Fideszesek, hogyan magyarázzátok, hogy hazánkban a minimálbér 100 000 Ft alatt van, annak ellenére, hogy ez zsinórban a kormány harmadik ciklusa?
Aki minimálbéren van, ennyire keres:
99 085 Ft
Forrás: [link]
Én erre azt szoktam mondani, hogy ezt a pénzt tippmixen is meg lehet nyerni...
Külföldön ugyanazért a munkáért, amennyiért ilyen kevés pénz jár 800-1000 eurót is meg lehet keresni. Ha valaki jó szakmával rendelkezik, 2-3000 eurót is megkeres.
Magyarország miért nincs ezen a szinten?
Nem az a szomorú, hogy a minimálbér nőtt, hanem hogy ha nem minimálbért keresel, nem nő a fizu. Én nagyon örülök, hogy az pl az audiban 10enakárhány százalékot nőtt a bér, csak épp az én bérem ezéven is 0 forinttal emelkedett, tavaly is 0 forinttal, és lassan már "beérnek" a minimálbéresek, miközben nekem is drágul a kenyér. Picit unom, hogy kétévente munkahelyet kell váltanom ha akárcsak 5% emelést is akarok!
Másik dolog: Volt itt valaki aki azt kérdezte miért keres minimálbért valaki. Namármost: Rengetegen dolgoznak ennyiért. Van pl nyomdász aki 25 év munka után ennyit keres. Mondjuk 50 éves... 50 évesen hová menjen? Továbbképezni nem tudja magát, hisz a tanfolyam ára egy havi fizetése lenne, ha nem több. Kora miatt minden állásinterjún fanyalognak rá. Nincs nagyon lehetőség előrelépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!