Fideszesek, hogyan magyarázzátok, hogy hazánkban a minimálbér 100 000 Ft alatt van, annak ellenére, hogy ez zsinórban a kormány harmadik ciklusa?
Aki minimálbéren van, ennyire keres:
99 085 Ft
Forrás: [link]
Én erre azt szoktam mondani, hogy ezt a pénzt tippmixen is meg lehet nyerni...
Külföldön ugyanazért a munkáért, amennyiért ilyen kevés pénz jár 800-1000 eurót is meg lehet keresni. Ha valaki jó szakmával rendelkezik, 2-3000 eurót is megkeres.
Magyarország miért nincs ezen a szinten?
Nekem nem érte meg.
Főleg, hogy nem fejlesztettek semmit.
A fideszesek megoldjak annyival, hogy az a hibás, aki minimálbéret dolgozik. Keressen más munkát.
Nem veszik észre, hogy rengetegen fontos, nélkülözhetetlen munkákat végeznek ennyiért. Összeomlik az ország, ha mindenki pályát vált.
Senki nem érdemli meg, hogy a hét 5 napján tisztességesen dolgozzon és olyan bért kapjon érte, amiből nem el meg
@Pikk ász
Nem igaz, hogy rengeteget fejlődött. A Brutto 149 000 Ft nem olyan csábító összeg, amiből az ember viszonylag kényelmesen el tudna érni. Ennyi pénzből még az ország fővárosába sem lehetne felköltözni. Arról nem is beszélve, hogy az ember nem engedheti meg magának, hogy okostelefont, márkás cipőt, stb. vegyen. Helyette mehet a kínaiba vacak ruhát vásárolni.
Ez neked fejlődés? Amit említettél kb 470 euró, és még levonnak is belőle, lévén, hogy brutto fizetésről van szó. A kínaiak német nyelvterületen kb. 800-1000 euró között fizetnek a mosogatásért (már ha kifizetnek), tehát egy gyári munkásnak inkább megéri ott robotolni, mert megfizetik.
Nem igaz, hogy fejlődtünk. A fizetés egy picit emelkedett, de vele együtt az árak is. Ez még mindig nem elég ahhoz, hogy kényelmesen éljünk. Ráadásul Borsodban még rosszabb a helyzet, ami egy elhagyott, gettós része az országnak.
@Pikk ász
2010 előtt ugyanígy éltünk, csak pár tízezerrel kevesebb volt a fizetés, és meg tudtam venni egy Lays chips-et 180 Ft-ért is.
Ma pár tízezerrel többet adnak, és ma megveszem ugyanazt 300 Ft-ért.
Nagy fejlődés :D
Egyébként meg ha az állam annyira szegény, miért költenek a sportra annyit? Mennyi pénzt adott az unio a semmirevaló focinkra, és ahhoz mennyi pénzt tettünk hozzá mi?
A másik, amire nem jött válasz: a szegény állam miért adott a hitgyüli szektának százmilliókat?
várom a válaszaidat.
"Hogy az állam többet költsön mint amennyi jövedelme van, és teljes mértékben külföldi eladósításból fedezzék? Ezt tették a 2010 előtti kormányok."
Erről adhatnál forrásokat. Mit is tett az MSZP? Amúgy előtte 1998-2002-ig a Fidesz volt. Nem lehet, hogy az MSZP abban a 8 évben a Fidesz 4 éves hibáit javítgatta? Vagy ki a hibás, hogy idáig jutottunk? Utána néztem az előbb, korábban meg 1994-1998-ig a MSZP-SZDSZ volt, ott volt a hiba?
Nagyon jó, hogy mindenki egymásra mutogat, de az ország nem fejlődik, és már örülni kell annak is, ha pár tízezerrel emelik a fizetést.
Természetesen eszem ágában sincs ebben az országban maradni. Egy jó szakmával, nyelvtudással a 3-4 szeresét kaphatom az itteni fizetésemnek. Inkább adózok másoknak, és vissza sem jövök. Talán már a tanulmányaimat sem itt kellene befejezni.
Kérdező a fizetés dupla annyi lett az áremelkedés lassult jóval nagyobb ütemben nőnek a bérek mint az árak.
A sport fontos dolog, és egy stadion sok embernek ad munkát. Ahogyan minden mást is jobban támogat az állam, így a sportot is. Attól még hogy szerinted illetve egy szűk réteg szerint ez felesleges, másoknak igenis egy fontos és jelentős dolog.
Mondjuk az igaz, hogy a stadionépítés munkát ad, oké. A foci viszont nem fontos, mert rossz. Az egész magyar válogatottat meg kellene szüntetni, hiszen Málta szintjén vannak.
A vallási támogatásra viszont nem adtál választ.
Oks, nőtt a munkabér, de még mindig nem elég jó ahhoz, hogy egy átlagos embernek jó megélhetést biztosítson. Arra jó, hogy a kínaiban vásároljon, meg ne halljon éhen, mert a legfinomabb ételeket nem eheti nap, mint nap, hiszen a hó végére kiürül a kassza.
Ha ez az ország csak ennyit tud nyújtani, akkor ez ROSSZ. Nagyon, nagyon rossz. Én ennél minőségibb életet akarok, nem ilyen szegénységet.
Változás meg nem lesz. 5-6 év múlva megemelik a fizetést 20 000 Ft-al és sokan majd elájulnak majd tőle, hogy milyen jó az országnak.
Elnézést, de én ennek nem tudok örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!