Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ciki magyarnak lenni?

Ciki magyarnak lenni?

Figyelt kérdés

Néhány ismerősöm szégyenli hogy magyar, és bojkottálja az olyan termékeket melyekre ráírják, hogy magyar.

Vagy a másik eset, talán a tegnap előtt volt egy vita a szinkronos filmekkel, hogy miért szinkronizálni jobb az angol.

Miért?

A magyar is ugyanolyan nyelv mint a többi.

Az Amerikaiak nagyrészt büszkék arra hogy Amerikaiak, tanulnak idegen nyelvet de sosem akarnának spanyolok vagy épp magyarok lenni.

Ha egy magyar büszke a nemzetére akkor startból "nagy magyar" lesz ami Magyarországon pejoratív.

Nyilván, egy nem angol ajkúnak gazdasági, kommunikációs okokból nagyon fontos a nyelvismeret de azért sosem lennék angol..

A kérdésre kérlek politikailag függetlenül válaszolj, viszont utóiratként jegyezd be, hogy jobb vagy baloldali ideológia áll közelebb hozzád.

2018. júl. 22. 12:41
1 2 3 4
 21/37 Vrynn ***** válasza:
68%

Így röviden: vannak akik szerint az, mások szerint nem.

Amerikában az NFL-nél letérdeltek a himnusznál.

Briteket megosztotta a Brexit, meg ott van Skócia, Wales, stb.

Németeknél meg Svédeknél már szinte tabu a nacionalitás. Ott azt mondják hogy az ő népük a legöngyűlölőbb.

Szóval ez, hogy mindenhol máshol sokkal jobban szeretik a hazájukat az emberek, hát, rohadtul nem igaz.

Manapság a tömegkultúra a menő meg az "open border", ezért hanyatlik most a nacionalizmus.

2018. júl. 22. 14:11
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
azért a németek sem engedik meg maguknak, hogy az AfD kapcsán neofasizálódó országként terjesszék a nemzetközi médiában saját magukat
2018. júl. 22. 14:22
 23/37 anonim ***** válasza:
17%
Igen, eléggé az.
2018. júl. 22. 14:30
 24/37 anonim ***** válasza:
13%
Magyar vagyok, és szégyellem magam. Inkább születtem volna cigánynak. A magyarok semmivel sem különbek náluk, csak még annyira sem összetartóak mint ők. Nem is értem miért nem a "magyar" lett a szitokszó.
2018. júl. 22. 15:15
 25/37 anonim ***** válasza:
64%

Az elmúlt 30 év politikája tehet erről.

Ha szereted a hazádat, akkor náci vagy.

Ha kritikád van az országgal, a lakosággal szemben, akkor meg rohadt libsi. Na akkor most melyik?

Nincs itt jó döntés.

2018. júl. 22. 15:22
 26/37 anonim ***** válasza:
24%

Én szégyenlem is a magyarságomat, mert ha a tényeket nézzük, európa legbutább népe a magyar. Soha nem nyert semmilyen háborút mégis valami űber harcos népnek gondolja magát.

Területileg a komolyabb országokhoz képest egy vicc, gazdasága szinte 0, még sorolhatnám. Hozzájön még ehhez a sikeres népbutitás amit nem az orbán kezdett el, ő csak folytatta.

Sajnos itt a tények leírása már magyargyalázásnak számít szóval inkább nem is folytatom.

2018. júl. 22. 16:06
 27/37 anonim ***** válasza:
30%

Na,akkor nézzük milyenek a magyarok

-Mindig a másik életével foglalkozik

-Aki a gödörbe van,abba még bele is rúgnak,akinél a hatalom van,annak szívesen nyalnak.

-Sz-érét húg-yért képesek dolgozni,ahelyett,hogy kiállnának a jogaikért és magasabb bért kérnének,inkább sunyi módon ügyeskednek,ahol csak lehet.

-A lakosság nagy részének igénye sincs egy jóléti társadalomra,ebből látszik,hogy a fideszre szavaznak a legtöbben.

Erre lehetünk büszkék?

2018. júl. 22. 16:47
 28/37 anonim ***** válasza:
81%
En nem szegyellem, hogy magyar vagyok, mar csak azert sem, mert nem volt beleszólasom, hogy hová szülessek. Masreszt meg, az embernek a sajat tettei, döntései, élete miatt van oka szegyenkezni, vagy nem szegyenkezni.
2018. júl. 22. 17:06
 29/37 anonim ***** válasza:
20%
Hát, én marhára szégyellem hogy magyarnak születtem. Ha van rá opcióm le is tagadom.
2018. júl. 22. 18:45
 30/37 Vrynn ***** válasza:
55%

"európa legbutább népe a magyar"

Igen, sajnos a hozzád hasonlók lehúzzák a statisztikát. :/

"űber harcos népnek gondolja magát"

Ezt őszintén nem tom, hogy honnan vetted. Az ország több mint fele élből elutasítja a sorkatonaságot. Valamint teljesen nyílvánvaló, hogy az emberek tömegével húznának el innen, ha valami történne itt. Sőt, itt még büszkélkednek is vele. Közben meg ezek írják, hogy a magyar egy gyáva nép.

Nem tom hogy a terület hogy jött ide, akkor ezek szerint Brazília, India, Kongó az tök jó hely.

A gazdaságunk elég komplex téma, úgyhogy én nem is foglalnék állást. Legyen igazad, szerinted egy nulla. Mondjuk nem tom hogy miért nincs akkor itt Venezuela de rádhagyom.

Sajnos tényleg sok hülye ember van. Vannak akik a propagandát kajálják, vannak akik valami Istenként tekintenek a Nyugatra. Valóban, jobban meg kéne erőltetni az emberek szellemi tanítását.

2018. júl. 22. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!