Ne haragudj, de engem nem hat meg hogy hirtelenjében noname oldalakon most mit olvastál össze.
Ha saját érdekéből avatkozott be egyik oldalon, akkor már nem is számít beavatkozásnak? Mellesleg tényleg ilyen keményfedeles történelemkönyv vagy akkor már biztos feltűnt, hogy a történelemben két fél általában nem haveri alapon harcolt egymás mellett.
" Az volta célja hogy szétessen Jugoszlávia mert a sok kis országot könnyebben a befolyása alá tudta vonni. Mikor a szerbek körbezárták Szarajevót és elkezdték tömegesen gyilkolni a muszlim lakosságot a USA hazai és nemzetközi nyomásra kénytelen volt beavatkozni és később Koszovó esetében is."
Aha. A helyzet az hogy a CIA dokumentumai a délszláv háború kapcsán nyilvánosságra kerültek, és meg is találod ezeket a hivatalos oldalán.
Az Egyesült Államoknak nem volt önmagában érdeke hogy Jugoszlávia szétessen, de egy erősen militarista és nacionalista szerb dominanciájú vezetés mellett a 90-es évek elején nem nézett fényes jövő elé, leginkább az etnikai feszültségek végett.
1990-ben már megjósolható volt hogy Jugoszláviában gáz lesz, az USA pedig már ekkor világossa tett hogy a szerbek ellenében, a bosnyák és horvát erőket támogatva fog belépni. És ekkor még nem "ölték a muszlimokat" sehol. Sőt már Koszovó különválását is előrevetítették ekkor. Szóval nem igazán állja meg a helyét a retorikád.
Az meg a másik észrevétel hogy ami neked nem tetszik azt rendszeresen figyelmen kívül hagyod, és a hozzászólás lényegét megkerülve olyan irányba tereled a vitát aminek se eleje se vége.
Én arra próbáltam rávilágítani hogy miközben a délszláv háborút egy muszlimok elleni népirtó hadjáratként értelmezed, ennek semmi köze a valósághoz. Katolikus horvátok, muszlim bosnyákok és az orzodox szerbek is tömegesen hullottak. Voltak koncentrációs táborok amiket bosnyákok futtattak, és szerb hadifoglyokat, civileket kínoztak bennük. A nyugati világ meg politikai okokból elfogultan kezeli a témát. Több szerb végezte a hágai bíróság előtt mint horvát és bosnyák összesen. Az eljárást meg jól tükrözi hogy Naser Oricot, akinek kedvenc tevékenysége az volt hogy elrentettésképpen mindenki előtt kikanalazta a foglyok szemét, csaknem az összes vád alól felmentették, kapott két évet, miután kijött közölte hogy amúgy tök jó volt odabenn, milyen jófejek voltak vele. Mások kevesebbért is 10-20 évet kaptak, és annyira jó vokt a bánásmód hogy volt aki inkább megölte magát.
"Én arra próbáltam rávilágítani hogy miközben a délszláv háborút egy muszlimok elleni népirtó hadjáratként értelmezed, ennek semmi köze a valósághoz."
Annak értelmezi de azt nem amikor kikergették a Palesztinokat a saját hazájukból.
"Úgy fényezik a zsidókat (ott alul) mint ahogy te teszed hogy kiragadott példákkal meg az ő áldozattá nyílvánításával kampányolsz a kereszények ellen."
27%-os akkor neked a magyar nyelv értő olvasásával is gondjaid vannak. Nem fényeztem a zsidókat. Tényeket írtam le. Keresztények gyakran gyilkolták halomra a zsidókat ha például rosszul mentek a dolgok vagy éppen rájuk jött az ötperc. 70 éve történt holokauszt ennek legismertebb és legdurvább eseménye. Ekkor a zsidók áldozatok voltak. Az más kérdés hogy most a zsidók teszik ugyanazt a palesztinokkal mint amit a nácik tettek velük 70 éve. Ez is népirtás és az is az volt. A cionizmus semmiben nem különbözik a náci eszmétől csak más a körítés, de ugyanaz a mocsok. Remélem most már megnyugodtál. Azt viszont látom hogy elvakított téged a zsidó gyűlölet. Léyszives ne ad magad muszlimnak, mert nem vagy muszlim.
70%-os Ugy látom semmit nem értettél meg abból amit írtam. Talán neked kellene többet olvasnod. Az USA-t nem érdekelte sem a bosnyák, sem a horvát oldal, a szerb pedig még kevésbé. Egyetlen célja Jugoszlávia szétdarabolása volt. A sok kis országot könnyebb a befolyása alá vonni. Ha más nem legalább az "oszd meg és uralkodj" elv csak mond neked valamit.
"Aha. A helyzet az hogy a CIA dokumentumai a délszláv háború kapcsán nyilvánosságra kerültek, és meg is találod ezeket a hivatalos oldalán."
