Mit jelent magyarnak lenni?
Figyelt kérdés
Genetika? Magyar anyanelvúnek lenni? Kultúra? Mi? Szerintem ez rendkívül összetett.2015. dec. 20. 02:04
1/12 anonim válasza:
Csak az vallhatja magát igaz magyarnak akinek megvan a teljes családfája legalább a török hódoltságig és színtiszta magyar nevek vannak benne! Akinek valami más eredetű vezetékneve van még Mária Terézia idejéből az már egy elfajzott korcs!
2/12 A kérdező kommentje:
Értem... akkor én és a barátnőm korcs magyarok vagyunk..
2015. dec. 20. 02:38
3/12 A kérdező kommentje:
Én: sváb. Barátnőm: félig libanoni, félig magyar...
2015. dec. 20. 02:42
4/12 anonim válasza:
Már nem azért, de olyan, hogy teljesen tiszta magyar vér már rég nincsen szerintem. Hogy miért is? Azért mert elég a történelmet kicsit felidézni, akár a török hódoltságtól kezdve a magyarok más nemzetekkel is keveredtek erőteljesen. Aztán az Osztrák–Magyar Monarchia is rásegített erre a helyzetre és azt se felejtsük el, hogy már a 18. századtól élünk együtt romákkal is, úgyhogy nem lepne meg az sem, ha mindenkiben lenne egy vonóval, ahogy szokás mondani.:)
5/12 anonim válasza:
Kihagytad a kunokat, a tatarjarast, es a tobbi tortenelmi esemenyt. A tortenelem es a magyarok mas nepekkel valo keveredese nem a torok hodoltsaggal kezdodott, hanem joval-joval elobb.
6/12 anonim válasza:
Szerintem egy dolog kell, hogy te minek vallod magad. Születhetsz bárhol és lehet bármilyen állampolgárságod van, ha azt érzed és felmered vállalni, hogy magyarnak vallod magad, akkor szerintem az vagy.
7/12 anonim válasza:
Azt, hogy teszel ezért az országért és a magyarokért. Nem kell nagy dologra gondolni.Családot vállalsz, részt veszel a közösségi életben, segítesz a szomszédon, vagy legalább nem pusztítasz magad körül "tetves ország" szintű megjegyzésekkel stb.
8/12 anonim válasza:
Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!
9/12 anonim válasza:
Egyrészt, kultúra, nyelv.
Illetve, valamilyen szinten genetika is.
Ne mondjuk már, hogy Fekete Pákó magyar.
Afrikai az afrikai, nem lehet európai, ezáltal magyar sme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!