Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A leggazdagabb európai országo...

A leggazdagabb európai országokban miért van többkulcsos adó?

Figyelt kérdés

Svájc, Norvégia, Írország, Luxemburg, Dánia, Ausztria, Svédország: Európa leggazdagabb országai, mégis mindnek többkulcsos adója van.

Ezzel szemben egykulcsos van a legszegényebbekben: Bosznia, Románia, Belarusz, Bulgária, Oroszország, Magyarország, stb.

Nem pont fordítva kéne lennie, mivel az egykulcsos adó a gazdagoknak/jómódúaknak kedvez??

2018. máj. 9. 17:17
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

6os 17:46

Tipikus kelet európai vagy...sokat örököltél biztos, vagy jól menő vállalkozásod van, elvagy a kis elit életedbe, ha szegényt látsz, kb legszívesebben belerugnál, mert a csóró hülye irígykedik, biztos lusta volt, mert csak nettó 120at keres, ott rohadjon meg a paneljába...egy jóléti országban nem gondolkodnak így, max a feudalizmusban.

Mielőtt írnád, én is jól keresek, de tudom, hogy azzal nem lesz jobb nekem se, ha az országban több millió nyomorgó van gazdasági értelemben sem...

2018. máj. 9. 18:17
 12/38 anonim ***** válasza:
94%

Takács Zs5

Fogalmad sincs róla hogy adóztak a többkulcsos idején.

Csak a fizetés egy része adózott magasabb kulccsal.

Lehettél akármilyen vastag, ugyanúgy adózott a fizud alsó része, mint a legszegényebbekké.

az extrából kért vissza egy kicsit az állam.

2018. máj. 9. 18:27
 13/38 anonim ***** válasza:
32%

Nem, nem keresek kimondottan jól. Emlékszem, amikor 2008-ban a nettó 100-at épphogy meghaladó fizetésemre kaptam valamennyi emelést, az nettóban alig érződött meg, mivel azzal már átléptem a magasabb kulcsba. Nekem nem alapvetően a többkulcsos adóval van a bajom, hanem azzal, ahogyan ez Magyarországon működött. Hogy a minimálbér 1,5-2-szerese már a középső sávba esik. A többkulcsos adónak az a formája nem volt méltányos. Ha nem húzzák le azonnal, ha valaki megkeresi a minimálbér dupláját, hanem valami ésszerű helyen húzzák meg a következő sávot, nincs elvi kifogásom a többkulcsos adó ellen, de a 2011 előtti formája inkább nem, mert az nettó cinizmus volt.

#6 vagyok.

2018. máj. 9. 18:36
 14/38 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen jó az egy kulcsos adó.
2018. máj. 9. 19:11
 15/38 anonim ***** válasza:
69%
Pár válaszból (pl. #4, #9) látszik hogy sokaknak fogalmuk sincs róla hogy működik a többkulcsos adórendszer, de azért verik itt a nyálukat hogy az egykulcsos a jobb.
2018. máj. 9. 20:18
 16/38 anonim ***** válasza:
42%

"És a szegényeknek attól jobb lesz, ha a gazdagabbaknak magasabb az adókulcsuk?"

Igen, mivel akkor a szegényebbeknek kevesebb adót kell fizetniük.

Nálunk például 500 milliárd forint kiesést okozott évente az egykulcsos adó bevezetése, ami mind a szegényeken lett leverve különféle különadókkal.

2018. máj. 9. 20:25
 17/38 anonim ***** válasza:
#14: Leírni nem tudod helyesen hogy egykulcsos, de te majd eldöntöd.
2018. máj. 9. 20:36
 18/38 anonim ***** válasza:
40%
Nem fordítva kéne, mert a mobilis rétegeknél még nagyobb lenne az olló a nyugati fizetésekkel, és még többen elmennének. Amúgy meg örömmel fizetnék Svájci több kulcsos adót itthon is, kb fele annyi lenne az elvonás, a csodás ellenzék mégis azzal kampányolt, hogy én adózzak még többet, ne a szegények kevesebbet. Szóval amíg csak elcseszett, magyaros agyonadóztató többkulcsosban tud gondolkodni az ellenzék, addig maradjon az egykulcsos.
2018. máj. 9. 20:46
 19/38 anonim ***** válasza:
#18: Mennyit keresel kb.? Csak azért kérdezem, mert valamelyik, kb. 400 000 bruttót kereső narancszombi elkezdte szidni itt a napokban az LMP többkulcsos tervezetét, hogy rosszabbul járna vele mint a jelenlegivel, aztán kiderült hogy nem.
2018. máj. 9. 20:49
 20/38 anonim ***** válasza:
23%
16: "szegényeken lett leverve" mintha az valaha is az ő pénzük lett volna. Most is ők a rendszer haszonélvezői, csak a többiek vannak kevésbé kiszipolyozva.
2018. máj. 9. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!