Jómódú, felső középosztálybeli, budapesti, liberális fiatalként van egyáltalán értelme elmenni szavaznom?
Fiatal vagyok, nem sokat foglalkozom a politikával, nem nagyon látok olyan pártot, amelyik engem akarna megszólítani, vagy egyáltalán a fiatalokat. A Momentum volt még ami a legközelebb állt hozzám, de az nagyon gyenge eresztés, ráadásul most már bárki alá befeküdne egy-két mandátumért, így teljesen hitelét vesztette. Szüleim fideszesek, ők arra buzdítanak, hogy a fideszre szavazzak, de rájuk biztos nem fogok.
Csak hát az ellenzéki pártok közül az összes azzal fenyeget, hogy megszorítaná a felső középosztályt, mintsem hogy szabadon élni hagyna minket. Számomra Karácsony Gergely a legellenszenvesebb és még a "Liberálisok" is mögötte akarnak felsorakozni.
Úgyhogy egyelőre úgy vagyok vele, hogy inkább nem megyek el szavazni.
Akkor örülj a jó sorodnak, hogy nem tudod milyen az a nélkülözés, az, hogy télen fázol a szobában, és nincs pénzed gyógyszerre, mert a magyar átlagbérek nem érnek semmit. Maradj otthon, elégedj meg a saját magad sorsával, és szard le a nálad rosszabbul élőket (akik egyben a többséget is képviselik).
Ezért tart ez az ország ott, ahol. A gazdagok csak gyűjtik a pénzt, esetleg akkor adakoznak, ha látja őket a sajtó, utána meg belerúgnak a szegénybe... Szavazz a Fideszre, mint a szüleid, had legyen még több stadion, had menjen el több milliárd forint a semmire, és éhezzen közben az ország fele. Hajrá
Aztán, ha esetleg nem lesz aki meggyógyítsa a gazdag seggedet, vagy nem lesz senki, aki elvigye a szemetedet a villád elől, akkor majd sírhatsz!
"nem illeszkednek be, lopnaK, stb"
Éljen. A Fidesz elérte, hogy a magyarok még rasszistábbak legyenek az eddigieknél is... Csak gratulálni tudok az általánosításhoz. Érdekes, hogy mennyi magyar bűnöző van, mennyi a magyar szatír és hány magyar gyilkos ül a börtönben... Felettébb érdekes...
Nem bírom az ilyen bűntudatkeltő dumákat.
Képzeld adakoztam már szegényeknek, sőt a szüleim is egy rakás támogatást adnak rászorulóknak. Anyukám személyesen is elment árvaházakba.
Nem az adakozással van a baj, hanem a bűntudatkeltéssel, az erőltetéssel. Mintha én valami büntetést érdemelnék pusztán azért mert jobb helyre születtem.
Ne az állam akarja már kikényszeríteni és önkényesen elvenni a vagyonunkat, hogy aztán ki tudja mire költse...
Én szívesen adakozom szegényeknek, de azt a saját szabad akaratomból szeretném tenni, nem az állam nyomására.
"Képzeld adakoztam már szegényeknek, sőt a szüleim is egy rakás támogatást adnak rászorulóknak. Anyukám személyesen is elment árvaházakba."
Csakhogy a gazdasági problémák megoldásának nem ez a módja. És elég súlyos csúsztatás azt állítani, hogy a baloldal el akarja venni, amitek van, meg összemosni a jelenlegi baloldalt a kommunizmussal. A "járulj hozzá többel" és az "add oda mindet" között állati nagy különbség van. Hiába adakoztok olykor-olykor, az pl. az állami egészségügy és az oktatás helyzetén vajmi keveset fog javítani. És egyébként az adakozás sem az árvák, sem a rászorulók helyzetén nem javít lényegesen, csak a saját lelkiismeret megnyugtatására alkalmas.
És félre ne érts, senki nem akar bűntudatot kelteni. Senki nem hibás azért, ha tisztességesen, a tehetségéből, szorgalmából többre vitte, mint az átlag. De ha ez így van, és bármilyen oknál fogva több jutott neki, akkor úgy illene, hogy nagyobb mértékben járuljon hozzá a közöshöz is. De egy olyan országban, ahol (a nyugati mentalitással ellentétben) még mindig divat adót csalni, nem csoda, ha ez az elv kiveri a biztosítékot a tehetősebbek körében. És ne aggódj, senki nem akarja elvenni a nyaralóidat, de ha már így van, akkor te meg ne várd el, hogy aki az albérletét alig tudja kifizetni, ugyanannyival járuljon hozzá az államháztartáshoz, mint te. A baloldal mindössze ennyit akar, és hidd el, nem a te vagyonod elkobzása minden vágya (ellentétben a fidesszel, aki pl. előszeretettel húzza ki az ingatlanokat a rászoruló gyerekek feneke alól...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!