A babaváró hitel megállítja a népességfogyást, vagy ez is kudarc lesz mint a Fidesz kormány eddigi családpolitikája?
# 60
A másik válaszoló azt sem fogta fel hogy a Fidesz kormány 3 gyerek vállalását kéri az emberektől. Azt viszont nem szóval sem mondtam hogy baj. Nem ez a baj, hanem az hogy a kormány intézkedései elégtelenek ehhez. Nemhogy 3, de az emberek többségét még 1 gyerek vállalásra sem tudta meggyőzni. Egyébként engem is érint. Ha valódi támogatást kapnák én bevállalnám a harmadik gyereket, de jelenleg kizárt.
Te nagyon drágán veszed a pelenkát.
Nekunk kb 6000/ho volt a pelus. Libero.
Mit jelent számodra a valódi támogatás? Mert most a több tízmilliós támogatás az semmi? Te vagy a tipikus akinek semmi nem elég.
Kezdjük azzal hogy alapvetően hitelről van szó. Szerintem nem sokan mernek bevállalni egy nagy összegű hitelt úgy hogy 3 gyereket nevelnek közben. A CSOK hatására pedig az ingatlanárak az egekben vannak, tehát hiába ad az állam mellé támogatást, az valójában kevesebb mint amennyivel drágultak az ingatlanok.
Ha a kormány komolyan gondolja a népességfogyás megállítását vagy legalább mérséklését, bérlakás programot indít. Vagy olyat is el tudok képzelni hogy az állam építi fel majd minimális önrésszel, kedvező részletfizetéssel eladja az ingatlant a gyereket vállaló családoknak. Ez mérsékelné a nagyon magas ingatlanárakat is. Enélkül minden csak maszatolás, látszat intézkedés.
6 ezerből nem tudom hogy hozod ki a havi pelust. Mondjuk kérdés mennyi idős a gyerkőc. Nálunk a kicsi újszülött még, neki sok kell.
Ezek szerint nincs gyereked mert ha lenne, tudnád hogy 40 ezer nem sok. Ha jár nekem, miért utalnám át neked? Ha pénz kell, dolgozz vagy vállalj gyereket ha ennyire soknak tarod és irigyled. Látom hogy a kérdést sem sikerült felfognod. Mert a kérdés az hogy ezek a kormányintézkedések megállítják-e a népességfogyást.
Remélem azért senki nem szül gyereket mert x összeget kap az államtól. Biztos vannak ilyenek de azért a többség nem ilyen. Az efféle támogatások azoknak szólnak akik akarnak gyereket, de anyagi helyzetük miatt nem merik bevállalni. Én például bevállalnék harmadik gyereket de anyagilag nem engedhetem meg magamnak, hitelt pedig nem veszek fel ezért.
#65 "Kezdjük azzal hogy alapvetően hitelről van szó. Szerintem nem sokan mernek bevállalni egy nagy összegű hitelt úgy hogy 3 gyereket nevelnek közben."
Kezdjük ott, hogy LAKÁSVÁSÁRLÁSRÓL vagy ÉPÍTÉSRŐL van szó!
Hitel NÉLKÜL ma sem tudja ezt az emberek többsége megtenni, ahogyan korábban sem tudták. Ha pedig amúgy is fel kell venni hozzá hitelt, mert másképpen nem lesz lakás, akkor a piaci hitelhez képest ez igenis hatalmas különbség, kedvezőbb állapot, jobb lehetőség és biztonságosabb is.
Nem arról van szó, hogy legyen gyereked, mellette legyen hiteled is. Ha valaki tud lakást venni, nagyobba költözni hitel nélkül, az nem is fogja felvenni. Azoknak szól ez a LEHETŐSÉG, akiknek másképpen, hitel nélkül nem lenne lakása vagy nem tudna nagyobbat szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!