Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A babaváró hitel megállítja a...

A babaváró hitel megállítja a népességfogyást, vagy ez is kudarc lesz mint a Fidesz kormány eddigi családpolitikája?

Figyelt kérdés
2019. júl. 22. 13:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
52%

A legnagyobb népességű korosztály - az én korosztályom. Éppen akkor voltunk a családalapítás idején, amikor a rendszerváltás megtörtént és éppen akkor voltunk a csúcson, amikor a Bokros csomag hazavágta a családokat.

Most azon sírtok, hogy mi az hogy CSOk meg családi adókedvezmény, a babaváró miért csak hitel - a Bokros csomag idején viszont megszüntették a gyed-et, a családi pótlékot és a gyes-t is csak egy bizonyos jövedelem határ alatt lehetett igényelni és más nem is volt.

Se lakás, se hitel 36% alatti kamattal, se munkahely, semmi.

Az első Orbán kormánynak a 4 éve arra adott lehetőséget, hogy kicsit levegőhöz jussunk és legalább egy része megszülethessen a gyerekeknek akiket szerettek volna a családok, máris jött megint az mszp-szdsz kormány, ahol első intézkedésképpen ismét megszüntették a családi adókedvezményt és a támogatott forint lakáshitelezést.

És ennyi. Az én generációmnak, a legnépesebb generációnak volt ez a pár éve, aztán semmi újra 8 évig.

Hiába hitetlenkedsz és próbálod kenegetni, de ha akkor nem születhettek meg a gyerekek amikor az én generációm nő tagjai KÉPESEK LETTEK VOLNA gyereket szülni, akkor vége. Most hiába van mindenféle támogatás, ha én már majdnem 50 éves vagyok és velem a többiek. Ez a vonat már elment.

Hisztizhetsz akármeddig, akkor is tény marad, hogy AKKOR kellett volna a családokat támogatni, pont azokban az években kb. 1992-2008 között, és akkor most nem lenne szükség ilyen családsegítő támogatásokra, mert nem hiányoznának a gyerekek.

2019. júl. 22. 17:10
 22/86 mindentudó99 ***** válasza:
16%
Kérdező először azzal kellene tisztában lenni hogy egy gyerek 9 hónapra születik. Nyugodtan kérdezd meg a szüleidtől ha nem hiszed . Ehhez még jön hogy átgondolják a párok utánajárnak . Megtervezik a dolgot. Megigénylik a hitelt. 1-1.5 év múlva kell ezt megvizsgálni ninimum. De már 3 hét után tudjátok biztosra hogy nem lesz sikere hisz nem született húsz nap alatt 300 ezer gyerek. Gratulálok. Lehet hogy nem lesz sikeres de legalább várjunk már egy kicsit.
2019. júl. 22. 18:18
 23/86 A kérdező kommentje:
A Bokros csomag mindenkit hazavágott, nem csak a családokat, de látni kell hogy akkor volt egy gazdasági összeomlás és nem volt Magyarország EU-tag. A családokat mindig támogatni kell. Erre most több forrás áll rendelkezésre de a kormány stadionokra és más hülyeségekre költi. Nincs értelme 20-25 évvel ezelőtti hibákon siránkozni, miközben a jelenlegi kormány nagyobb hibákat követ el.
2019. júl. 22. 21:27
 24/86 A kérdező kommentje:

"Kérdező először azzal kellene tisztában lenni hogy egy gyerek 9 hónapra születik. Nyugodtan kérdezd meg a szüleidtől ha nem hiszed ."

És szerinted 9 év nem elég ahhoz hogy megszülessen egy gyerek? Mert a Fidesz kilenc éve van hatalmon és teljes kudarc a családpolitikájuk.

2019. júl. 22. 21:31
 25/86 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem meg nem kudarc, én örülök, hogy támogatnak.

". A családi kedvezmények a felsőközéposztálynak szólnak,"

Ja, hogyne. Két minimálbéres szülő az pont felső középosztály! Csak mert ők már akár 3 gyerekre is igénybe tudják venni a maximális családi adókedvezményt. Sőt, kérhetnek 10 milliós babavárót, már ennyi jövedelem is elég hozzá.

Ez aztán a felső középosztály!!

2019. júl. 22. 23:42
 26/86 anonim ***** válasza:
41%

Álmodban. Még 2x150 nettóval is kiröhögnek a bankok nemhogy 10 millát minimalra. Nem véletlen hogy az eddigi 2500 jelentkezőt már el bírálták és 70%uk nem kapta meg.

2x200ra már esetleg adnak 2 millát,de 5-600 nettó ferj feleség havi össz alatt 8-10 eves munkaviszonnyal legalabb nem vagy hitelképes 10 millára és 1 bank sem adja oda.

2019. júl. 23. 01:18
 27/86 anonim ***** válasza:
40%

#26 Elutasították a hitelkérelmedet, vagy ezt is olvastad a 444-en? Minket nem hajtott el a bank, pedig 200 nettós fizetés + GYES + családi pótlék (össz 240 ezer Ft) jövedelem mellé még egy lakáshitelünk is van. Az 50% JTM-be éppen belefértünk, és ez nekik elég.

Amit írsz, az a sima, piaci alapú szabad felhasználású hitelre igaz lehet. A babavárón állami kezességvállalás van, a banknak minimális rizikó, aki a törvényi feltételeknek megfelel, annak odaadják. Sőt, azon versenyeznek a bankok, hogy inkább tőlük vedd fel, mert ekkora szabad felhasználású (tehát viszonylag magas kamatú) hitelkihelyezéssel, érdemi kockázat nélkül a bank jár a legjobban.

2019. júl. 23. 05:19
 28/86 anonim ***** válasza:
32%

#26: butaságot írsz! fent van a neten az egyes bankok elvárása a babaváróhoz. Röhejesen kevés fizu elég hozzá.

Most tévedtél, lásd be kérlek!

2019. júl. 23. 07:07
 29/86 mindentudó99 ***** válasza:
23%
#24 Ne terelh ne beszélj megunt mellé. Te a babaváróról kerdeztél nem az egyéb intézkedésről most meg hebegsz habogsz össze vissza. Mindegy neked csak ócsárolni lehessen minden intézkedést ugye? Még meg se várni mi lesz belőle előre leírni az egészet. Na ne égesd magad tovább.
2019. júl. 23. 08:35
 30/86 A kérdező kommentje:
# 29 Te jöttél azzal hogy kilenc hónap kell hozzá te szerencsétlen. A kérdésbe pedig beleírtam hogy szerintem a Fidesz korábbi intézkedései is kudarc kategória.
2019. júl. 23. 09:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!