A leggazdagabb európai országokban miért van többkulcsos adó?
Svájc, Norvégia, Írország, Luxemburg, Dánia, Ausztria, Svédország: Európa leggazdagabb országai, mégis mindnek többkulcsos adója van.
Ezzel szemben egykulcsos van a legszegényebbekben: Bosznia, Románia, Belarusz, Bulgária, Oroszország, Magyarország, stb.
Nem pont fordítva kéne lennie, mivel az egykulcsos adó a gazdagoknak/jómódúaknak kedvez??
6os 17:46
Tipikus kelet európai vagy...sokat örököltél biztos, vagy jól menő vállalkozásod van, elvagy a kis elit életedbe, ha szegényt látsz, kb legszívesebben belerugnál, mert a csóró hülye irígykedik, biztos lusta volt, mert csak nettó 120at keres, ott rohadjon meg a paneljába...egy jóléti országban nem gondolkodnak így, max a feudalizmusban.
Mielőtt írnád, én is jól keresek, de tudom, hogy azzal nem lesz jobb nekem se, ha az országban több millió nyomorgó van gazdasági értelemben sem...
Takács Zs5
Fogalmad sincs róla hogy adóztak a többkulcsos idején.
Csak a fizetés egy része adózott magasabb kulccsal.
Lehettél akármilyen vastag, ugyanúgy adózott a fizud alsó része, mint a legszegényebbekké.
az extrából kért vissza egy kicsit az állam.
Nem, nem keresek kimondottan jól. Emlékszem, amikor 2008-ban a nettó 100-at épphogy meghaladó fizetésemre kaptam valamennyi emelést, az nettóban alig érződött meg, mivel azzal már átléptem a magasabb kulcsba. Nekem nem alapvetően a többkulcsos adóval van a bajom, hanem azzal, ahogyan ez Magyarországon működött. Hogy a minimálbér 1,5-2-szerese már a középső sávba esik. A többkulcsos adónak az a formája nem volt méltányos. Ha nem húzzák le azonnal, ha valaki megkeresi a minimálbér dupláját, hanem valami ésszerű helyen húzzák meg a következő sávot, nincs elvi kifogásom a többkulcsos adó ellen, de a 2011 előtti formája inkább nem, mert az nettó cinizmus volt.
#6 vagyok.
"És a szegényeknek attól jobb lesz, ha a gazdagabbaknak magasabb az adókulcsuk?"
Igen, mivel akkor a szegényebbeknek kevesebb adót kell fizetniük.
Nálunk például 500 milliárd forint kiesést okozott évente az egykulcsos adó bevezetése, ami mind a szegényeken lett leverve különféle különadókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!