Igazságos, hogy a pályakezdők bérét felnyomják (muszáj, mert elmennek az országból), míg a nyugdíjak a béka feneke alatt maradnak (pedig ők hűségesen végig dolgozták itthon az életüket)?
Én a minimálnyugdíjat megemelném 50 ezer forintra és maximalizálnám a felső határt 200 ezerben.
Ez így egyszerű lenne és igazságos. Vagy legalábbis igazságosabb, mint a mostani rendszer.
Teljesen lényegtelen.
Akkor is nevetséges, hogy a legalacsonyabb nyugdíjösszeg 23 ezer, míg mások több százezret kapnak.
50 ezer jár mindenkinek. Aki meg 500-at kap, az így járt. Az gondolom egész életében jól keresett.
jaaaj a béka feneke alatti nyugdíjak, mint anyámé aki 190 ezret kap (pedig nem volt párttag, se semmilyen elvtársnő).
Tehát több nyugdíjat kap, mint a VALÓS nettó átlagfizetés...
Inkább az a gáz, hogy pl a postánál évtizedek óta dolgozó kézbesítő, sokkal kevesebbet kap mint a frissen ugyanott munkábaálló fia, úgyhogy ki is lépett az öreg. Na ez az igazi gáz.
2#-esnek.
Járni fog a kedvezmény nyugi, amint végig dolgozta az életét.
"Míg egy pályakezdő első fizetésből használt autót vehet"
ne is haragudj az én kezdő nettóm 200 ezer volt, és ez egy magas bérnek számít
mit tud ennyiért a használtató piac? egy 25 éves swift-et?
ez aztán az életszínvonal netovábbja
fogadjon meg akkor minden nyugdíjas egy pályakezdőt, mert nekik meg lakásuk van, nekem meg 20 év munkája lesz egy saját
hát nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!