Szerintetek nem a szegényeket kéne támogatni a kormánynak?
Annyiban igaza van a kérdezőnek, hogy a magyar új adórendszer nem egészen igazságos. Nyugatról több példát tudnék, ahol a gazdagabbak sokkal többet fizetnek %-osan, mint a szegényebbek. Pl spanyol minta, meg lehet nézni. Aki milliós fizetéssel rendelkezik, annak sokkal több % az adó is. Bár ott figyelembe veszik a gyerekek számát is...stb.
Viszont fennakadt a szemem valamin:
"Hogy a gárdisták húzzanak a faszukra de röhögnék ha jobbik lenne hatalmon. Megint szopiznátok mint gyerekkorotokba csak nem didit hanem brokit :D:D muhahaha"
Légyszíves ne égesd a jobbikosokat, én is közéjük tartozom, és elég megalázó, hogy ilyeneket írsz. Az ilyen megnyilvánulások miatt távolodik el sok ember a Jobbiktól, mert azt hiszik, mindenki ilyen. Csak mert 1-2 "értelmes" így viselkedik. Holott sok értelmiségi ember van a Jobbik táborában, nem csak ilyenek.
A másik, ami kicsit érdekes volt:
"Meg én növelném az exportvámokat is, hogy amit itt megtermelnek azt ne tudják olyan olcsón kivinni, hanem kénytelenek legyenek itt eladni!"
Közgazdász hallgató vagyok, ezt azért tisztázzuk az elején. Szerinted, ha a magyar itthagyja a saját termékét, azzal mi lesz? Elrohad nála! Ugyanis nincs kereslet itt, Magyarországon a magyar árura, mindenki az ócska, de olcsó külföldit veszi a magyar helyett. Akkor nem inkább az importvámokat kellene növelni? Gondolkodj, mielőtt beállsz közgazdásznak, az ilyenek miatt tart ott az ország, ahol. Ha az importvámokat növelnék (ami az EU-n belül szerintem amúgy is lehetetlen, de játsszunk el a lehetőséggel), szóval akkor a külföldi nem itt akarná eladni az áruját, a fogyasztó pedig megvenné az egyetlen itt kapható árut, a magyart. De amíg ittvannak a külföldi, olcsó áruk, addig nem fogja senki sem itt a drágább magyart venni. Kivéve, aki szereti a minőséget, illetve megteheti anyagilag.
"Vagy költöztesenek fel Pestre szivesen élnék ott.
Még munkám is lenne nézem a neten alapból van mindig 30 olyan hely ahová mehetnék reptére 2 helyre is engem keresnek."
De miért mások költöztessenek? Én mikor oda akartam költözni fogtam magam összepakoltam és odaköltöztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!