Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazságos, hogy a pályakezdők...

Igazságos, hogy a pályakezdők bérét felnyomják (muszáj, mert elmennek az országból), míg a nyugdíjak a béka feneke alatt maradnak (pedig ők hűségesen végig dolgozták itthon az életüket)?

Figyelt kérdés
Ne értsétek félre kell a béremelés nagyon is, de az esélyegyenlőség borul. Míg egy pályakezdő első fizetésből használt autót vehet, addig egy nyugdíjasnak erre egy élet munkája is kevés volt, és kisnyudíjból már nem is lesz. Most az átlagemberekről beszélek akiket mindig minimálbér közelben tartottak, és így mehettek nyugdíjba. 10-20%-os béremelések, lekörözik és nevetségessé teszik pár %-os nyudíjemeléseket.

2017. dec. 29. 18:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:

Valóban jó lenne, ha a te korosztályod még 80 évesen is dolgozhatna. Eztadd elő szüleidnek is! Sőt akkor a gyerekekről sem kell gondoskodni, 8 évesen már értékteremtő munkát végezhetnének, mint jelenleg is a világ egyes országaiban.

Érdekes a világképed!

2017. dec. 30. 16:05
 32/72 A jó édes ***** válasza:
Az időnek van egy olyan szokása, hogy múlik. Mire én 80 éves leszek az én szüleim már rég a temetőben nyugszanak majd - nem hiszem, hogy kéne tartaniuk ilyesmitől. De ha mégis, épp azért van a családjuk (pl. én), hogy gondoskodjon róluk, ahogy az évezredekig is megszokott volt. Nem is értem egyesek miért örülnek annak, hogy egy harmadik fél (állam) kapcsolódik be az idősek ellátásába - ez már majdnem olyan, mintha nyugdíjas otthonba adnák a szülőket. S egyesek még bíznak is benne, hogy igen, majd az állam tudja, majd az állam jó gazdája lesz a pénznek...
2017. dec. 30. 17:13
 33/72 A kérdező kommentje:

Mert vannak, értelmi és testi fogyatékosok,

vannak akik a munka miatt vagy egy baleset miatt lerokkannak, vannak akik így születnek. Vannak akiknek nincs gyerekük, vagy nem lehetett, vagy előbb ment el mint ők, vagy csak külföldre költözött.

Van még rengeteg olyan ember akikkel közös esélyegyenlőségben kell élnünk ezt garantálja az állam.

2017. dec. 30. 17:27
 34/72 A kérdező kommentje:

A nyugdíj nem adomány, befizetés után történik a kifizetés. 45 év befizetés után jár a kifizetés, ebben sem értesz egyet?

Mint ismeretes magánnyugdíj pénztárak nem megbízhatóak (minden pénztár más értékpapírral és kockázattal dolgozik), ha te rakod el magadnak a pénzt, idős korodra, de egy szép nap leiszod magad, elosztogathatod az egészet és fuccs! Ez egy buta példa volt, ezer más dolog történhet!

2017. dec. 30. 17:34
 35/72 A jó édes ***** válasza:

Nem értek egyet, mert Magyarországon felosztó-kirovó nyugdíjrendszer van, vagyis nem 45 év után, hanem most történik a kifizetés, amint befizetem. Csak nem az én részemre, hanem a mostani nyugdíjasok részére. Mikor meg én lennék majd nyugdíjas abból a pénzből kéne engem kifizetni, amit az akkori dolgozó korúak befizetnek - de mindenki világosan látja, hogy elöregedő társadalomban eljön az a pont, hogy túl sok nyugdíjas jut majd túl kevés aktív korúra.

Miért is lenne egyébként megbízhatatlanabb egy magán nyugdíj pénztár? Az államnál vezetett egyéni számlámat például meg tudom nézni? Ígérték, de a mai napig nem létezik ilyen rendszer, míg a saját kis befektetésemet 5 perc alatt le tudom csekkolni a bankomnál (egyébként 2 perc lenne, csak én béna vagyok az ilyenekhez).

Az esélyegyenlőség biztosítására pedig továbbra is a nyugdíj a legalkalmatlanabb eszköz, mert elhiteti az illetővel, hogy róla feltétel nélkül gondoskodni fognak. Nem az fogja elinni a vagyonát, aki sok-sok év munkáját rakja bele, hanem az, aki egész nyáron csak hegedül...

2017. dec. 30. 17:52
 36/72 anonim ***** válasza:
47%

Ez probléma, mi nem utáljuk a nyuggereket, viszont nyuggerek elvárják, hogy ugyannyit kapjon, mint egy pályakezdő IT-s szakember.

Mire fel?

Tán a fiatal vágta szét az országot? Ő herdálta el a nyugdíjat? Ő szavazta meg az elvtársakat megint?

Nem, viszont ő issza a levét.

2017. dec. 30. 17:57
 37/72 A kérdező kommentje:
Nagyon okos fiatalember lehetsz, gratulálok, szüleid büszkék lehetnek rád. Valószínüleg te fogod jobbá tenni a világot és mikor nyugger leszel a fiatalok meg fognak tapsolni!
2017. dec. 30. 20:30
 38/72 anonim ***** válasza:
47%

Mint írtam nem leszünk nyugdíjasok.

Én nem várom el, hogy eltartson valaki. Azon vagyok, hogy ezt megteremtsem magamnak.

Ennyivel különb vagyok.

A szüleim is felfogták ezt, és ők is ezen fáradoznak.

Én nem kívánok magam kiszolgáltatni valakinek.

És igen a szüleim büszkék, az elmúlt évek nyugdíjas húzásain ők is ki vannak akadva. És ők is azt látják, hogy nem helyes, hogy 2,4 millió ember dönt az ország sorsáról.

2017. dec. 30. 23:29
 39/72 A kérdező kommentje:
Összetéveszted a szezont a fazonnal. A nyugdíj nem segély és nem jutalom. Befizetett pénz. Ha ennyire nem vagy képben, ne osszd azt észt. Azt hogy ki mikor lesz rászoruló, sajnos az élet dönti el.
2017. dec. 30. 23:42
 40/72 anonim ***** válasza:
47%

Lehet régen így volt 2012 óta segély. Nem kötelező adni.

Magának kéne tájékozodni, mert tényeket közlök, és hülyeséget dob vissza.

2018. jan. 1. 02:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!