A babaváró hitel megállítja a népességfogyást, vagy ez is kudarc lesz mint a Fidesz kormány eddigi családpolitikája?
A legnagyobb népességű korosztály - az én korosztályom. Éppen akkor voltunk a családalapítás idején, amikor a rendszerváltás megtörtént és éppen akkor voltunk a csúcson, amikor a Bokros csomag hazavágta a családokat.
Most azon sírtok, hogy mi az hogy CSOk meg családi adókedvezmény, a babaváró miért csak hitel - a Bokros csomag idején viszont megszüntették a gyed-et, a családi pótlékot és a gyes-t is csak egy bizonyos jövedelem határ alatt lehetett igényelni és más nem is volt.
Se lakás, se hitel 36% alatti kamattal, se munkahely, semmi.
Az első Orbán kormánynak a 4 éve arra adott lehetőséget, hogy kicsit levegőhöz jussunk és legalább egy része megszülethessen a gyerekeknek akiket szerettek volna a családok, máris jött megint az mszp-szdsz kormány, ahol első intézkedésképpen ismét megszüntették a családi adókedvezményt és a támogatott forint lakáshitelezést.
És ennyi. Az én generációmnak, a legnépesebb generációnak volt ez a pár éve, aztán semmi újra 8 évig.
Hiába hitetlenkedsz és próbálod kenegetni, de ha akkor nem születhettek meg a gyerekek amikor az én generációm nő tagjai KÉPESEK LETTEK VOLNA gyereket szülni, akkor vége. Most hiába van mindenféle támogatás, ha én már majdnem 50 éves vagyok és velem a többiek. Ez a vonat már elment.
Hisztizhetsz akármeddig, akkor is tény marad, hogy AKKOR kellett volna a családokat támogatni, pont azokban az években kb. 1992-2008 között, és akkor most nem lenne szükség ilyen családsegítő támogatásokra, mert nem hiányoznának a gyerekek.
"Kérdező először azzal kellene tisztában lenni hogy egy gyerek 9 hónapra születik. Nyugodtan kérdezd meg a szüleidtől ha nem hiszed ."
És szerinted 9 év nem elég ahhoz hogy megszülessen egy gyerek? Mert a Fidesz kilenc éve van hatalmon és teljes kudarc a családpolitikájuk.
Szerintem meg nem kudarc, én örülök, hogy támogatnak.
". A családi kedvezmények a felsőközéposztálynak szólnak,"
Ja, hogyne. Két minimálbéres szülő az pont felső középosztály! Csak mert ők már akár 3 gyerekre is igénybe tudják venni a maximális családi adókedvezményt. Sőt, kérhetnek 10 milliós babavárót, már ennyi jövedelem is elég hozzá.
Ez aztán a felső középosztály!!
Álmodban. Még 2x150 nettóval is kiröhögnek a bankok nemhogy 10 millát minimalra. Nem véletlen hogy az eddigi 2500 jelentkezőt már el bírálták és 70%uk nem kapta meg.
2x200ra már esetleg adnak 2 millát,de 5-600 nettó ferj feleség havi össz alatt 8-10 eves munkaviszonnyal legalabb nem vagy hitelképes 10 millára és 1 bank sem adja oda.
#26 Elutasították a hitelkérelmedet, vagy ezt is olvastad a 444-en? Minket nem hajtott el a bank, pedig 200 nettós fizetés + GYES + családi pótlék (össz 240 ezer Ft) jövedelem mellé még egy lakáshitelünk is van. Az 50% JTM-be éppen belefértünk, és ez nekik elég.
Amit írsz, az a sima, piaci alapú szabad felhasználású hitelre igaz lehet. A babavárón állami kezességvállalás van, a banknak minimális rizikó, aki a törvényi feltételeknek megfelel, annak odaadják. Sőt, azon versenyeznek a bankok, hogy inkább tőlük vedd fel, mert ekkora szabad felhasználású (tehát viszonylag magas kamatú) hitelkihelyezéssel, érdemi kockázat nélkül a bank jár a legjobban.
#26: butaságot írsz! fent van a neten az egyes bankok elvárása a babaváróhoz. Röhejesen kevés fizu elég hozzá.
Most tévedtél, lásd be kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!