Jómódú, felső középosztálybeli, budapesti, liberális fiatalként van egyáltalán értelme elmenni szavaznom?
Fiatal vagyok, nem sokat foglalkozom a politikával, nem nagyon látok olyan pártot, amelyik engem akarna megszólítani, vagy egyáltalán a fiatalokat. A Momentum volt még ami a legközelebb állt hozzám, de az nagyon gyenge eresztés, ráadásul most már bárki alá befeküdne egy-két mandátumért, így teljesen hitelét vesztette. Szüleim fideszesek, ők arra buzdítanak, hogy a fideszre szavazzak, de rájuk biztos nem fogok.
Csak hát az ellenzéki pártok közül az összes azzal fenyeget, hogy megszorítaná a felső középosztályt, mintsem hogy szabadon élni hagyna minket. Számomra Karácsony Gergely a legellenszenvesebb és még a "Liberálisok" is mögötte akarnak felsorakozni.
Úgyhogy egyelőre úgy vagyok vele, hogy inkább nem megyek el szavazni.
Ha számodra problémát jelentene, hogy a felső középosztály adjon kicsit többet a közösbe annak érdekében, hogy a kevésbé szerencséseknek valamivel több jusson (ha nem is a jólét, de legalább az emberhez méltó körülmények), hogy rendbehozzák a közegészségügyet és az oktatást, szóval ha ez számodra probléma, akkor kövesd szüleid példáját, és szavazz a fideszre. Az ugyanis az egyetlen párt ma Magyarországon, amelyik előszeretettel jótékonykodik a tehetősebbek javára, miközben a szerencsétlenebbeknek odavet három szotyit, hogy aztán a sokszorosát vegye el.
Ha nem mész el szavazni, azzal ugyanúgy a fidesznek adod a szavazatodat.
Hasonló cipőben járok mint te azzal a különbséggel, hogy nem vagyok liberális.
A Fideszt mindenképp le kell váltani. Az egykulcsos adóval jól járok, de cserébe a Fidesz kormányzása alatt már nem is szégyellik és nem is próbálják megmagyarázni a korrupciót, leépül a jogállam, az összes régiónkbeli ország gazdasága elhúz mellettünk, és kiutálnak minket az EU-ból mert Orbán szeret hősködni akkor is amikor nincs értelme...
Valakire azért szavazz a legkisebb rossz elve alapján aki be is jut a Parlamentbe... Mindenesetre a fiatalok pártjai a Jobbik, LMP, és Momentum, a többi pártot egyáltalán nem érdeklik a fiatalok.
Alapvetően nem is megszorítással lenne a baj, egy többkulcsos jövedelemadóval még semmi problémám nem lenne, de a vagyonadót már erőteljesen ellenzem(a családon belüli örökösödési adót pláne), mi már egyszer leadóztunk minden vagyonunk után, ezt még újraadóztatni már tényleg pofátlanság lenne, elveszítenénk az ingatlanjainkat,amik nekem meg a testvéreimnek vannak fenntartva, hogy ki tudjunk repülni a családi fészekből. Illetve az gyalázat, ahogy az MSZP ezt az uszító "fizessenek a gazdagok" kampányt leművelte. Az én tisztességes családomat egy lapon említeni Mészáros Lőrincékkel, ez gyalázat. Úgyhogy bármire, ami MSZP, vagy azzal egy színen indul, az számomra ki van zárva.
Az LMP-re szavaztam 4 évvel ezelőtt, amikor még Schiffer volt és egy mérsékelten liberális párt benyomását keltette. A jelenlegi SZÉLsőségesen balos és feminista LMP azonban meglehetősen távol áll tőlem. A Jobbik meg egy hiteltelen párt, amely először létrehozott egy stabil szélsőséges szektás tábort, amit most Vona megpróbál politikailag korrektté varázsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!