Mit jelent számotokra magyarnak lenni?
Számomra semmit nem jelenet.
Nem összetartó, nem előre haladó, folyton csak siránkozó nép a magyar.
Időnként sajnálom, hogy ide születtem, hogy magyarnak születtem. De hát ez van. Ezt a lapot osztotta a gép.
Mit jelent számomra?Gondot.
Az egy helyben toporgás, a haladásra való képtelenség, a nagy többségnek örökös csóróság (hol ez nincs, hol az nincs, hol az nem halad).Néhány meg él a többit leszarva, mint Marci hevesen.A morál úgy összességében a béka feneke alatt van.Sajnos ez az egész gáz...
Elvileg magyar vagyok, gyakorlatilag nem vallom magam annak, tehát semmit nem jelent nekem ,,magyarnak lenni". Inkább vagyok hontalan, mint ,,magyar".
Mondjuk alapjáratban is a nemzetek elve ellen vagyok.
Én szeretek magyar lenni, szeretem Magyarországot az összes negatív tényezőjével együtt. Nem verem nagy dobra, még kokárdát sem tűzök március 15. - én, nem "magyarkodom" - bár gyűlölöm ez a szót. De nagyon büszke vagyok pl. ha egy sporteseményen a magyarok jól szerepelnek, szeretem a történelmet, a magyar irodalmat. Sokat vagyok külföldön, ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - fontos számomra a hazám, csak itt érzem magam otthon. Nincs ebben semmi nagy dolog, l. szeretek minden gyereket, de a sajátomat azért mégis a legjobban. Hazafinak lenni önmagában semmilyen kirekesztést nem jelent, bár sokan próbálják így beállítani.
A magyar nép persze nem előítéletes, ezt egész történelme igazolja, ha így lenne, nem lenne annyi - az én nagyfateromnak is még német neve volt - idegen eredetű nevet viselő honfitársunk.
Akinek meg nem tetszik, mehet, ma már nyitva vannak a határok.
Egy kérdés, ahol tutira vettem, hogy alapból minden kommentelőt lepontoznak, és láááám: tényleg! :))
Estére egyetlen komment sem lesz 50% felett, meglátjátok. :)
Ezért vagyunk szarban, mert alapjáraton ebben kéne egységesnek lenni. Meg kell hagyni, a megosztók tökéletes munkát végeztek.
Én egy korlátként gondolok rá.
Például a nyelv a szépségétől függetlenül (az szubjektív), csak a funkciójára koncentrálva. Az Indoeurópai nyelvcsalád nyelveit több mint hárommilliárd ember beszéli a világon, ennek a negyede-ötöde a germán ág. Mivel rokonnyelvek, viszonylag könnyen tanulnak meg egymás nyelvén. Ehhez képest a Finn-ugor szűk 25 millió beszélővel, aminek az ugor ágával a magyart nem számítva egy vidéki várost nem lehet megtölteni.
Ez után jönnek a mentalitásbeli és egyéb kulturális különbségek és csak ez után az ország politikai kabaréja és gazdasági hanyatlása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!