Igazságos, hogy a pályakezdők bérét felnyomják (muszáj, mert elmennek az országból), míg a nyugdíjak a béka feneke alatt maradnak (pedig ők hűségesen végig dolgozták itthon az életüket)?
17#-es
-Nem csak ez a 2 választási lehetőség van.
Elszívhatjuk az európai munkavállalókat, versenyképes fizetésekkel, és az Európa legbiztonságosabb állama címmel.
-Gondolom, ha Eu-val nem megy (fizetésekkel nem tudunk lépést tartani), kilépünk és elszívjuk a keleti blokk munkavállalóit.
-Haza csábítani a külhoni Magyarokat.
Van még alternatíva ezen kívül is!
20#-as
Nem jól értelmezted az írott szöveget. Kell a fizetés emelés! Örülnék, ha a pályakezdők milliókat kereshetnének. Ne válaszd szét a két csoportot. Az a nyugdíjas akit te ennyire lenézel, még mindig eltartja a pályakezdő, bulizó fiatalt, eteti, öltözteti, és neki adja mindenét, hisz imádja gyerekeit és unokáit. Ne felejtsd te is leszel nyugdíjas, aki igénybe venné az egészségügyet. Bár azt látom, hogy politikában bérképzésben, egészségügyi politikában nagyon gyenge vagy, mégis osztod az észt!
Na két dolog gyorsan:
Nyugdíj adható, nem kötelező. Az alkotmányban nincs rá garancia. Ha választás után azt mondja a Fidesz, hogy nincs, akkor nincs, és nem is ütközik törvénybe.
2012-ben kivették a törvényt.
Ismétlem a nyugdíjasok szavazták meg a kormányt.
A fizetés, meg magán cégtől kapom. Ha ő havi 300 ezeret fizet,akkor annyit. Amíg az adók be vannak fizetve utána, semmi köze hozzá.
És persze a kormány ebből fizeti a nyugdíjat.
Én nagyon sokáig együtt éreztem a nyugdíjasokkal, mert tartottam azt, amit Ön is mond. Felépítették ezt az országot újra és a többi.
De mikor megszavazza újra ezt a kormányt az a réteg, és a nevében a Kossuth téren verekszik, meg csapkod, na az durva.
Bemegyek az orvoshoz a feleségemmel, aki kontrollra megy vissza egy autóbaleset után, hogy megröntgenezzék, de elküldenek minket, mert ott van 50 nyugdíjas előttem - elhiszem, hogy fáj a lába, csak a nyugdíjára én keresem a pénzt - akkor azt mondtam itt a vége.
Szóval sz*rok a nyugdíjasokra!
Lekötik az egészségügyet a piti bajaikkal, aki meg a nyugdíjra keresi a pénzt, az miattuk patkol el.
Vicces ez a nyugdíjas dolog, szomszéd mamika, 93. évében van, és virul, életében egy percet nem dolgozott, tsz-ben néha megigazították ott alul, lett is két gyerek, állítólag az urától, aki fúrósmester volt, na ő jól keresett, a mami meg az ő nyugdíját kapja, valamiért igazságos a rendszer, neki havi 210ezer. Anyámnak egészségügyben havi fizetése éjszakákkal ünnepnap és hétvége nélkül 140ezer.
Hát ezért van nekem magyarországon 45 nap munkaviszonyom, plusz az előtte lévő gyakorlat, az nem tudom minek számít, és jöttem ki pályakezdőként ausztriába, és köszönöm szépen, elvagyok, jelenleg kivettem egy 2 hónapos cégváltós szabadságot, élvezem az életet, hétvégén, ami három napos magyarországon vagyok, élem kispolgári életem havi 2600 euróból, aztán legnagyobb problémám az hogy kiköltözzek-e véglegesen ausztriába és vegyek a balatonon egy nyaralót öregebb éveimre, vagy vegyek itt magyarországon lakásokat és adjam ki azokat biztosítva a "nyugdíjamat", nehéz kérdés.
Ismétlem, ti is lesztek nyugdíjasok.
Ha azt mondod mi szavaztuk meg a kormányt, akkor azt feltételezed, hogy minden nyugdíjas fideszes, ebből az következik, hogy minden pályakezdő kommunista. Ugye tudjuk, hogy ez nem állja meg a helyét. "Nyugdíj adható de nem kötelező" Ki maradna egy olyan országban ahol 100 éves korái kell dolgozni. Nem igazán van fogalmad a dolgokról. Bemész az orvoshoz, és hőbölögsz, hogy te vagy itt az "atyaúristen" na ez is téged minősít! Mindenki ismeri ezt a típust!
Akkor mégegyszer:
A nyugdíj adható, 2012-ben kivette a kormány az alkotmányból.
Ez tény. Interneten fent van.
