Igazságos, hogy a pályakezdők bérét felnyomják (muszáj, mert elmennek az országból), míg a nyugdíjak a béka feneke alatt maradnak (pedig ők hűségesen végig dolgozták itthon az életüket)?
Google a barátja" Alkotmány és nyugdíj" ezeket kell beírni. Ott lesznek.
Dolgozok már régóta. Kint. Itthon keveset melóztam. Kint járhat a nyugdíj, de saját cégem van és félre rakott pénz. Így nem vagyok rászorulva.
Mint írtam, nem várom el, hogy bárki eltartson, mint Önt!
Nah látja, ezért mennek el a fiatalok az országból, mert maguk így állnak hozzájuk.
Áruló?
Azért, mert otthon nem tudtam boldogulni? Inkább az országom vezetői árultak el, ahogy magát is. Csak én erre rájöttem időben.
Maga meg veri a mellét egy országban, ami éppen cserben hagyja, hogy mekkora magyar.
Hazaszeretetből nem lehet számlát fizetni, és a hűtőt telerakni. De ezt szerintem érzi maga is, azért jön ide sírni.
Én a komcsi rendszerben jártam iskolába, aminek sok-sok hibája volt. Viszont biztosította az alapvető feltételeket a tanuláshoz. Az anyámnak nem kellett sorba állni segélyért, meg könyvekért.
Ez a mai rendszerről nem mondható el.
Én kiálltam magamért, maga erre nem volt képes, csak a minimálbér bejelentve, a többi meg borítékba felfogás volt az ön részéről. Akkor kellett volna szájat tépni, nem a mostani fiatalokat hibáztatni.
Ja, hogy az nem ment. Akkor itt az eredménye. A magyar mentalitás meg is látszik önnön, megvárom, míg más kikaparja a gesztenyét.
Ha kevés a nyugdíj el lehet menni dolgozni, ahogyan a többiek is teszik.
Igen pont a kérdés kiírása is erre irányul. Mert tiszteli a fiatalokat. Nem féltékeny rájuk? Dehogy.
Csak miért is kap a fiatal többet, mint maga? Miért érdemel többet? Hiszen esélyegyenlőség, ahogy maga írta.
Az a baj, hogy, aki értéket teremt, annak most ön is részesülni akar a munkájából. Mi jogon, mi címen? Mert anno maga minimálbérre volt bejelentve. És? Ehhez mi köze a dolgozó emberekhez? Semmi.
Maga minimálbéres GDP-t termelt, ezért kap ennyi nyugdíjat. Ha többet termelt volna, akkor többet kapna. Hogy mit kapott zsebbe, azt senkit nem érdekel.
"A jó édes nevű felhasználó válasza:
...Miért is lenne egyébként megbízhatatlanabb egy magán nyugdíj pénztár? Az államnál vezetett egyéni számlámat például meg tudom nézni? Ígérték, de a mai napig nem létezik ilyen rendszer, míg a saját kis befektetésemet 5 perc alatt le tudom csekkolni a bankomnál (egyébként 2 perc lenne, csak én béna vagyok az ilyenekhez)."
Már meg tudod nézni a befizetéseidet, nem csak ígéret volt, létezik. Csak egy ügyfélkapus regisztráció kell hozzá. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!