Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A babaváró hitel megállítja a...

A babaváró hitel megállítja a népességfogyást, vagy ez is kudarc lesz mint a Fidesz kormány eddigi családpolitikája?

Figyelt kérdés
2019. júl. 22. 13:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 A kérdező kommentje:
Ott hibázik a levezetésed hogy azok sem szülnek, akik megtehetnék mert abban a korban vannak, annak ellenére hogy nincs már válság. Néhány éve bevezetésre került a csok, de nem tudta megállítani a csökkenést.
2019. júl. 30. 12:20
 42/86 anonim ***** válasza:

Tényleg nem vagy képes pár mondatot megérteni?

Akkor próbálom a szinteden.

Aki TUD most szülni az TÖBB GYEREKET SZÜL. EZÉRT van az, hogy a termékenységi ráta magasabb, 1,23 helyett 1,49.

Mivel ez 2010 óta MAGASABB lett és előtte meg folyamatosan csökkent, ennek a javulásnak az oka a családtámogatások ÉS a stabilabb élethelyzet.

A terhesség 9 hónap. Ha eldöntik hogy gyereket akarnak, még akkor is idő kell míg teherbe esik a nő. Te meg itt hisztizel azon, hogy az országban nem szült minden nő azonnal 3 gyereket csak mert már könnyebb lenne eltartani őket, mint előtte.

2019. júl. 30. 13:41
 43/86 mindentudó99 ***** válasza:
36%
Hagyd a kérdező csak kötekedni akar. Gondolom egy a megkeseredett melegek közül aki sír mert nem kap csaladi adót meg ilyeneket. Van itt egy pár ilyen ember. Vagy mar nagyok a gyerekei és azon kesereg hogy régen ő ilyet kapott . Ilyennel is talslkoztam már h9gy mi jogon kap valaki mikor ő nevelte a harmat semmi se volt. Vagy szimplán irigység.
2019. júl. 30. 13:45
 44/86 anonim ***** válasza:
Tudom. Csak nehezen állom meg ha valaki direkt hülye.
2019. júl. 30. 13:47
 45/86 A kérdező kommentje:
A termékenységi ráta csak azért magasabb mert sok fiatal nő hagyta el az országot. Egyébként tavalyhoz képest ez is csökkent, mert most nem 1,49 ahogy állítod hanem 1,43. A csok pedig több éve lett bevezetve nagy felhajtással tehát akinek ez vonzó annak bőven volt ideje megszülni a gyereket, de ennek ellenére csökken a születésszám.
2019. júl. 30. 13:49
 46/86 A kérdező kommentje:

# 43

Ezt nagyon benézted mert két kisfiam van. A csok-ot pedig nem tekintem valódi családtámogatásnak.

2019. júl. 30. 13:52
 47/86 anonim ***** válasza:
100%

"A csok pedig több éve lett bevezetve nagy felhajtással tehát akinek ez vonzó annak bőven volt ideje megszülni a gyereket"

Nem volt elég idő azóta. Kb 4-5 év alatt kellett volna 3 gyereket szülni minden csokosnak? Ráadásul úgy, hogy mindenki a legelején kezd bele?

Szerinted hány gyereke lehet annak aki 1-2 éve aláírt 3 gyerekre? Kb 1 jó esetben megvan már. De semmivel sincs elkésve.

Nem tudom miért vársz azonnali eredményt. Majd 20-30 év múlva visszatekintve látszik volt e eredmény ennek a korszaknak.

2019. júl. 30. 15:16
 48/86 anonim ***** válasza:

Azért szólok, hogy még csak július van. Nem hiszem hogy a 2019-es termékenységi rátát megmondhatod akkor amikor még nincs is meg az évnek csak a fele.

Persze ha az a célod, hogy bemutasd mi nem jó, akkor kiválaszthattad volna az év egyik hónapját is, amikor még alacsonyabb volt, az sem lenne kevésbé baromság.

2019. júl. 30. 16:17
 49/86 A kérdező kommentje:

"Nem volt elég idő azóta. Kb 4-5 év alatt kellett volna 3 gyereket szülni minden csokosnak? Ráadásul úgy, hogy mindenki a legelején kezd bele?Szerinted hány gyereke lehet annak aki 1-2 éve aláírt 3 gyerekre? Kb 1 jó esetben megvan már. De semmivel sincs elkésve."

Én azt az egy gyereket sem látom. Egyébként 4-5 év alatt meg lehet a 3 gyerek ha valaki nagyon akarja, 2 pedig simán. Én viszont csökkenő születésszámot látok az előző évhez viszonyítva. 2008-ban ami ugye a válság kezdet, majdnem 100 ezer gyerek született, most pedig még a 90 ezer sem jön össze.

2019. júl. 30. 16:37
 50/86 A kérdező kommentje:

"Azért szólok, hogy még csak július van. Nem hiszem hogy a 2019-es termékenységi rátát megmondhatod akkor amikor még nincs is meg az évnek csak a fele."

Nyilván az első félévre vonatkozóan mondtam.

"Persze ha az a célod, hogy bemutasd mi nem jó, akkor kiválaszthattad volna az év egyik hónapját is, amikor még alacsonyabb volt, az sem lenne kevésbé baromság."

Miért lenne baromság? Éveket és hónapokat is össze lehet hasonlítani. A KSH hónapokban közli az adatokat.

2019. júl. 30. 16:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!