Akik FIDESZ ellenesek, azok mégis mit várnak?
Mielőtt belebonyolódnánk, nem arra vagyok kíváncsi, hogy miért utálják a FIDESZ-t, mert lehet szidni - mint általában az aktuális kormányon levő pártot - de mégis kit látnának szívesen Orbán helyén? Mégis ki az aki jobban tenné a dolgát, védené az országot a migráció ellen, vagy merne egyedüliként szembeszállni a hülye EU-s szankciókkal, vagy nem engedne át fegyvereket az országon keresztül? Hozzáteszem, az infláció sok országot érint, nem Orbán tehet róla.
Félre ne értsetek, tényleg nem elfogultságból, csak szeretném megérteni.
Tehát itt most ne arról írjatok, hogy miért szar a FIDESZ, azt végighallgattam már milliószor, hanem arról, hogy mégis kit látnátok akkor szívesebben a helyén?
Mert bizony sok olyan volt, aki MZP-re szavazott, akiről tudjuk, hogy Gyurcsány bábuja lett volna.
Esetleg picit sem rémlik azoknak az embereknek, hogy 2010-ben mi volt itt? És akkor nem volt háború, vagy bármi, ami befolyásolhatta volna a magyar gazdaságot. Gyurcsány konkrétan padlóra küldte az országot. Aztán volt, hogy maga mondott le, mert rájött, hogy szart sem ér. (Bár most valamiért meggondolta magát, mert ismét hatalomra akar kerülni, amit nem értek ezek után.)
Aztán ott van a nagyot mondó bohóc Jobbikos Jakab. Mellette esetleg valamilyen racionális érveket tud mondani valaki, aki rá szavazott? Valóban szép és jó, hogy próbálja meggyőzni az embereket, hogy mellépártoljanak... na de mivel is? Azon túl, hogy már ő is bohóckodik Tik-Tok-on is, - meg amit az Országgyűléseken művel, arról már ne is beszéljünk - csak a negatívumokat tudja kiemelni. Ez ezért rossz, az azért rossz... az embereknek meg persze szimpi, mert kimondja, amit ők gondolnak. Na de azzal, hogy ráreflektál a problémákra, ő ugyanúgy nem lenne jobb, ha kormányra kerülne. Egyébként elmondanám, hogy sosem voltam Jobbikos, de amikor még Vona volt az elnök, akkor még egy komoly és versenyképes párt volt. Most meg az összes felrúgta a saját eddig vallott nézeteit és elveit, hogy összeálljanak a FIDESZ ellen teljesen más ideológiákkal rendelkező pártokkal. Akkor ott van még a CÖF...CÖF...CÖF... ezen kajak ki vagyok akadva, hogy valaki szavaz rájuk, vagy az MSZP, amiről 10 évvel ezelőtt nem hittük, hogy szarabb is lehet... a többit nem is említem, mert még annyira sem versenyképesek, mint akiket felsoroltam.
Higgyétek el, hogy ha bármelyik is odakerülne a mézesbödönhöz, rohadtul kizsákmányolná az országot és nem lenne jobb, mint Orbán. Szerintetek ők tényleg ennyire az ország javát néznék, hogy itt minden tiszta Hawaii legyen?
Tényleg csak az érvekre vagyok kíváncsi, hogy mi az oka annak, hogy az úgymond "kedvenc" pártjára szavaz?
Mert vannak ám tartózkodók is, akik mondják ugyan, hogy rossz a FIDESZ, de helyette nem is szvaznak másra sem, mert tudják, hogy nem lenne jobb velük sem.
Szerintetek véletlen, hogy Orbán már megszakítás nélkül 12 éve van kormányon?
Tényleg csak az érvekre vagyok kíváncsi, semmi másra. Nem szeretnék itt politikai vitát.
Mindig csak az agymosott szöveggel jöttök, közben meg az ellenzéket pártoljátok... ironikus. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Mindegy, ezt a szájkatatét akartam elkerüilni. Ezzel zárjuk is le, és higgye el mindenki Gyurcsány szövegeit, aki szereti.
Részemről ennyi. Többet nem reagálok.
"Itt már 2006ban válság volt, mikor a világon mèg sehol.Én már akkor folyamatosan figyeltem a gazdasági mutatóit az országnak és sajnos mi már akkor lejtmenetbe kapcsoltunk amikor a többi ország még fejlődött, de hát elkúrták, nem kicsit, nagyon."
