Mit jelent számotokra magyarnak lenni?
Engem büszkeséggel tölt el
Igen a magyar az előítéletes nem te
köszönöm a vita gerjesztő felesleges kérdésedet, azt hiszem egy próbálkozás után kitalálnám a "származásodat"
Csók a rasszista fejedre
"Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést."
Ide születtem, ezt osztották. Magyar vagyok, mert valaminek lenni kell, hát nekem pont ez jutott.
Egyébként szerencsésnek tartom magam, mert szeretek magyarnak lenni. Már az is szerencsés, hogy ezáltal a világ gazdagabb, biztonságosabb részén élhetek, de tetszik a szép tájunk, a történelmünk, az abból eredő sokszor küzdelmes, sokszor teljesen idióta, de mégis szeretnivaló társadalmunk, és még rengeteg minden.
Egyébként azt gondolom, hogy teljesen mindegy, hova születik az ember, a lényeg, hogy minél jobban ismerje és szeresse a hazáját. Ha ez nem megy, ma már arra is megvan a lehetőség, hogy másik hazát válasszon magának, de akkor azt kell mélyen megismerni és megszeretni. Így lesz valahol otthon a világban, és nem csak egy kozmopolita hontalan, senkiházi. Aki a saját hazáját nem szereti - az a másét sem fogja tudni tisztelni.
Nem értem az előítéletességet, más országokban sokkal előítéletesebbek (akkor is, ha a képedbe mosolyognak!).
De a kérdésre válaszolva: büszke vagyok rá természetesen, a kultúránkra, tudósainkra, meg mindenre ami hozzátartozik. Viszont nem nézek le senki csak azért mert nem magyar...
Én is büszke vagyok rá, a nyelvünkre, kultúránkra, származásunkra.
Pontosan milyen előítéletesség?:D
Én még nem hallottam, hogy előítéletes lenne valaki egy Kazinsky ,Jovovich vagy Reiter, Müller név hallatán.
De a Lákátos, Rézműves...stb azért már más kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!