Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó lesz nekünk az egy kulcsos...

Jó lesz nekünk az egy kulcsos szja?

Figyelt kérdés
Mennyire tartjátok igazságosnak? Valóban közös teherviselést valósít meg ez?
2010. jún. 10. 11:22
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

71

Nekem egyetlen ellenérvem lenne, ahogy azt már írtam is: optimista vagy. Lehet, simán zsebrevágja az adókülönbözetet. Nem mondom, lehet hogy bejön ez a terv, én nem lennék semmi jónak az elrontója, csak tudod, " soha ne becsüld alá a másik embernek a kapzsiságát".

Nézd, ez már nem megalapozott, hanem pesszimizmus. Ez pedig már a te dolgot, szubjektív dolgokon nem érdemes vitázni, de őszintén örülök, hogy te megértetted, mert rajtad tényleg látom, hogy érted, hogy mit mondok az, hogy nem hiszel benne mert pesszimista vagy, az tényleg teljesen egyéni, de a tényeket másokkal ellentétben nem firtatod. Alkalmas vitapartner vagy :)

2010. jún. 10. 13:13
 22/53 anonim ***** válasza:

71

Egyszerűen csak nem tudom elképzelni, a reális gazdasági adatok alapján, hogy pl a minimál, és ahhoz közeli bér inflációkövetően úgy nőjjön, hogy

1: ténylegesen többet érjen

2: kompenzálja az adózást

Kicsit olyan vagy, minden rosszindulat nélkül, mint 2006-ban pár szoci ismerősöm, hogy majd Gyurcsány elhozza a kánaánt.

2010. jún. 10. 13:15
 23/53 anonim ***** válasza:

Kinél az offshore cég? Hmm?

Érdekelne,milyen szakon is tanulsz,amivel azt hiszed,hogy olyan jól is fogsz keresni?Mert a diplomás minimálbér még mindig alig több ,mint 100000.

1: Nem mindegy hol tanulok?

2: Ki mondta, hogy jól fogok keresni?

3: Ki mondta, hogy azt hiszem jól fogok keresni?

4: Ki beszélt diplomás minimálbérről?

5: Ki mondta, hogy nem dolgozom????????

Ha szeretnéd szívesen belemegyek személyes dolgokba, de nem hinném, hogy a kérdésnél az én szakirányom illetve leendő végzettségem lenne a téma. Ez megint személyeskedő dolog, de ha szeretnéd, akár beszélhetünk róla, nem hinném viszont hogy másokat lekötne és nem célom a saját dolgaim bemutatásával mások untatása. Mellesleg nincs közöd hozzá, de ez tényleg mellesleg :)

2010. jún. 10. 13:17
 24/53 anonim ***** válasza:

Hát, ha elképzeled ha nem, én így gondolom, hogy ez jó lesz. Az érvek kétségtelenül megalapozottak, a hit pedig mint mondtam szubjektív.

A szociknak pedig nem volt alapjuk ilyet mondani, ők ha egyszer lesz egy kis időd és nem zavarunk senkit akkor elmondom többségében miért szavaztak oda, és mesélek pár élményt.

2010. jún. 10. 13:18
 25/53 anonim ***** válasza:
Opps, amabból kimaradt a divat szó, de gondolom leesett mit mondok.
2010. jún. 10. 13:18
 26/53 anonim ***** válasza:

Vitatkozni azzal lehet,aki az észérvekre nem azzal válaszol,hogy "majd" meg "ha".

Mi csak az ostobaságaidat olvassuk.

2010. jún. 10. 13:41
 27/53 anonim ***** válasza:

13:10

Na ezzel beismered,hogy nem vagy más,mint egy bérfirkász....

Olyan ember nincs,aki önmagán felülemelkedve olyan mellett érvel körmeszakadtából,ami nem éri meg neki.

2010. jún. 10. 13:45
 28/53 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy jobb lesz-e, a minimálbér megadózatását én is fair dolognak tartom, de én ma egész délelőtt számolgattam! Hangsúlyozom hogy a jelenlegi fizetéseinkkel!

Az egykulcsos adóval cirka 13 ezer forinttal kevesebbet fogok kapni, megszüntetik az adójóváírást, ami megint mínusz tizen néhány ezer forint, a legújabb hírek szerint meg akarják szüntetni a kafetéria rendszereét teljes egészsébe, ismét mínusz 18 ezer, a hülye bejelentéseik miatt a lakáshitelünk (amit még jóval a válság előtt vettünk fel) 15 ezerrel ugrott. Amit csak edig számoltam közel jár az 60-65 ezerhez és ez csak az én pénzem, a férjeméről még nem beszéltünk. Nem minimálbéresek vagyunk, hanem átlag magyar állampolgárok, akik eddig is tisztességesen adóztak és dolgoztak, egy gyerkőcöt nevelünk, a másodikat most várjuk.

Kíváncsi leszek, hogy honnan a búbánatból fogják pótolni ez a hiányt egy átlag családnál, mert ahogy számoltam ilyen pénzkiesés mellett max éhenhalunk, a lakásunkat viszi a bank, a gyerekeket meg a gyerekjóléti.

Kívánom, hogy ne így legyen és tényleg felpumpálják előtte a fizetéseket, de sajna én nem vagyok derűlátó és per pillanat engem is a sírás kerülget, mert a családos, átlag állampolgároknak nem ez volt beígérve.

2010. jún. 10. 14:20
 29/53 anonim ***** válasza:

Már megbocsássatok, ti nem tudtátok megcáfolni, nem pedig én. Ti kezdtetek személyeskedni, hogy én hogy meg mint, azóta egyetlen értelmes választ sem olvastam.

Tudod ha esetleg múlt időről lenne szó, akkor nem lehetne azt mondani hogy "ha" meg "majd", de ami a jövőben történik, arra nem lehet készpénzként tekinteni, csak jó eséllyel behatárolni. Ez az, ami nektek nem sikerült és amint látom továbbra sem megy.

Az ilyen bérfirkász és egyéb hülyeségekre meg nem reagálok, majd ha értelmes mondandód lesz, akkor talán...

2010. jún. 10. 14:24
 30/53 anonim ***** válasza:

14:20.

Először is gratula a gyerekekhez, másodszor neked két dolog miatt sem kell aggódnod. Családi adózás, másrészt amit te is mondtál, jelenlegi fizetésekkel számoltál. 2 év azért tényleg sok idő, ezért nem lehet előre ennyire pesszimistán hozzáállni a dologhoz, mint itt néhányan.

2010. jún. 10. 14:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!