Jó lesz nekünk az egy kulcsos szja?
1: A jelenlegi adórendszer rossz. Orbánnak teljesen igaza van: büntetőadózás.
2: A minimálbér megadóztatását nem tartom ördögtől való ötletnek, bár én arra speciális, egy számjegyű kulcsot vetnék ki, jelképeset, hogy azért ők is beszálljanak a közösbe.
3: Önmagában az adórendszer nem sokat ér: ha emellé a szociális rendszert is átalakítják, alanyi helyett rászorultsági alapúra, azaz, akinek tényleg kell a pénz, az kapja, nem pedig mindenki, akkor már lehet azt mondani, hogy csináltak valamit. Jó példa az alanyi jogon járó családi: ha Csányinak gyereke születik, ugyanúgy kapja rá a családit, mint bárki más.
4: Jelenleg úgy néz ki, a bruttó 220k forint alatt kereső gyermekteleneknél ez adóemelés.
"Jó lesz nekünk az egy kulcsos szja?"
Számos országban vezettek be hasonló adórendszert a közelmúltban, és általában javult a versenyképesség a hatására.
"Mennyire tartjátok igazságosnak?"
Nagymértékben.
"Valóban közös teherviselést valósít meg ez?"
Mivel most már a minimálbérre bejelentettek is adózni fognak, ezért a közteherviselés ügyének kedvezőek a változások.
XD XD XD
Mennyen az anyába orbán!
MIt képzel?????
Aki keveset keres attól még vesz el!!!!!!!!!!!
Lásd blikk mai száma táblázat!
a minimálbérből 73500 ft , most 60 ezret kapunk kézhez, jön ez az idióta és 50 ezer sem lesz!!!!!!!!!!
Hogy éljek így meg??? Ennyiből is nehéz kijönni, de aki keres 200 ezret havonta az úgysem érti meg a kis ember gondját!
Most nézd a másik felét a táblázatnak, aki keres 240 ezer ft on felül bruttóban, azok járnak mind mind jól, tehát ők többet fognak kézhez kapni....
Tőlük nem is sajnálom!
De nézd meg azt aki eddig bruttóba keresett 3 millát, nettóba kb másfél millát, most nettóba fog 2,300000 Ft ot kapni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Há könyörgöm!!!!! nem igaz hogy rá van szorulva?
Ki az aki havi másfél millából nem tud kijönni??????
más egy év alatt nem keres ennyi pénzt!
Ismét mennyen az annyába orbánka, és lepontozhat mindenki, mert aki nincs a helyzetemben AZ ÚGY SEM ÉRTI MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulálni tudok a közép és felső rétegeknek, jól jártatok a fidesszel!
Azért a reális fordítva lenne nem???
aki sokat keres többet adózik.
Teljesen egyet értek az utolsó hozzászólóval.Tegnap amikor hallottam a híradóban majdnem elbőgtem magam.Hogy fogunk így megélni???Így is nagyon nehéz volt, napról napra éltünk.Na de eztán???Bele se merek gondolni.Tényleg el kell menni innen.
Köszönjük Viktor!!!Te cigány király!!!!!!!
igazából ezt nagyon sokan megmondták előre, h (kezdetben tuti) a gazdagabbakat fogja orbán támogatni.
mielőtt bárki leugat, nem keresek szarul, igaz csak töredéke a fehér, és szarok bele, h kevesebb lesz a bejelentett bérem, mert a többit megkapom kézbe kiegészítve úgyis. Viszont azokat rohadtul nem irigylem akik valóban minimálbért keresnek összesen. pl a multiban dolgozók. nem kevés ilyen ember van.
Tökéletesen jó.
Nem fogják fel ezek a hát nem is tudom minek nevezzem őket, hogy ez nem holnap lesz bevezetve, hanem akkor amikor már emelkedik az életszínvonal és összességében több marad a zsebükben, mint jelenleg, de itt egyszerűen az emberek annyira de annyira hihetetlenül nem gondolkoznak, hogy az már tényleg félelmetes. Tudjátok egyáltalán a szavak jelentését?
Egyébként pedig teljesen jogos, a jómódúak tartják el az országot. Nem azért dolgozik többet az ember, hogy eltartsa azokat akik semmit sem fizetnek.
71
Szerintem ezt már tegnap megbeszéltük: te a legoptimálisabb forgatókönyvből indulsz ki.
Szerintem Orbán majd közli, hogy elszámolták magukat, társadalmi igazságosság, stb... és meghagyja a minimálbér adómentességét, vagy speciális adót vet ki rá. Ez amúgy remek alkalom lenne Matolcsy lemondására is.
Nekem igen, elegem volt abból hogy mindig a jófejségi alapon fizessek. Igen ez a közös teherviselés, hogy mindenki fizet. Eddig az szja 80% az adózok 20% fizette. Most őszintén ez lenne a reális? Bizony a többség nem fizetett, de a zsebpénzt megkapta, az adómból fenntartott szolgáltatásokat meg igénybe vette. Sokszor hallom hogy aki többet keres fizessen többet, azért mert jobb valaki azét nem büntetni kell hanem támogatni. Komolyan a takarítónőktől és utcaseprőktől várjátok a gazdaság féllendítését? Na ne.
Akik meg vinnyognak hogy éhen halnak üzenem: Netre telik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!