Ja nagy jobberkém.
Csak ne felejtsd el azt a tényt, hogy kisebbségi kormányzás volt, és a Fidesz minden kiadást megszavazott, és minden bevételt leszavazott, ill. azok ellen népszavazást kezdeményeztek, és a továbbiak ellen népszavazással fenyegettek. Persze amikor kormányra kerültek, ezeknek a demokratáknak első dolguk volt korlátozni a népszavazás témakörét egy gumitörvénnyel, hogy csak arról lehessen szavazni, amiről ők is akarják, na és persze eleve megnehezítették a népszavazás aláírását, stb.
Így nem csoda: a Fidesz számára már akkor is fontosabb volt a hatalomszerzés, mint a haza.
"Csak ne felejtsd el azt a tényt, hogy kisebbségi kormányzás volt"
Ez nem igaz, 6 éven keresztül az MSZP és az SZDSZ koalícióban kormányzott, és abszolút többségük volt.
Szűk többség, és az SZDSZ... Nos hát farok csóválta a kutyát akart játszani.
Azért nehogy már mindenért egy ember legyen a felelős. Végül az SZDSZ kilépett a koalícióból és az MSZP maradt kisebbségi kormányzásban, viszont akkor is ott van, hogy a Fidesz lépten-nyomon népszavazással zsarolta a kormányt, aminek akkoriban egészen más feltételei, szabályai voltak, és azzal vissza is éltek, ahogy most is visszaélnek a vétó joggal az EU-ban, és a NATO-ban is (ahol egyhangú határozat kell).
Szűk, vagy nem szűk, de többség volt, és az SZDSZ már a világválságot követően lépett ki a koalícióból, de nálunk már előtte beütött a szar, mialatt még többségi kormányzás volt.
A népszavazásról meg: összesen két kormány ellen irányuló népszavazás volt a 8 év alatt.
Ha már offtopic, mégis kérdeznék még valamit:
Az SZDSZ miért volt rossz és miért jó? Persze ki melyik oldalról látja. Azt hiszem liberálisak voltak, de nem sokat tudok róluk, mert még gyerek voltam, amikor létezett.
Nem volt fekete-fehér a dolog, mert nem volt totális frakció pláne koalíciófegyelem. Az SZDSZ túl régóta csóválta már az MSZP-t, orrba-szájba zsarolta, túlzott hatalmat is kapva már korábban is.
A fidesz művelte a népszavazásokat és azzal zsarolta is a kormányt, aztán 2008-ban az SZDSZ kilépett a kormányból, onnan kisebbségi kormányzásra kényszerült az MSZP. Nem mellesleg Medgyessy leváltásában is erősen benne volt az SZDSZ, Medgyessy volt az egyetlen miniszterelnök, aki betartotta a választási ígéreteit. (A Fidesz is, de az csak azt, a két ígéretét, hogy "csak a Fidesz" és hogy "Folytatjuk")
Tehát nem volt szilárd együttműködés, és ez nem a miniszterelnök tehet.
Egyetlen másik alternatíva lehetett volna még: feloszlatja az országgyűlést, és új választást hirdet, csak hát akkor már nagyon is rég beindult a világgazdasági válság - jól lehet, Magyarországon még nem csúcsosodott ki, és akkor már azért nem lehetett, hisz egy következő kormány nagyon sokára intézkedhetett volna, és az a bizonytalanság iszonyatosan meggyengítette volna a hazai gazdaságot.
Politikai szempontból viszont nyilván jó lett volna, hiszen akkor vagy a fidesz nyer, és ők viszik el a világgazdasági válság nehezét, a szükségszerű megszorítások nagyját, ami népszerűségvesztéssel jár, és messze nem szeretek volna akkor még ekkora támogatottságot, de ha az MSZP nyer az SZDSZ nélkül, akkor is megszilárdul a hatalmuk, és bekussolhatott volna a Fidesz, és soha nem lett volna kétharmaduk, amivel a választási rendszert, az alkotmányt módosítják, kiütik a fékek és ellensúlyok rendszerét, magyarul szétcseszik a demokráciát.
Rajk László-féle SZDSZ is ilyen volt? Mert úgy emlékszem, hogy nem volt végig ott, hanem még a megszűnése előtt kilépett.
Egyébként a liberalizmussal konkrétan mi a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!