Fideszesek, hogyan magyarázzátok, hogy hazánkban a minimálbér 100 000 Ft alatt van, annak ellenére, hogy ez zsinórban a kormány harmadik ciklusa?
Aki minimálbéren van, ennyire keres:
99 085 Ft
Forrás: [link]
Én erre azt szoktam mondani, hogy ezt a pénzt tippmixen is meg lehet nyerni...
Külföldön ugyanazért a munkáért, amennyiért ilyen kevés pénz jár 800-1000 eurót is meg lehet keresni. Ha valaki jó szakmával rendelkezik, 2-3000 eurót is megkeres.
Magyarország miért nincs ezen a szinten?
"Nem csak annyiból áll, hogy holnaptól 200.000 Ft lesz a minimálbár, "
A kormány szerint 10 év kell ahhoz, hogy itthon az osztrákokat beérjük (addigra ők talán fejlettebbek lesznek, de mind1, ráadásul ez kb. olyan ígéret szerintem, amikor az euró bevezetését XY időre ígérték, abból se lett semmi).
Ez a kormány 3. ciklusa egymás után. Több, mint 10 éve van hatalmon, ezalatt csak ilyen fillérekkel növekedett mindig a bér, ráadásul ezzel együtt MELLÉKESEN az élelmiszer árak is emelkedtek.
Mire fogják az elmúlt 10 évet? Az MSZP ennyire elcseszte az országot? MIVEL?
Kis híján 9 éve van hatalmon a Fidesz, nem 10 éve.
2010-ben a nettó minimálbér 60 237,- HUF volt, most 99 085,- HUF, kedvezmények nélkül. Ez ~65 százalékos emelkedés, ennyivel nem nőttek az árak az elmúlt 9 évben kummulálva.
Az eurót sem olyan egyszerű bevezetni, minden éremnek 2 oldala van, mikor tanulja már meg mindenki? Főleg a pénzzel járszani könnyű és veszélyes.. és ezt sokan(akik hitelt vesznek fel) meg is tapasztalják sajnos.
Azt sokan elfelejtik, hogy a Fidesz úgy vette át az országot, hogy épp, hogy kiijöttünk az IMF hitellel a válságból, 2010-ben, nyakunkon egy óriási hitellel és ott tartottunk, hogy még mindig könnyen lehet államcsőd. Aki vesz fel hitelt, az tudja milyen nehéz egy háztartást fenntartani, fejleszteni és még a hitelt is törleszteni és akkor ezt szorozd meg kb qrva sokkal és akkor valami rálátásod lesz arra, hogy milyen egy országot vezetni.
Ráadásul azt se felejtsük el, hogy az oktatást és az egészségügyet is a Fidesz előtt építették le nagyon, ahogy a hadsereget is, illetve előtte lett szétcseszve a mezőgazdaság. Persze ,a Fidesz meg nem hozta helyre.
De az ellenzéknek sem dedós hisztisként kéne viselkednie, hanem segíteni az országot vezetni(nem, nem asszisztálni a korrupcióhoz, azt megoldják egymás nélkül is) és a szakszervezeteknek sem a hülyeséggel kéne foglalkozniuk, meg csak lenyúlni a pénzt.
"2010-ben a nettó minimálbér 60 237,- HUF volt, most 99 085,- HUF, kedvezmények nélkül. Ez ~65 százalékos emelkedés, ennyivel nem nőttek az árak az elmúlt 9 évben kummulálva."
2010-ben még meg tudtam venni egy Chipset kb. 220 Ft-ért, meg egy Ristorante Pizza-t kb. 490 Ft-ért. Ma ezeket 300 illetve 900 Ft-os áron tudom megvenni. Meg most tényleg örülnöm kellene annak, hogy 40 000-el emelkedett a fizetés? A Hit Gyülekezete nevű SZEKTA ezzel szemben több száz milliós támogatást kapott, az egyházi státusz mellett, a stadionokról meg ne is beszéljünk :D Azt meg már csak halkan súgom meg, hogy az egészségügy romokban van.
TÉNYLEG nem tűnik fel senkinek, hogy itt valami bűzlik?
Az elmúlt 9 évben nem 65% százalékkal nőttek az élelmiszer árak átlagosan, hanem sokkal többet...
A burgonya ára 2018 óta 76%-ot, 146.3%-ot nőtt.
A Liszt ára csam 2018 február óta 10.1%-ot...
Szerinted akkor 9 év alatt összesen mennyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!