Tényleg ez az Öszödi beszéd? Én azt hittem, hogy elhangzott egy mondat, azt annyi. De ez döbbenet.
Bevallom, hallottam már erről ezt azt, de akkoriban még nem igazán voltam képben a politikával. Hát most jól megdöbbentem.
Nektek mi a véleményetek? Hallottatok erről? (az idősebb korosztály biztosan, gondolom) De a mostani fiatalabbak?
#29 Szerintem neked kellene inkább meghallgatni, elolvasni az egészet - úgy hogy meg is érted.
2006-ról beszélünk, amikor 2004-ben léptünk be az EU-ba. 2002-ben még gyurcsány pártja, az mszp is azzal kampányolt, hogy sokkal jobb helyzetben van az ország, mint amennyi pénzt ebből az emberek látnak - na, majd ők többet fognak adni. Ismerős lehet a szlogen, mert most nemrégen is bedobták a ballibek: több pénzt az országnak, több pénzt az embereknek - akkor ez állt a plakátjaikon.
A kormányváltáskor 300 milliárdos TÖBBLETTEL a költségvetésben (tartalék) adta át a kormányzást a fidesz kormány, a környező országokkal együtt egy konjunktúrában élhettünk. 2004-től megnyíltak az eu-s pénzügyi lehetőségek is az ország számára, a szomszédaink gazdasági növekedése magas volt.
EBBEN a környezetben, ilyen helyzetben sikerült gyurcsányéknak oda juttatni az országot hogy el kelljen titkolni az államháztartási adatokat a választók elől.
A beszédben semmi olyan nincsen amit sugallni akartál, hogy ennek a gazdasági lecsúszásnak kellene véget vetni és ezért figyelmezteti a társait. Éppen hogy azzal van a baja, hogy nem állnak mögé, nem támogatják hogy ugyanúgy folytassa tovább, mint addig tették.
Ez a beszéd védhetetlen, kimagyarázhatatlan.
Nos ez már a beszéd után volt, magyarán a böszme és sleppje elqrta, és már a lényegében válság előtt is csődközelbe került az ország, így értelmezhető, meghamisították a költségvetési adatokat is, ne derüljön ki a stikli. Majd azért a végén gyáva tetű módjára lemondott, hogy más vigye el a balhét.
Ez tényleg védhetetlen! Aki visszasírja ezt alakot az biztos nem normális! (És az sem mentesítő indok, hogy a fidesz is tré.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!