Egyházi tanintézmény, miért foglalkoztat rabszolgákat?
Az egyházi tanintézmény 54 ezer forint munkabérért foglalkoztat takarítókat, ember számba sem veszik őket; munkájukat nem köszönik meg.
Karácsonykor a tanári kar elfáradt vacsorázni, takarítók nem részesültek semmiben.
Miért él vissza az egyházi tanintézmény (is) kiszolgáltatott emberek balsorsával, különben emberségből minimum minimálbérrel foglalkoztatná őket.
Nem értik; 54 ezer forintból éljenek? Folyamatosan délutános műszak, se délelőttjük se délutánjuk.
Miért járul hozzá a modernkori jobbágytartáshoz egy egyházi tanintézmény? Ez gátlástalanság!
Ezt tegnap is megkérdezted, nem?
Amúgy el lehet menni. A rabszolgáknak ez nem adatott meg, a takarítóknak igen.
Ilyen munkabér, hogy 54ezer, nincs, legfeljebb napi 2-3 órára. Egy 2-3 órás iskolatakarításért pedig mennyit kellene fizetni, a mai bérek figyelembevételével?
Egyébként a tanintézmény nem foglalkoztat takarítókat.
Vállalkozóval szerződik, aki végzi a takarítást.
De a lényegen mit sem változtat, lehet mást keresni!
3#
De van ilyen bér...közmunkán napi 8 órára pont 54217 ft-ot kapsz, onnan tudom hogy én is közmunkás voltam tavaly, sőt idén se emelkedett az összeg :(
Sajnálom!:(
De a Kérdező nem közmunkáról írt.
A minimálbér összege 2019. január 1-jétől 149 ezer forint, a garantált bérminimum összege 195 ezer forint.
A 2019-ben érvényes összegeket tartalmazó rendelet a Magyar Közlöny 2018. évi 217. számában jelent meg.
Nyilván a vállalkozó, aki foglalkoztatja a kötelező 857,-Ft/óra minimumot adja.
A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2019. január 1-jétől
havibér alkalmazása esetén 149 000 forint,
hetibér alkalmazása esetén 34 260 forint,
napibér alkalmazása esetén 6860 forint,
órabér alkalmazása esetén 857 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!