Fideszesek, hogyan magyarázzátok, hogy hazánkban a minimálbér 100 000 Ft alatt van, annak ellenére, hogy ez zsinórban a kormány harmadik ciklusa?
Aki minimálbéren van, ennyire keres:
99 085 Ft
Forrás: [link]
Én erre azt szoktam mondani, hogy ezt a pénzt tippmixen is meg lehet nyerni...
Külföldön ugyanazért a munkáért, amennyiért ilyen kevés pénz jár 800-1000 eurót is meg lehet keresni. Ha valaki jó szakmával rendelkezik, 2-3000 eurót is megkeres.
Magyarország miért nincs ezen a szinten?
"Ez minden városi közlekedésen így van. Nem csak a BKK-nál és nem csak Magyarországon."
Na ez nem igaz...
"És nőtt is a HÉV-nek a bevétele, mert kevesebb a bliccelő :)"
Vagyis, akkir szerinted az igazságos, hogy egy megallóban nincs egy rohadt automata, vagy személy akitől vásárolhatnám a jegyet és akkor ha emiatt jegy nélkül fel akarnék szállni a HÉVre, mert éppen nem tudok mással menni, akkor megbüntetnek?
Mit is kellene nekem ebben az esetben tennem?
Mert már volt ilyen...
"Na ez nem igaz..."
Köszönöm az éreket és a példákat. Pl Kijevben így van.. de itthon Miskolc, Debrecen ugyanilyen.
"Vagyis, akkir szerinted az igazságos, hogy egy megallóban nincs egy rohadt automata, vagy személy akitől vásárolhatnám a jegyet és akkor ha emiatt jegy nélkül fel akarnék szállni a HÉVre, mert éppen nem tudok mással menni, akkor megbüntetnek?"
H5-ösön szoktam utazni, illetve régebben utaztam. Ott minden megállóban van automata emlékeim szerint. Én nem mondtam, hogy a jelenlegi rendszer jó, de a MÁV dolgozik az ügyön.. ettől függetlenül ők is pénzből élnek.. ráadásul államiból. Minél több bevétele van az utasokból, annál hamarabb lesz jobb rendszer rajta(és annál jobban tele lesz a vezetők zsebe is, tudom). Ettől függetlenül bevált a rendszer, ez egyértelmű.
Másrészt kompromisszum.. a HÉV mellett szól, hogy gyorsabb, pontosabb és a belvárosba visz. Míg a busz, mint alternatíva, olcsóbb, de késhet.
Például Berlinben.
Szóval azért mert gyorsabb, máris megér az út 8000/16000 forintot attól függően, hogy van e nálam 8000 KP? Mert még csak kártyával sem lehet fizetni az igazságtalan büntit...
Szóval ha egyszer lehúztak így 16000 forinttal nem az lenne a korrekt, hogy 2 hónapig ingyen utazom?
Persze nem lehet megtenni...
# 31:
Az Utazási feltételek szerint, ha olyan helyen szállsz fel a HÉV-re közigazgatási határon kívül, ahol nincs jegyvásárlási lehetőség, nem büntethet meg a kalauz, amíg a HÉV a közigazgatási határon kívül közlekedik.
Ha ez megtörtént, az nem a kormány hibája és nem is ez generálta a vélt 65%-os inflációt, hanem a kalauz és Te ismereteidnek a hiánya.
Ha a közigazgatási határon belül utazol, akkor pedig rendelkezned kell érvényes jeggyel, ezt a szabályt nem 2010 után hozták, hanem korábban is így volt, Budapesten belül a BKV vagy később a BKK járműveire csak jeggyel lehetett felszállni és azt érvényesíteni kellett. Hogy elkerüljék azt az utas számára kellemetlen állapotot, hogy nem tudott jegyet vásárolni, vezették be - nagy tiltatkozások közepette -, hogy a járművezetőtől is lehet jegyet venni.
Lehetett, igen, de kb szeptembertől nem lehet és érdekes módon, azóta nőtt a HÉV bevétele.
Szóval megérte bevezetni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!