Ciki magyarnak lenni?
Néhány ismerősöm szégyenli hogy magyar, és bojkottálja az olyan termékeket melyekre ráírják, hogy magyar.
Vagy a másik eset, talán a tegnap előtt volt egy vita a szinkronos filmekkel, hogy miért szinkronizálni jobb az angol.
Miért?
A magyar is ugyanolyan nyelv mint a többi.
Az Amerikaiak nagyrészt büszkék arra hogy Amerikaiak, tanulnak idegen nyelvet de sosem akarnának spanyolok vagy épp magyarok lenni.
Ha egy magyar büszke a nemzetére akkor startból "nagy magyar" lesz ami Magyarországon pejoratív.
Nyilván, egy nem angol ajkúnak gazdasági, kommunikációs okokból nagyon fontos a nyelvismeret de azért sosem lennék angol..
A kérdésre kérlek politikailag függetlenül válaszolj, viszont utóiratként jegyezd be, hogy jobb vagy baloldali ideológia áll közelebb hozzád.
26.
Rossz dolog az általánosítás. Te buta vagy és magyar. De nem minden magyar buta.
33
Én pont attól vagyok zavarban, hogy bármerre megyek Európában mindenhol Orbánt éltetik.
35.
Mindenfele. Most pl. Hollandiában vagyok.
Hát mit ne mondjak, én is eléggé utálok magyarnak lenni, szóval teljesen megértem az ismerőseidet, és egyet értek velük.
Ez a bojkottálós dolog még nem, jutott eszembe, de adtál egy jó ötletet :D
Thx ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!