Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent magyarnak lenni?

Mit jelent magyarnak lenni?

Figyelt kérdés
Genetika? Magyar anyanelvúnek lenni? Kultúra? Mi? Szerintem ez rendkívül összetett.
2015. dec. 20. 02:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Csak az vallhatja magát igaz magyarnak akinek megvan a teljes családfája legalább a török hódoltságig és színtiszta magyar nevek vannak benne! Akinek valami más eredetű vezetékneve van még Mária Terézia idejéből az már egy elfajzott korcs!
2015. dec. 20. 02:27
 2/12 A kérdező kommentje:
Értem... akkor én és a barátnőm korcs magyarok vagyunk..
2015. dec. 20. 02:38
 3/12 A kérdező kommentje:
Én: sváb. Barátnőm: félig libanoni, félig magyar...
2015. dec. 20. 02:42
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Már nem azért, de olyan, hogy teljesen tiszta magyar vér már rég nincsen szerintem. Hogy miért is? Azért mert elég a történelmet kicsit felidézni, akár a török hódoltságtól kezdve a magyarok más nemzetekkel is keveredtek erőteljesen. Aztán az Osztrák–Magyar Monarchia is rásegített erre a helyzetre és azt se felejtsük el, hogy már a 18. századtól élünk együtt romákkal is, úgyhogy nem lepne meg az sem, ha mindenkiben lenne egy vonóval, ahogy szokás mondani.:)
2015. dec. 20. 03:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Kihagytad a kunokat, a tatarjarast, es a tobbi tortenelmi esemenyt. A tortenelem es a magyarok mas nepekkel valo keveredese nem a torok hodoltsaggal kezdodott, hanem joval-joval elobb.
2015. dec. 20. 04:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy dolog kell, hogy te minek vallod magad. Születhetsz bárhol és lehet bármilyen állampolgárságod van, ha azt érzed és felmered vállalni, hogy magyarnak vallod magad, akkor szerintem az vagy.
2015. dec. 20. 05:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Azt, hogy teszel ezért az országért és a magyarokért. Nem kell nagy dologra gondolni.Családot vállalsz, részt veszel a közösségi életben, segítesz a szomszédon, vagy legalább nem pusztítasz magad körül "tetves ország" szintű megjegyzésekkel stb.
2015. dec. 20. 08:44
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!
2015. dec. 20. 08:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt, kultúra, nyelv.

Illetve, valamilyen szinten genetika is.

Ne mondjuk már, hogy Fekete Pákó magyar.

Afrikai az afrikai, nem lehet európai, ezáltal magyar sme.

2015. dec. 20. 10:21
 10/12 anonim ***** válasza:
sem*
2015. dec. 20. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!