Hogy a CIA mit oszt meg nem érdekel. Majd pont az orrodra fogják kötni hogy mi volta céljuk és mit is tettek ezért. Te tényleg azt hiszed kiteszik neked az igazságot? :)
"Az Egyesült Államoknak nem volt önmagában érdeke hogy Jugoszlávia szétessen,"
De, pontosan ez volt az érdeke és így is történt. Ugyanez a forgatókönyv játszódott le Irakban, Líbiában és Szíriában. Ha kellet saját hadseregével vonult be, máskor fellázította a kisebbségeket, vagy zsoldosokkal intéztette. Végül ezeket az országokat is sikerült részben feldarabolni. Afganisztán kicsit más. Oda azért ment hogy bázisokat szerezzen és rátegye a kezét a kábítószer kereskedelemre.
"Én arra próbáltam rávilágítani hogy miközben a délszláv háborút egy muszlimok elleni népirtó hadjáratként értelmezed, ennek semmi köze a valósághoz "
Nem azt mondtam hogy a délszláv háború egy muszlimok elleni népirtó hadjárat hanem hogy a háború alatt a keresztény szerbek népirtást követtek a muszlim bosnyákok ellen. A Hágai bíróság is ezt állapította meg. Hogy nekem nem hiszel egy dolog, de a Hágai bíróságnak sem?
"Voltak koncentrációs táborok amiket bosnyákok futtattak, és szerb hadifoglyokat, civileket kínoztak bennük."
Erre van bizonyítékod is vagy csak a keresztényeket próbálod tisztára mosni, muszlimokat pedig besározni? Szerintem az utóbbi és csak a te fantáziád szüleménye. Egy háborúban civilek is meghalnak. Sajnos a 20. századi háborúk ilyenek, de a népirtás más kategória, mert ez esetben nem a gyilkolás a cél hanem a totális kiirtás. Bosnyákok viszont nem akarták kiirtani a szerbeket sem pedig a horvátokat és nem voltak bosnyákok által üzemeltetett koncentrációs táborok csak a te képzeltedben.
Miért ilyen erős nálunk a muszlim-ellenesség?
Mert nem szeretnénk, hogy nálunk is olyan elmaradott nép terpeszkedjen el, kik asszonyai burkában járnak és akik férfiai burkát kényszerítenek asszonyaikra (...és amikor egy szép muszlim lány megelégeli arcának eltakarását és nőiességére büszkén kiáll a Facebookra, akkor ő halálos fenyegetéseket kap a középkori szellemi szinten vegetáló népétől).
Burka Európában egyébként is abszurd, több okból is. Szimbóluma a kulturális összeférhetetlenségnek, a tudatos be nem illeszkedésnek, a befogadó ország megvetésének. Részben nevetséges, részben félelemkeltő is, európai szemmel nézve horrorisztikus benyomást kelt.
Nem idevaló már azért sem, mert a burkát valamikor azért találták ki, hogy a nőket védjék a tömeges helyeken (piacok stb.) őket megkívánó és fogdosó primitív férfiaktól. Ezért a nők férjei, családja így próbálták védeni az asszonyt és lányokat, más férfitársaiktól.
Hogy abba már ne is menjünk bele, ezek a férfiak miért is szexhiányosak, milyen irányba a torzítja a természetes szexualitást egy erősen korlátozó vallás, minek következtében ilyen primitív módon nyilvánulnak meg.
Európában a nőket nem fogdossák az utcán (legfeljebb épp a primitív idegenek), tehát a burka ezért is értelmetlen. Itt már túl vagyunk a középkoron.
Az élővilágban a virágok színesen kelletik magukat, hogy megtermékenyítsék a méhek. A természet, az evolúció normális működéséhez tartozik, hogy a nőstények igyekeznek felhívni magukra a hímek figyelmét, megmutatni magukat. Így működik az élet, évmilliók óta. Vagyis a burka a természet, a normális élet megcsúfolása, egy középkori csökevény. Az nem érv, hogy sok nő maga akarja a burkát, ez már csak a sikeres agymosás eredménye. De nem is gond ez, csak akkor menjen haza a saját országába, ha neki ez kell!
Próbálná egy európai nő megsérteni az ottani szokásokat! De számunkra egyébként is természetes, hogy más országba utazva igyekszünk alkalmazkodni a helyi szokásokhoz, ami nyilvánvalóan egy magasabb fejlettségi szintre, intelligenciára utal.
Különböző fejlettségi szintű népeket összekeverni pedig nagy butaság, hiszen abból biztosan konfliktusok lesznek. Itt nem is valamennyi természetes keveredésről van szó, ami óhatatlan. Hanem a tűrhető arányok felborulásához vezető gondatlanságról, vagy tudatos károkozásról.
