Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazságos, hogy a pályakezdők...

Igazságos, hogy a pályakezdők bérét felnyomják (muszáj, mert elmennek az országból), míg a nyugdíjak a béka feneke alatt maradnak (pedig ők hűségesen végig dolgozták itthon az életüket)?

Figyelt kérdés
Ne értsétek félre kell a béremelés nagyon is, de az esélyegyenlőség borul. Míg egy pályakezdő első fizetésből használt autót vehet, addig egy nyugdíjasnak erre egy élet munkája is kevés volt, és kisnyudíjból már nem is lesz. Most az átlagemberekről beszélek akiket mindig minimálbér közelben tartottak, és így mehettek nyugdíjba. 10-20%-os béremelések, lekörözik és nevetségessé teszik pár %-os nyudíjemeléseket.

2017. dec. 29. 18:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 A kérdező kommentje:

49#-es

Ismét jár a taps!

2018. jan. 3. 20:57
 52/72 A kérdező kommentje:
Magánnyugdíjak 2012-es behívásánál nagyon sok dolog derült ki a magánynyugdíjpénztárak kozkázatos befektetéseiről, amiről az embereket nem tájékoztatták. Tudom, hogy vannak kívételek, vannak bizonyára megbízható pénztárak. Saját és munkatársaim példája negatív volt. Pl: a 15 évnyi befizetett összeg megvolt, de a kamata 0. Vagyis otthon az ágyneműtartóban is rakhattad volna a pénzed.
2018. jan. 3. 21:04
 53/72 anonim ***** válasza:
74%

Lehet, hogy kicsit durva lesz, de mindenkinek meg volt a lehetősége, hogy tegyen a jövőjéért. Lehet, hogy nem valami kapálós TSZ melóból kellett volna nyugdíjba menni hanem folyamatosan haladni előre. Azért az én ismeretségi körömből van pár ember akinek egész jó nyugdíja van. Igaz nem fényűzően el de közel se nyomorognak.

Nézzétek manapság is, rengeteg internetes oldal arról ír, hogy az emberek nincsenek normálisan bejelentve és eltűrik ezt. Sőt sok helyen elvileg még örülnek is neki, hogy így a fekete "tiszta" pénzel többet keresnek. Ezek az emberek szintén xarnak a jövőjükre.

DE biztos vagyok benne, hogy 40 év múlva ők fognak a leghangosabban hőbörögni az biztos. Majd az akkori generáció vérét szívva.

2018. jan. 3. 21:55
 54/72 anonim ***** válasza:
61%
Én azt vallom, hogy mindenkinek a kezében a sorsa, éljen vele! Ne mástól várják a megváltást. (ez az előzőből lemaradt)
2018. jan. 3. 21:58
 55/72 A kérdező kommentje:
Nem lennél a saját szerencséd kovácsa, ha értelmi vagy testi fogyatékkal születtél volna, vagy életed során azzá válnál. Sőt egy ilyen sérült ember hozzátartozói, főleg a szülei sem lehetnek szerencséjük kovácsai, ha mindent meg akarnak adni gyermeküknek a gyógyulás reményében, rá fog menni minden megtakarításuk. Volt idő (de az itt hozzá szólók ezt is tagadni fogják) mikor csak bizonyos családok gyerekei végezhettek el bizonyos iskolákat, és tölthettek be bizonyos állásokat. Hol van itt a "mindenki a maga szerencséjének kovácsa"? Vegyük az árva gyermekeket, akik szülői támogatás nélkül kezdik életüket, apuciék nem vettek se kocsit, se lakást, de még csak az egyetemet fizették ki nekik. Mindig vannak kívételek, de a többség nem nagyon tud kovácsolni, és a kérdésem se arról szólt, hogy ki mekkora vagyon halmozott fel élete során. Hisz két ember fizetése is hasonló ugyanabban a munkakörben, ugyanazon a munkahelyen, még akkor is ha az egyik egy főorvos fia, a másik meg egy Tsz kapálóé!
2018. jan. 3. 23:03
 56/72 anonim ***** válasza:
52%

Aki borítékba kapott anno pénzt, és minimál bérre volt bejelentve, effektív lopott az államtól, és az akkori nyugdíjasoktól, az mire veri a mellét több pénzre most?

A tolvajt nem szokás úgy jutalmazni, hogy pénzt rakok a zsebébe.

Nekem is dolgoztam 3 olyan helyen, ahol ezt így gondolták. Érdekes, mikor elmondtam nekik, hogy vagy bejelent 8 órába, vagy elmegyek a munkaügyire, egyből be lettem jelentve. És meg se próbált kirúgni.

De ezért is jöttem el, mert untam ezt a harcot. Kint be voltam jelentve mindig is, ha meg beteg lettem nem egyből az volt, hogy mikor tudok bemenni, hanem hívjam fel őket, hogyha úgy érzem jól vagyok és el tudom látni a munkát.

És a vicces, dolgoztam 50 éves emberekkel, mert nekik is elegük lett a mentalitásból otthon.

2018. jan. 4. 01:21
 57/72 A kérdező kommentje:
Értem, borítékban kaptad, most meg vered a melled, de hogy jön ez a kérdéshez?
2018. jan. 4. 07:33
 58/72 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy nekem az nem volt jó.

Magának igen, ezért van kevés nyugdíja.

2018. jan. 4. 12:29
 59/72 A kérdező kommentje:
Nekem miért jó, hogy te borítékba kaptad a pénzed? Azért mert te bűnöző vagy, a magyar emberek nem azok! Ne magadból indulj ki.
2018. jan. 4. 17:23
 60/72 anonim ***** válasza:
66%

Maga írta, hogy minimálbéres volt, vagyis borítékba kapta a pénzét.

Ezért kevés a nyugdíja, mert keveset fizetett be. A Maga nyugdíja szerintem még a 90 ezret se éri el. De lehet a 70 ezret se.

Aki keveset fizetett be, az keveset kap vissza. Maga is keveset fizetett be, keveset kap.

2018. jan. 4. 17:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!