Szerintetek lenne értelme az alábbi tantárgyaknak?
A heti öt testnevelés és az erkölcstan/hittan helyett szerintem több értelme lenne az alábbi tárgyaknak:
1, A tudatos életmódra nevel, az egészséges táplálkozás, környezetvédelem, pénzgazdálkodás és hasonló témák kerülnének szóba.
2, A középiskolások részére, hasznos lenne egy tárgy, amely jogi, közgazdasági és politikai, alapismereteket oktatna. Leginkább olyan formában, amelynek hasznát us veszi. Bemutatnák pl. az állam és szerveinek működését, a választási rendszert, stb.
1. Ez egy újabb haszontalan óra lenne az etika mellé.
2. A földrajz keretein belül foglalkoznak az állam szerveivel meg az ilyenekkel gimnáziumban.
Ezek is hasznosak, de az életre a szülőknek és magának az életnek kell az embert nevelnie.
Az iskolában alapkészségeket, alapműveltséget, szakmai tárgyakat kéne tanulni.
"Ezek is hasznosak, de az életre a szülőknek és magának az életnek kell az embert nevelnie."
Ez így nem teljesen igaz. Minél élőbb érti meg egy gyerek, hogy a világot a pénz működteti, annál előbb lesznek igazi célja amiket akar. Amit ugy tényleg akarsz azért teszel is nem?
#2 Olyan értelemben nem, ahogy én értem. Itt pl. bemutatnák a választási rendszert, azt, hogy miként működik egy népszavazás, beleértve a kezdeményezést, azt, hogy milyen érdekvédelmi szervek működnek, a közigazgatás működését. Illetve a közgazdaság tekintetében a gazdaság legalapvetőbb folyamatait, amelyekkel jó ha egy átlag ember is tisztában van.
Némi politiksi műveltség sem árt, leginkább itt is dogmatikai alapokat bemutatva, jobb és baloldali pártok...
Itt alapvetően sor kerülhetne a demokrácia és jogállamiság fontos szerepének bemutatására, arra, hogy milyen alapvető jogainak vannak.
Szerintem lenne értelme, a hétköznapokban is jól jönne az itt megszerzett tudás, heti 1 órában simán lehetne valami hasonló, ha más nem 11-12. osztályban.
Úgy gondolom, hogy az alsós idegen nyelvórákat kellene teljesen eltörölni.
A "technika és életvitel" nevű tantárgyba úgy gondolom sok minden belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!