Teljesen abszurd már az is, hogy az idő kerekét visszafelé forgatva, középkori szokások uralkodjanak el Európában. Remélhetőleg ezért sem fog úgy alakulni a muszlim terjeszkedés, ahogy azt egyesek elképzelik. Ha mégis, akkor pedig harcok lesznek, áldozatok lesznek és remélhetőleg a mostani pöffeszkedők, fórumos megmondók sem fogják élvezni háborújuk gyümölcsét, ahogy alattomosan, fegyver nélkül próbálnak maguknak hazát foglalni.
Betiltották a burka viselését Dániában
*185:
"Mert nem szeretnénk, hogy nálunk is olyan elmaradott nép terpeszkedjen el, kik asszonyai burkában járnak és akik férfiai burkát kényszerítenek asszonyaikra (...és amikor egy szép muszlim lány megelégeli arcának eltakarását és nőiességére büszkén kiáll a Facebookra, akkor ő halálos fenyegetéseket kap a középkori szellemi szinten vegetáló népétől)."
Látszik hogy teljesen tájékozatlan vagy mert azt hiszed hogy a muszlimok elmaradott nép. Először is vess egy pillantást a Szaud-Arábiai képekre meg a Szír képekre a civil öldöklések előtt. Vagy azokra az óriási templomokra amik a Közel-Keleten vannak és kb. olyan színvonalúak mint a Keresztény középkori templomok Európában. Tudtad-e hogy Szaud-Arábia az egyetlen ország ahol van alapjövedelem? (nem feltétel nélküli, polgárnak kell lenni) aki az olajjal jön az mondja meg hogy Norvégiában vagy Afrikában ahol szintén van olaj miért nincs alapjövedelem. 2 azt hiszed hogy csak a teljesen elfedett burka a megfelelő ami részben így is van de néhány helyen pl. Európai országokban elég ha egy kendőt visel a nő. A migránsoknál sincs abszolút sötét "burok" a nőkön.
A fejlettlenségről és a muszlimok primitívségéről..:
A Dubai -t is megnézheted és a világ egyetlen 7 csillagos szállodáját és a legmagasabb épületet.
Köszi, akkor menjetek Szaud-Arábiába!
Ja, oda nem engednek be, vagy csak szigorú feltételek mellett?
Ott nem teheted meg azt sem, hogy menedéket kérsz, de nem fogsz kezet a svájci tiszviselővel, mert vallási okból annyira megveted?
Páros lábbal rúgnám ki az ilyen pofátlan primitíveket!
" 70%-os Ugy látom semmit nem értettél meg abból amit írtam."
De. Ezért mondom hogy hülyeség.
"Hogy a CIA mit oszt meg nem érdekel."
Mert nyilván a bizonyítottan az orosz titkosszolgálat által futtatott nyugatellenes hangokat megütő hol európai nacionalizmus, hol felvilágosult centrizmus köntösébe bújtatott online propagandahálózat célja az hogy te megtudd az igazságot. Aztán ezeknek az oldalaknak az anyagát meg millió másik oldal átveszi/továbbfejleszti, a sok "független gondolkodó" meg szajkózza.
A CIA is töredékét közli valószínűleg annak amit tudni lehet. Ezek is olyan dokumentumok amik jusztifikálják a beavatkozásukat, így nyugodt szívvel lehetett közölni. Egy "nyugatbarát" vezetés mellett tojtak volna Jugoszláviára hisz semmi értelme az "oszd meg és uralkodj" játszmának kooperatív a vezetés. Egy nacionalista szerb vezetés esetében ez nem garantált, okkal kellett hát kasztrálni a szerbeket.
Amúgy én is azt magyarázom hogy nem haveri alapon támogatták a bosnyákokat ha nem érdekből. Ugyanígy azt sem lehet mondani hogy muszlimellenes az USA politikája, mert sz.rnak az iszlámra. Ha beavatkoznak egy közel-keleti ország ügyeibe, azt érdekből teszik.
" Hogy nekem nem hiszel egy dolog, de a Hágai bíróságnak sem?"
"Erre van bizonyítékod is vagy csak a keresztényeket próbálod tisztára mosni, muszlimokat pedig besározni?"
Mutasd már meg hol tagadtam hogy bosnyákokat is halomra öltek. Ha a hágai bíróságnál tartunk, akkor meg a vallomásokból ez egy tény hogy a szerb koncentrációs táborokban horvátokat is, a horvát táborokban meg szerbeket is fogva tartottak, tehát te vagy aki tényeket tagad.
A bosnyák táborok ügye meg nem is került a hágai bíróság elé, hanem boszniában tárgyalták csak a nemzetközi média "elfelejtett megjelenni".
Az hogy szerbeket és horvátokat is irtottak meg nem "mos tisztára" senkit. Baj van a fejedben ha ilyen gondolatmeneteid vannak.
"Az európai / keresztény kultúrkör összeegyeztethetetlen a muszlim vallás nézeteivel. Teljesen más értékrendünk, egymáshoz és az idegenekhez való viszonyunk."
Bosnyákok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!