Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek lenne értelme az...

Szerintetek lenne értelme az alábbi tantárgyaknak?

Figyelt kérdés

A heti öt testnevelés és az erkölcstan/hittan helyett szerintem több értelme lenne az alábbi tárgyaknak:

1, A tudatos életmódra nevel, az egészséges táplálkozás, környezetvédelem, pénzgazdálkodás és hasonló témák kerülnének szóba.

2, A középiskolások részére, hasznos lenne egy tárgy, amely jogi, közgazdasági és politikai, alapismereteket oktatna. Leginkább olyan formában, amelynek hasznát us veszi. Bemutatnák pl. az állam és szerveinek működését, a választási rendszert, stb.

2018. márc. 5. 22:07
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Törtébelemből mi nem tanultunk részletesen semmiről amely a 2. pontban van, és amit a válaszaimban részleteztem, pedig kevesebb mint 2 éve érettségiztem.
2018. márc. 6. 07:01
 22/25 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi értelme nem lenne. A legjobb az lenne, ha meghatároznának egy kötelező minimumot mindenből(pl heti 10-15 fix óra) és a többit a diákok állíthatnák össze az érdeklődési körüknek megfelelően.

Nyelvet minél előbb oktatni. Vannak országok, ahol általános iskolások több nyelven beszélnek, mint Magyarországon a felnőttek.

Testnevelést ki lehetne váltani iskola utáni igazolt sporttal.

2018. márc. 6. 13:04
 23/25 anonim ***** válasza:
Mindenki azt mondja a gyerekeknek, hogy majd az élet megtanít, majd a majd a majda. Azt senki nem mondja meg nekik, hogy az élet hogy működik. Az egy hülye érv már bocs, hogy ezt tanítják emelten meg közgázon meg a tököm tudja még hol. A diákok hány százaléka jut el odáig? A magyarok 2/3- a költő a maradék 1/3 pedig énekes. Nem tudtad?
2018. márc. 6. 14:20
 24/25 anonim ***** válasza:

"Mindenki azt mondja a gyerekeknek, hogy majd az élet megtanít, majd a majd a majda. Azt senki nem mondja meg nekik, hogy az élet hogy működik."

Kezdjük ott, hogy tanulni sem tanít meg senki, csak ott van a könyv olvasd el, magold be, mert jövőhéten számonkérés lesz belőle.

2018. márc. 6. 23:14
 25/25 anonim ***** válasza:
Utolsó: nem tudom, mi vagy, diák vagy már felnőtt, de ha nem tudsz magadtól megtanulni egy könyvet, ami azt jelenti, hogy a tartalmát és összefüggéseit átlátva tudsz róla beszélni, nyilván nem mindenről egyszerre csak egy fejezetről, ha erre magadtól nem vagy képes, akkor sajnos - és ez az, amit mindenki elfelejt, vagy simlise elnéz mellette - nincs elég eszed. És pont! Vannak buták, és okosak. Lehet kierőltetni az oktatási rendszerekből, hogy hát ugye mindenki igazából titkos zseni, de hadd mondjak valamit: eddig még mindig azok alkottak nagyot, akiknek könnyű volt megtanulni a könyvet. Lehet valamennyit segíteni a képességeken, de bocsi, nem vagytok egyformán okosak, vannak buták, ezt el kell fogadnotok, buták.
2018. márc. 7. 04:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!