Igazságos, hogy a pályakezdők bérét felnyomják (muszáj, mert elmennek az országból), míg a nyugdíjak a béka feneke alatt maradnak (pedig ők hűségesen végig dolgozták itthon az életüket)?
49#-es
Ismét jár a taps!
Lehet, hogy kicsit durva lesz, de mindenkinek meg volt a lehetősége, hogy tegyen a jövőjéért. Lehet, hogy nem valami kapálós TSZ melóból kellett volna nyugdíjba menni hanem folyamatosan haladni előre. Azért az én ismeretségi körömből van pár ember akinek egész jó nyugdíja van. Igaz nem fényűzően el de közel se nyomorognak.
Nézzétek manapság is, rengeteg internetes oldal arról ír, hogy az emberek nincsenek normálisan bejelentve és eltűrik ezt. Sőt sok helyen elvileg még örülnek is neki, hogy így a fekete "tiszta" pénzel többet keresnek. Ezek az emberek szintén xarnak a jövőjükre.
DE biztos vagyok benne, hogy 40 év múlva ők fognak a leghangosabban hőbörögni az biztos. Majd az akkori generáció vérét szívva.
Aki borítékba kapott anno pénzt, és minimál bérre volt bejelentve, effektív lopott az államtól, és az akkori nyugdíjasoktól, az mire veri a mellét több pénzre most?
A tolvajt nem szokás úgy jutalmazni, hogy pénzt rakok a zsebébe.
Nekem is dolgoztam 3 olyan helyen, ahol ezt így gondolták. Érdekes, mikor elmondtam nekik, hogy vagy bejelent 8 órába, vagy elmegyek a munkaügyire, egyből be lettem jelentve. És meg se próbált kirúgni.
De ezért is jöttem el, mert untam ezt a harcot. Kint be voltam jelentve mindig is, ha meg beteg lettem nem egyből az volt, hogy mikor tudok bemenni, hanem hívjam fel őket, hogyha úgy érzem jól vagyok és el tudom látni a munkát.
És a vicces, dolgoztam 50 éves emberekkel, mert nekik is elegük lett a mentalitásból otthon.
Úgy, hogy nekem az nem volt jó.
Magának igen, ezért van kevés nyugdíja.
Maga írta, hogy minimálbéres volt, vagyis borítékba kapta a pénzét.
Ezért kevés a nyugdíja, mert keveset fizetett be. A Maga nyugdíja szerintem még a 90 ezret se éri el. De lehet a 70 ezret se.
Aki keveset fizetett be, az keveset kap vissza. Maga is keveset fizetett be, keveset kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!