Fideszesek, hogyan magyarázzátok, hogy hazánkban a minimálbér 100 000 Ft alatt van, annak ellenére, hogy ez zsinórban a kormány harmadik ciklusa?
Aki minimálbéren van, ennyire keres:
99 085 Ft
Forrás: [link]
Én erre azt szoktam mondani, hogy ezt a pénzt tippmixen is meg lehet nyerni...
Külföldön ugyanazért a munkáért, amennyiért ilyen kevés pénz jár 800-1000 eurót is meg lehet keresni. Ha valaki jó szakmával rendelkezik, 2-3000 eurót is megkeres.
Magyarország miért nincs ezen a szinten?
Az albérletnek, buszjegy árának, benzin árának és mindenféle szolgáltatások árának növekedéséről meg már ne is beszéljünk.
Összességében az elmúlt 9 évben többet drágult az élet mint amennyivel a fizetések nőttek.
Tehát a minimálbér között 64%-os eltérés van, a csipszek között 36%.. na ne..
Másrész még mindig senki nem mondta, hogy ez a kormény tökéletes és semmi rosszat nem csinált. Csak tudod figyelembe kell venni a "jót" is meg a "rosszat" is, az elmúlt 30 év legjobb kormánya most a Fidesz, még így is, hogy sz@r. Fogjátok fel, azért van a Fidesz hatalmon, mert a baloldal hulladék.. lehet dobálózni hogy ez rossz meg az rossz.. még mindig a Fidesz a kisebbik rossz. Majd, ha a jelenlegi ellenzék eltűnik a süllyesztőben, ahová való, és jön egy normális ellenzék, akkor majd talán le lehet győzni a Fideszt.
Így van. A buszjegyeke ára nagyon megnőtt. Én egy vidéki nagyvárosban lakom, ahol a villamoson/buszon a jegyeket 400 Ft-ért lehet megvásárolni.
Őrület, ami itt van. 9 éve talán el se hittem volna, hogy egy nyomorult jegy ára, amivel az ember megy az ember egy pár megállót, ennyi lehet.
Ha nincs bérletem, sok esetben inkább gyalogolok...
A jegyek már évek óta ennyibe kerülnek. A BKV-nál pl 2013-ban volt utoljára jegyár emelés. 350 Ft-ra, előtte 2010-ben 320 Ftra..
Egyszerű, nem járművön kell megvenni a jegyet, hanem a szolgáltaói pénztárakban vagy dohányboltokbvan vagy újságárusoknál. Persze pl Miskolcon a Tiszain hiába akarsz venni jegyet pl 9kor, nem fogsz tudni.. de könyörgöm, ha ott élsz, akkor miért nincs nálad legalább 1 jegy?
Járművezetőnél 400 Ft, előre 300 Ft, 10-es gyűjtőben 280 Ft/db.. rendkívül drága tényleg.
A Városi közlekedés mindenhol ilyen. Adott egy fix összeg, nyilván aki 1 megállót megy, annak drága, de aki a teljes vonalon közlekedik vele, annak megéri.. emiatt nehogy már a kormányt szidd. Ráadásul ez az adott közlekedési vállalat döntése.
milyen 320 meg 400?
Pesten 320 volt 2010-ben, 2013-tól 350 Ft, 10-es gyűjtő 300/db és járművezetőnél 450 Ft
Miskolcon 300 Ft a jegy, 280/db gyűjtőben és 400 Ft járművezetőnél.
Debrecenben meg előre vettem pár jegyet, ott 330 Ft.
Remélem csak véletlenül keverted össze az árakat és nem azért, mert nem értesz hozzá.. mert ez nekem most furcsa volt..
A BKK egy vicc... Ha Te 1 vagy 2 megallót akarsz menni, azért ugyanazt az összeget kérik el amit attól aki megy 23 megállót.
Ráadásul a budapesti közlekedés az átszállásra épül, ha mész kettő megállót A busszal, majd egyet B villamossal, majd egint egyet C busszal, akkor ott tartassz hogy fizetned kellett 1050 forintot 4 megállóért, míg más 5* ennyit utazik esetleg egy buszon 350 forintért...
És lehet venni bérletet, 10,000 forintért, na de mi van akkor ha Te csak alakmi használója vagy a BKK-nak?
Vagy ha valami speciális indokból utaznál azzal az említett 3 járművel 1*.
Akkor máris korrekt a kizsákmányolás?
Illetve HÉV esetén is nagyon igazságtalan, hogyha a városhatárt elhagyod egy megállóval az + 250 forint, de ha 8 megállóval az is ugyanúgy csak 250 forint...
Vagyis mondhatni aki kevesebbet utazik, az fizeti az útja egy részét annak aki többet.
És ha sofőrtől veszel jegyet az nem 400, hanem 450 forint.
Vannak helyek ahol NINCSEN működőképes, vagy akár semmilyen jegyautomata.
Akkor busz esetében kénytelen vagy 450 forintot fizetni, HÉV esetében pedig konkrétan megbüntetnek ha jön ellenőr, mert újabban Tőlük nem lehet jegyet venni...
De amúgy sem értem, hogy mi annak a logikája, hogy a sofőrtől vásárolt jegyek 100 forinttal drágábbak.
Foglalja ott a helyet a jegy pack, vagy mi? Mitől értékesebb az?!
Jah, hogy a túristák lehúzására lett kitalálva ez a rendszer, tényleg...
28-as
"A BKK egy vicc... Ha Te 1 vagy 2 megallót akarsz menni, azért ugyanazt az összeget kérik el amit attól aki megy 23 megállót."
Ez minden városi közlekedésen így van. Nem csak a BKK-nál és nem csak Magyarországon.
"Ráadásul a budapesti közlekedés az átszállásra épül, ha mész kettő megállót A busszal, majd egyet B villamossal, majd egint egyet C busszal, akkor ott tartassz hogy fizetned kellett 1050 forintot 4 megállóért, míg más 5* ennyit utazik esetleg egy buszon 350 forintért..."
Vannak átszálló jegyek. De egyébként igen. Ez ilyen. Viszont örülj neki, mert ha vidéken is 2-2 megállókat akarsz menni, akkor ugyanúgy meg kell venned a jegyet és még várhatsz is 20-30 perceket, pesten jobb helyeken ilyen nincs.
"És ha sofőrtől veszel jegyet az nem 400, hanem 450 forint."
Én is ezt mondtam.
"..HÉV esetében pedig konkrétan megbüntetnek ha jön ellenőr, mert újabban Tőlük nem lehet jegyet venni..."
És nőtt is a HÉV-nek a bevétele, mert kevesebb a bliccelő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!