Fideszesek, hogyan magyarázzátok, hogy hazánkban a minimálbér 100 000 Ft alatt van, annak ellenére, hogy ez zsinórban a kormány harmadik ciklusa?
Aki minimálbéren van, ennyire keres:
99 085 Ft
Forrás: [link]
Én erre azt szoktam mondani, hogy ezt a pénzt tippmixen is meg lehet nyerni...
Külföldön ugyanazért a munkáért, amennyiért ilyen kevés pénz jár 800-1000 eurót is meg lehet keresni. Ha valaki jó szakmával rendelkezik, 2-3000 eurót is megkeres.
Magyarország miért nincs ezen a szinten?
"Amúgy előtte 1998-2002-ig a Fidesz volt. Nem lehet, hogy az MSZP abban a 8 évben a Fidesz 4 éves hibáit javítgatta?"
Úgy hogy eladósították és tönkretették az országot? Ez nekem nem kijavításnak tűnik...
Oda kéne visszamenni, arra a pontra, amikor "eladósították az országot"
Kik tették ezt, melyik kormány, és miért?
Stadionban nem csak foci van, és nem csak a stadion építéséhez kell munka.
Megint elmondom hogy rengeteget fejlődött az utóbbi években, ha pedig ez így folytatódik akkor hamarosan be érjük a többi fejlettebb országot is. [link] Ez abból a szempontból is fontos, mivel ha mi is a fejlett országok között leszünk nem tudjátok majd azt mondani, hogy rosszak a körülmények és kevés a fizetés!
"Kik tették ezt, melyik kormány, és miért?"
Főleg Gyurcsány illetve Medgyessy Hibája mert többet költöttek, mint amennyi jövedelmük volt.
Az a probléma, hogy gyakorlatilag ugyanolyan árak vannak már, mint Németországban. Ott a szolgàltatàsok(fodrász pl) és a lakhatas picit drágább. De az élelmiszer árak és az elektronikai termékek ugyanannyik, vagy olcsóbbak, mint Magyarországon. De Németországban a bruttó minimal òrabèr 9,18 euró, nálunk a bruttó minimal òrabèr 827ft.
És azt sem kell figyelmen kívül hagyni, hogy nálunk magasabb a járulék, kevesebb marad a zsebedben.
Persze, csodás dolog, hogy emelkedik a minimálbér Magyarországon. De szart sem ér még mindig, havi nettó 99 ezerből nem lehet megélni, ez rabszolga bér.
Az árak folyamatosan emelkednek ráadásul, az évenkénti egyszeri pár szazelkos béremeléssel ki lehet törölni, az első bevàsàrlàsnàl elviszik a plusz összeget a megnövekedett élelmiszer árak.
58# vagyok, nem tartozok egy párthoz sem, ez a saját tapasztalatom. Sajnos jelenleg én is minimálbérből élek, tanulok mellette.
De ennyiből nem lehet megelni, a saját megélhetésed sem futja ki.
A forint erősödése, és várható további kismértékű erősödése miatt a tavaly nyár eleji gyengülés inflációt növelő hatása csak átmeneti lehet. Egyébként a bérek jóval nagyobb ütemben nőttek az áraknál. Minimálbér bruttó értéke a duplájára nőtt, mint ahogy azt mondtam. Ha a nettó nőt volna jobban akkor a bruttó csökken. Nyugaton mindig is nagyobbak voltak a bérek, viszont ha már előző válaszaimnál említett tempóban haladunk, hamarosan mi is fejlett országok között leszünk. Akkor majd nem tudtok panaszkodni ezek miatt! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!