Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek döbbenetes, és...

Szerintetek döbbenetes, és igazságtalan, hogy mennyire kegyetlen az állam egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Gondoljatok bele ebbe a szituációba:

Egy fiú kitűnő tanuló volt, tovább tanul egyetemen, ott is jól teljesít, majd hirtelen skizofrén lesz. Ennek a betegségnek az okát nem tudni, a legtöbb ilyen embernél 15-35 éves korban jön elő, sőt főleg a magas intelligenciájúakat veszélyezteti.

A betegség és a gyógyszerek mellékhatásai miatt nem tudja befejezni az egyetemet, munkaképtelen lesz, le is százalékolják pl 56 vagy 86 %-os rokkant, de mivel az utóbbi 5 évben nincs 1095 munkanapja, nem kap egy fillért sem.

Egyedül a szüleinek kell eltartania, gondját viselnie, fizetni a drága pszichiátriai kezelést.

Ezután kap egy levelet, hogy még a több milliós felhalmozott tandíjat is vissza kellene fizetniük, mert nem fejezte be az egyetemet.

Normális országban hogyan lehet ezt megtenni, így magára hagyni valakit?

Szerintem az lenne a minimum, ha elengednék a tandíjat, és kapna kb. 60 ezret havonta.

2017. ápr. 6. 14:08
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Nem úgy van, hogy ilyenkor nem kell visszafizetni?
2017. ápr. 6. 14:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem kell, de sajnos úgy tudom, a skizféniát alig akarják elismerni. :(

Nem tudom, hogy hol van a kritérium, hogy milyen rokkantság, betegségek esetén van felmentés.

2017. ápr. 6. 14:15
 3/4 anonim ***** válasza:

már miért kellene bármit is visszafizetnie?

Gondolom állami támogatással tanul, ha már ilyen okos volt..

2017. ápr. 6. 18:56
 4/4 anonim ***** válasza:
*amúgy olyan érzésem van, hogy te valami külföldi példát hozol fel, vagy mittomén, de totál logikátlan és csak találgatsz és feltételezgetsz a kérdésedben.
2017. ápr. 6. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!