Ciki magyarnak lenni?
Néhány ismerősöm szégyenli hogy magyar, és bojkottálja az olyan termékeket melyekre ráírják, hogy magyar.
Vagy a másik eset, talán a tegnap előtt volt egy vita a szinkronos filmekkel, hogy miért szinkronizálni jobb az angol.
Miért?
A magyar is ugyanolyan nyelv mint a többi.
Az Amerikaiak nagyrészt büszkék arra hogy Amerikaiak, tanulnak idegen nyelvet de sosem akarnának spanyolok vagy épp magyarok lenni.
Ha egy magyar büszke a nemzetére akkor startból "nagy magyar" lesz ami Magyarországon pejoratív.
Nyilván, egy nem angol ajkúnak gazdasági, kommunikációs okokból nagyon fontos a nyelvismeret de azért sosem lennék angol..
A kérdésre kérlek politikailag függetlenül válaszolj, viszont utóiratként jegyezd be, hogy jobb vagy baloldali ideológia áll közelebb hozzád.
Mert a saját gyenge képességei és kisebbrendűségi érzetét vetíti ki az egész magyarságra. Ő nem vitte sokra, ezért szegyelli, hogy magyar. Aki meg vitte, az biztos lopott. Neki sem sikerült - neki, aki pedig okos - ergó, más csak tisztességtelen úton lehetett sikeres.
A szinkronhoz. Ott meg azok szoktak pampogni, akik villognak az angoltudásukkal, mert azt hiszik - megint ugye a saját képességeik alapján - hogy az nagy dolog.
hát bocs, tudod vannak országok, ahol a népek tényleg büszkék a hazájukra, kész öröm látni őket, hogy a végsőkig kiállnak a saját kultúrájuk és általában a dolgaik mellett.
na most magyarország tipikusan nem az az ország, amelyre bármilyen szempőontból is büszkének lehet lenni, nekem is pár kellemetlen tapasztalat után, meg kellett tanulnom letagadni, ha azt akartam h ne nézzenek rám hülyén ...
sajnos ez van, majd tzalán 200 év múlva, kb annyit jósolok, de valószínű alulbecsültem
2.
A szomorú valóság az, hogy van aki bármit tesz, hülyén fognak ránézni. Ez lehet a tapasztalataid mögött.
Én szeretek magyar lenni és azokban a körökben, ahol én mozgok nem hallottam, hogy szégyellni kellet volna.
Minden népnek megvannak a sajátosságai, így a magyarnak is, de ezeket csak az a nép érzi magáénak, vagy rá jellemzőnek, aki odaszületett.
Aki nem tudja szeretni a szülőföldjét (bármilyen náció) azt csak sajnálni tudom a gyökértelensége miatt.
Ahogy anyánkat is szeretjük az összes hibájával együtt, úgy a hazánkat sem tagadjuk meg.
A jelen felhozatalt tekintve nem érzem magam se jobbosnak, sem balosnak, leginkább a kettő között állok.
Azért a fent említett példa, hogy bojkottálják a magyar termékeket remélem, hogy nagyon ritka eset. Sajnos igaz hogy sokan negatívumként élik meg a magyarságukat, ami mögött elsősorban egy nagyfokú elégedetlenség rejlik. De ez egyébként nem kifejezetten magyar sajátosság, megfigyelhető más népeknél is.
A magyar szinkron körüli kálváriát én sem értem. Tény, hogy fontos az idegen nyelvek ismerete, de nem mindenáron kellene ezt megvalósítani. Elsősorban az oktatás javításával, nyelvtanítás minőségének fejlesztésében látnám a megoldást. Filmet nézni szórakozásból tenném, nem pedig tanulás céljából.
Gazdaságpolitikailag és nemzetpolitikailag inkább jobboldalinak mondanám magam, sok tekintetben viszont inkább liberálisnak.
A nemzeti identitást felváltotta a tömegkultúra, a mai magyar gyerek már előbb tudja, hogy mit ünnepelnek július 4.-én, minthogy mi volt június 4.-én, és ez azért példátlan. Sehol a nyugati országok között nem jellemző ez a a mentalitás, és én ezt személyesen a 45-89 közötti szocializmusnak, és az azt követő mszp-szdsz kormányokban látom.
Kimész Franciaországba, és az összes francia úgy van vele, hogy az ő nemzetállamuk seggéből jön a napfény, és senki nem meri őket lefasisztázni. Tudnak angolul, de úgy tesznek, mintha nem tudnának. Tanulj meg te franciául! Egy Szardenkinit vagy Goodfriendet úgy hazazavarnának, hogy a lábuk se érné a földet, itthon meg körberajongják őket a neomarxisták. És ez Macron Franciaországa!
A magyar kultúrát az bénítja meg, hogy a magas pozíciókat a mai napig olyan emberek tartják, akiket még a szocializmus rakott oda. Azért nem szeretik a magyar szinkront, mert vacak, és mert a szinkronszínészek nem a piacról élnek, hanem állami támogatásból, így aztán nem is nagyon vacakolnak az innovációkkal.
Nem foglalkozok ilyen szerencsétlenekkel.
Egyébként mi nem csak magyarok, hanem Európaiak vagyunk, szóval akinek így sem jó itt élni, az biztos elköltözik máshová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!