millás kocsit veszel hitelre). De könyörgöm, vannak szakmák, amik kiemelkednek a többi közül, nélkülözhatatlenek...

Engem sem motiválna a mostani orvosi fizetés. Meg a kórházak állapota -no comment- úgy menni dolgozni, hogy tudod, hogy a szakértelmed megvan, csak ezközeid nincsenek.

Aki idáig orvos akart lenni, az most már 3x is meggondolja magát. Az orvosi hivatás nem azt jelenti, hogy minimális fizetésért a kórházban töltsd a napodat. Kicsit kihasználják, hogy ez egy olyan szakma, amit nem azért választ az ember, hogy meggazdagodjon, hanem hivatásból.

2011. okt. 9. 23:59
 36/42 anonim ***** válasza:
Az állami egészségügyről annyit, hogy én fizetem a TB-t, de egy esetben fogom igénybevenni az állami ellátást: ha baleset ér, és bevisznek mentővel a kórházba, minden más esetben magánrendelésre járok.
2011. okt. 10. 06:45
 37/42 anonim ***** válasza:
23%

Igazából az fel sem merül bennetek, hogy az állam nem tud ennél többet fizetni az orvosoknak? Oké úgy tudna, ha mondjuk kijelentené ma, hogy mától mindenki csak fele nyugdíjat kap mert kell az orvosok bérére. Na akkor mi lenne? Akkor meg a nyugdíjasok háborognának.

A semmiből nem lesz pénz jó lenne felfogni. Én értem hogy így nem lesz orvos, de akkor mondjatok jobbat.

2011. okt. 10. 07:11
 38/42 anonim ***** válasza:
0%
Majd ha mindenki más bérét is emelik akkor emeljék az orvosokét is.Más is felelősségteljes állásban dolgozik, pl egy buszvezető felel minden nap a többszáz utas életéért ,fél lábbal a sitten van,mégsem keres túl jól. Az orvost meg látom mit csinál, jártam kórházban ,nem kell a szentszöveg. Elteszik láb alól az embereket nem egy embert láttam aki mielőtt befeküdt a kórházba még jól volt aztán 2 hét múlva élőhalottá gyógyszerezték,direkt betartanak annak aki nem tejel,csókost előre veszik a sorban, szülészeten pofátlanul lenyúlják a kismamákat ,eleve úgy indítanak 50ezer ,aztán mikor szülés van akkor szabin vannak,és mikor vége az állami műszaknak ,szépen átballagnak "magánrendelésre" de ugyanúgy az állami infrastruktúrát használják egyazon épületben ,csak most legális pénzért.Tényleg el lehet menni,de ha annyira jó a fizetés kint ,röhögve ki is tudják fizetni az oktatást.Vagy minek kellett a fideszre szavazni kedves 2/3 birkanép?
2011. okt. 10. 09:48
 39/42 anonim ***** válasza:

Simán lenne pénz az EÜ bérek rendezésére. Csak nem kellene a 2 éves A6-os és A8-as Audikat lecserélni (hiába "csak" Skodára), 4-es metrót/autópályákat annyiért építeni, amennyiből más ország már űrprogramot indíthatna, mivel itt a 15. alvállalkozó végzi a tényleges munkát, a többi (politikusok haveri köre) pedig csak szedi be a pénzt. De említhetném a MOL részvények vásárlását is, amit 4 közvetítőn keresztül oldottak meg, és a közvetítőnként pár %-os jutalék egy több százmilliárdos(!) tranzakció esetén kemény milliárdokat jelent (arról nem is szólok, hogy jelenleg az árfolyamon mennyit bukott az állam)...

Továbbá, egy cigány család "tápolásából" (ingyen étel, ingyen fűtés, közüzemi számlákhoz hozzájárulás, ingyen lakhatás, telefontámogatás, rendkívüli segély, szociális segély, rengeteg családi pótlék, ingyen TB, rokkant nyugdíjak és az "ügyeskedéseket" nem is említem pl. rokonok gyerekinek kivétele a gondozásból 80ezer/főért, szoc.pol. csalások, "rokkantosítások" stb.) 3-5 orvos bérét lehetne rendezni, ráadásul, orvosból nagyságrendekkel kevesebb van...

Egy interjúban Papp Magor azt nyilatkozta, hogy évi 15km autópálya árából is már el lehetne kezdeni a bérek rendezését.

Szóval pénz az van bőven, csak rossz helyre megy.

Az előttem levő kommentelőből pedig süt a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás, ezért nem is reagálok rá, csak annyit, hogy éppen az ilyen emberek miatt tart ott az ország, ahol... Az ilyen parasztokat könnyű a kormányoknak megvezetni, a "figyelj, azok ott béremelést akarnak, akkor neked kevesebb jut" szlogennel, és ezzel el is érik, hogy senki sem áll ki senki másért (Oszd meg és uralkodj!-elv), így a kormányzó osztály azt csinál és annyit lop amennyit akar, mert a drága jó nép magával van elfoglalva.

Nem véletlen, hogy pl. a franciáknál nem lehet olyan megszorításokat hozni, ami csak a dolgozókat szívatja, míg a gazdagokat békén hagyja, mert akkor rögtön több százezres-milliós tüntetések kezdődnek.

2011. okt. 10. 12:25
 40/42 anonim ***** válasza:
48%
Menjenek az orvosok tüntetni a parlament elé vagy sztrájkoljanak! Netes sírásból sosem lesz eredmény.
2011. okt. 10. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!