Leírtam, hogy autóbalesetünk volt, és kontrollra mentünk vissza. Vagyis időpontra. És úgy hajtottak el minket.
Mi már nem leszünk nyugdíjasok, mert a nyugdíj intézménye megszűnik pár éven belül.
Ezt is leírtam korábban.
Németeknél 2026-ra várható.
Nálunk 2022-24 körül.
Ekkor lesz az, hogy annyival több eltartott lesz, mint munkás, hogy nem lesz elég bevétel a rendszer feltartásához.
Az elvándorlás miatt nem itthon adózunk, hanem külföldön.
Én éltem kint, és idén megyek is vissza, valahogy ott szívesebben látnak, mint a saját hazámban.
A komcsizást meg hagyjuk.
A Fideszben majdnem mindenki MSZMP tag, meg KISZ tag meg titkár volt.
"Ismétlem, ti is lesztek nyugdíjasok."
Szerinted. De a mai fiatalok jelentős része nem hisz abban, hogy ő valaha is nyugdíjas lesz. Kelet-Ázsiában pl. a 20-30 közöttiek több, mint fele nem bízik az öregköri nyugdíjban, de itthon sem épp a biztos jövőkép rajzolódik ki, ha megkérdezed az embereket. A nyugdíj alig több, mint 100 éves intézmény - előtte több ezer évig nem létezett s senki sem hiszi, hogy örökké fog tartani.
Remélem egyikőtök sem lesz befolyásos politikus. Mindketten elvennétek 2.4 millió ember megélhetését. Köztük szüleitek , nagyszüleitekét. Ezek az emberek nem hagyták cserben hazájukat, nem mentek külföldre dolgozni és adózni, hogy ti élhessetek, tanulhassatok, ilyen jó emberek lehessetek. Hogy éppen ki van kormányon azt hiszed számít? Azt hiszed választáskor az embereknek valóban van választása? Nem létezik a jobb és bal oldal, csak színészkedés az egész, mindegy hova mész a világban, ha gyűlölöd az időseket, saját felmenőid, és későbbi önmagad gyűlölöd.
27#-es
Nem ismerem a Kelet Ázsiai fiatalok gondolkodását, de a magyar fiatalok majd úgy döntenek, ahogy akarnak, ha megszüntetik a nyugdíjat, ki lesz bajban? Az egész életét számítógép előtt töltött (fiatalból lett idős), vagy a mostani idős emberek, akik bármit megtermelnek maguknak.
Természetesen tisztelet a kivételeknek, tudom, hogy vannak (nagyon is sokan), nagyon ügyes és tisztességes fiatalok ebben az országban!
Sajnálom, hogy egy olyan agymosott világba születtél, ahol az emberek azt hiszik, hogy a nyugdíj az valami örök és megingathatatlan, ami nélkül elképzelhetetlen az emberi lét. Persze a rendszernek az volt a célja, hogy ezt elhitesse veled, hogy nem tudsz nélküle létezni, pedig tudsz. Csak te nem hiszel benne. A nyugdíj és szociális háló előtti időkben is éltek idős emberek - sőt, a feljegyzések szerint kifejezetten matuzsálemi kort megélők is. S egy kanyi fillérre nem volt szükségük az államtól. A modern orvostudománynak hála meg aztán pláne nem elképzelhetetlen, hogy egy 70 vagy 80 éves ember még napi 6 órában értékteremtő munkát végezzen. Nyugdíjra akkor lenne szükség, ha az aktív évek arról szólnának, hogy kizsigerelik, megnyomorítják és fizikailag lezüllesztik a dolgozót, hogy csak egy roncs marad belőle vén korára. Csak hogy ilyen már nincs. Lehet, hogy ezzel a céllal hozták létre a rendszert a 19. század végén, de ma modern munkavédelmi előírások vonatkoznak a fizikai munkásokra is, az emberek többsége meg komfortos irodában melózik. Legfeljebb a táplálkozásukkal tudják hazavágni magukat, de munkával a XXI. századi Magyarországon aligha.
De anyagilag sem indokolt a dolog - hiszen ha nem kell nyugdíjat fizetnie az államnak, akkor a nyugdíjjárulékot sem kell beszednie az aktív korúaktól, a zsebükben marad. Persze ők azt ha akarják el is költhetik - de elrakhatják saját befektetésbe vagy magánnyugdíj pénztárba, ami általában még az államinál is jobban fial, még több pénzük lesz öreg korukra.
Nagyon eltértél a kérdéstől. Nem a nyugdíj jogosságáról kérdeztem, hanem az esélyegyenlőségről.
A te szempontod szerint, fizetést sem kéne kapni az embereknek a munkájukért, örüljenek, hogy társaságban lehetnek, kapnának enni és inni, boldogan dolgozhatnának míg meg nem halnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!