Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Közszféra megszorítások,...

Közszféra megszorítások, minimálbér megadóztatása. Mit szóltok "kedves" fideszesek?

Figyelt kérdés
Büszkék lehettek magatokra.Ugyan is kijelentették,hogy nem csak a tanárokra,postásokra szól a 15%os spórolás,hanem pl az Eü dolgozókra is!Ha már rájuk,akkor gondolom a katonákra,és a rendőrökre is,stb...HAJRÁ! "Köszönjük" NEKTEK!!
2010. jún. 9. 21:30
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
12%
Amiről beszéltünk nem szubjektív és te nem véleményt közöltél, hanem hamis tényeket, érted? Nem az volt a kérdés mennyire sötétzöld minősül igazán sötétzöldnek. Ez egy szubjektív kérdés lenne, hanem tényekről beszéltünk neked, elmagyaráztuk őket, azt hiszem normálisan és érthetően. Ez nem a véleményekről szólt.
2010. jún. 9. 22:45
 52/61 anonim ***** válasza:

72, tényleg felszállhatna a narancssárga köd a szemed elől. Egyedül a Fidesz mondta, hogy nem a Kósa-Szíjjártó nyilatkozatok miatt gyengült meg a forint, a világ országainak gazdasági szakértői egyértelműen őket okolták, de te gondolom jobban hiszel a Fidesznek. Mellesleg ha államcsőd közeli helyzet lenne, akkor nem lehetne tartani a hiányt.

És ki keres 2 milla felett a közszférában? Jelenleg 28 fő, ahogy tegnap az MTV híradóban volt. Rajtuk nem lehet 15 %-ot spórolni. Matek.

2010. jún. 9. 22:45
 53/61 A kérdező kommentje:
Leírtam,hogy se fideszes se mszps nem vagyok.Csupán annyi hogy már unom azt,hogy 20 éve szívják a népem vérét...(De gondolom ezzel nem vagyok egyedül).
2010. jún. 9. 22:46
 54/61 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem vagy egyedül, de amikor a Fidesz kormányzott 4 évig, nem volt gáz, elindultunk felfelé, csak utána jött a drága szoci brigád. Ha nekem így nem hiszel, nézd meg a gazdasági mutatókat. Ráadásul a Fidesz akkor is újjáépített egy országot, emlékszel még az árvízre? Ő épített, nem rombolt, ezért koholtak a vádak.
2010. jún. 9. 22:53
 55/61 A kérdező kommentje:
Jó figyelj.Felesleges vagdalkózni, nem lesz jobb se neked sem nekem.Én 1ik pártban sem bízok az elmult 20 év óta.Azt mondom h ha igazad lesz akkor én kérek majd elnézést:)
2010. jún. 9. 23:02
 56/61 anonim ***** válasza:

nagyon érdekes dolog végigolvasni, ahogy nagyokosan vitáztok elméleti lehetőségekről és szövegértelmezésekről.

csak éppen nekem például húsba vágó a kérdés, és két dolgot tudok biztosan sokéves kórházi tapasztalatomból:

1) egyetlenegy orvos sem fog kevesebbet keresni egy fillérrel sem! főorvos pláne nem! akin csattan majd a bértömeg ostora, azok mi ápolók leszünk! nekünk fogják majd 15%-kal lecsökkenteni a bérünket, de sebaj, kibírjuk, eddig is olyan jól kerestem, hogy alig pár ezret kellett hozzátennem a havi fizumhoz, hogy kifizesssem a jelzálogkölcsön törlesztését, ami mostanra éppen a duplája annak az összegnek mint amivel elkezdtem fizetni!

2) egyetlenegy orvost sem fognak elbocsájtani, majd megint a nővérek közül küldenek el tömegesen éppen úgy mint a konvergálási programnál , de sebaj, eddig ketten vittünk egy osztályt 30-36 beteggel, ezután legfeljebb majd viszem egyedül, és nem csak 180-220 órát dolgozom majd egy hónapban,hanem akár 240-280-at! persze azt a túlórát se fogják majd kifizetni, mint ahogy most sem fizetik ki!

az lehet, hogy néha majd elalszom éjjeli szolgálatban kicsit, és akkor nem hallom meg, ha Mari néni éppen fuldoklik, ...de sebaj, legalább egy nyugdíjassal kevesebb, spórol az állam egy kicsit ezen is. vagy lehet, hogy összekeverem Józsi bácsi és Jani bácsi injekcióját, és Jani bácsi ebbe belehal, de megint csak egy nyugdíjassal kevesebb lesz.

2010. jún. 9. 23:44
 57/61 anonim ***** válasza:
Megkérek mindenkit, aki nem érti a "bértömeg csökkentés" fogalmát, az ne vagdalkozzon itt, hanem forduljon könyvelőhöz.
2010. jún. 10. 05:11
 58/61 anonim ***** válasza:

Kedves 23:44!

Én tiszta szívemből átérzem a helyzetedet, és én is így vélekedek mint Te (legalábbis az Eüs kérdésekben, a többit nem olvastam), szerintem sem a főorvosok fizuját fogják nyirbálni, és sajnos a szülészek is zsebbe kapják majd a 200ezreket- mint idáig, gumikesztyű nélkül a ágytálakhoz nyúlni (rosszabb esetben mosni), állandó fertőzésveszélyek kitéve (pl: belen hepatitis, gyereko-n bőrfertőzések) A sok fertőtlenítőtől már cserepesre száradt kezek, se egy jó szó a betegektől, és a sok lenézés... ráadásul össze-vissza vannak a beosztások... anno én nem tudtam megszokni...és az ünnepek, ugye, Se Karácsony, se szilveszter, kórházban még légkondi sincs, nem úgy mint a Parlamentben... Nyáron bent sincsenek! Hm, kész röhej!

Kitartást! Reméljük egyszer valamelyik "honatyát" ápolhatod, és majd megtapasztalja, hogy min spóroltak...

Üdv:

Egy Eü-s pályát elhagyó

2010. jún. 10. 08:01
 59/61 anonim ***** válasza:

05:11

Hiába is fordulnánk, akár még a szomszéd nénihez, vagy az Alkotmánybíróságoz, vagy az apeh-hez, ez egy ÚJ FOGALOM... a könyvelők, még nincsenek tisztában ezzel, ehhez jogszabály módosítás kell, hogy megfogalmazzák, mit is jelent... de ezt már többször is elmondták...

2010. jún. 10. 08:04
 60/61 anonim ***** válasza:

"így a hatások is hosszabb távon jelentkeznek"

És ez rosszat vagy jót jelenthet?!... mármint a hatás, mert a cél lehet az hogy ne legyen kevesebb senki nettó jövedelme, de kérdés az hogy mennyire valósul ez meg? (tudod, a csajok gyakran kitűzik maguk elé a "célt": fogyni, valakinek sikerül, valakinek nem)

Ha ezt a célt sikerül megvalósítani, ám legyen! :))))

2010. jún. 10. 17:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!