A Fidesz miért nem meri nyiltan, őszintén, gerincesen felvállalni a nagy tisztogatást, illetve, hogy saját embereit akarja a fontosabb posztokra tenni?
15:49
"egy szóval nem beszéltem országellenességről"
A saját szavaidat sem érted? Idézzem, mit írtál, vagy önállóan is vissza tudod olvasni? Vagy olvasást nem tanulsz az egyetemen? :)))))
"A vita jelenleg arról folyik, hogy a demokratikus elemek mennyire maradnak meg."
Melyik vita? Pontosítsunk. Arról süketelsz, hogy a "demokratikus keretek" bajban vannak. Ez önmagában még nem "vita" a "demokratikus elemek"-ről :)))
"A 70-80%-ról csak annyit mondanék, hogy annak a 70-80%-nak elég jelentős része tulajdonképp dilettáns"
Dilettáns mihez is? Az első érdekes állításod. Kifejtenéd? Nagyon jól látszik, hogy fingod sincs a demokráciáról, és lehet, hogy ezt te is megértenéd, ha megpróbálnád most ezt kifejteni.
"a nép hülyeséget csinál"
Mondom én, hogy nem vagy demokrata :))) Egy hülye elitista önjelölt "értelmiségi" gyerek vagy, aki szerint a legjobb lenne leváltani a buta mucsai népet :)))
Magyarországon nagyon komikus vonása a politikának, hogy rendszerint a magukat demokratáknak és baloldaliaknak képzelők szoktak autoriter elitisták lenni :)))
"A politológiát csak azért emeltem ki, hogy tudassam, hogy tulajdonképp szakmabelinek készülök"
Hát még nagyon az elején vagy ennek a készülésnek, ezt azt hiszem, leszögezhetjük.
59%, úgy látom nem érted, hogy a demokrácia, mint államforma nem csak intézményrendszerből áll. Politikai kultúra, megfogalmazott eszmék, követendő alapértékek stb. tartoznak hozzá. Sajnos nálunk utóbbiakról az ember vagy nem tud, vagy rendszerint képes megfeledkezni róla, ezért az intézményrendszerrel lehetősége szerint mindenki úgy játszadozik, ahogy akar. Lásd most a Fidesz.
(irónia on) Amúgy komolyan kezdelek tisztelni, hogy ennyi alapján kész "kórtörténetet" állítasz fel rólam. (irónia off)
"Politikai kultúra, megfogalmazott eszmék, követendő alapértékek stb. tartoznak hozzá. Sajnos nálunk utóbbiakról az ember vagy nem tud, vagy rendszerint képes megfeledkezni róla"
Azaz: te tudod, hogyan kellene gondolkozni, de ah, fájdalom, "az ember" nem annyira okos, mint te. Azaz megveted és lenézed a népet. Demokrata :))))
"tisztában vagyok azzal, hogy kik szavaznak ma Magyarországon, és nem kötelességem azt elfogadni."
Szóval jelenleg ott tartunk, hogy a Demokrácia Védelmezőjének éppen nem tetszik, hogy a piszkos démosz szavazhat?
Nem. Nem azt tudom, hogy hogyan kellene gondolkozni. Azt tudom, hogy nem ártana egyáltalán elkezdeni gondolkozni. Az meg ha jól tudom alapvető jogaimból levezethető, hogy azt gondoljak a szavazásról, amit akarok. Nem akarom én megmondani senkinek, hogy mit csináljon, felőlem mindenki úgy rontja el vagy teszi jobbá az életét, ahogy akarja, de azt nem vagyok köteles elfogadni.
Ha kérhetem, ne forgasd ki a szavaimat, ahogy látod, úgysem tudod a saját előnyödre fordítani.
16:08
"A dilletáns dolgot meg úgy értettem, hogy politikában kb. annyit lát, hogy "mocskos...""
Olvasod 10 millió ember gondolatait? Kicsit több szerénységet várna az ember valakitől, aki állítólag tudományok (pl. politológia) iránt érdeklődik.
"De ennek ellenére politizál, meg gazdaságilag meg akarja váltani a világot."
Nocsak, nocsak. Milyen végzettséghez kötnéd a politizálást?
"Azt tudom, hogy nem ártana egyáltalán elkezdeni gondolkozni."
Tudod, hogy hányan gondolkodnak ebben az országban? Na, hányan kezdtek el gondolkodni? Vagy nem tudod? akkor miért beszélsz össze-vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!