Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?
Megteheti ezt Amerika is, sokkal könnyebben tehetné meg mint mi. Vagy az Arab vidékék, együgyű felebarátom. Az elosztással van baj. Az aránytalan. Akinek sok van az sok támogatást élvez, akinek meg semmije nincs az annyit is ér náluk. Ezt én már hallottam valahol... ;-)
Szóval pont az nem részesül akinek szüksége enne rá, és ezért nincs munkavállalói kedve se, motivációja, és ami fő képessége sem. Lehet, hogy ez egy együgyű nézet de az én nézetem ha valaki civilizált állampolgár, tehát van személy azonossága és nem gorillák nevelik mint Tarzant, annak az embernek nem szabadna kiszolgáltatottnak lennie, és vegetálásba süllyednie, és azoknak akik hagyják ezt ás támogatják, hogy hagyjuk, semmi erkölcsi alapjuk nincs pálcát törni felettük. A gyengébbeket nem pofozni kell hanem oltalmazni, és segíteni azon aki nem tud önmagán.
Lehet hogy ez is egy együgyű nézet de nem gondolom: ha valaki bármiféle munkát végez , festőtől ügyvédig annak az embernek nem szabadna szegénységben élnie. És az alapjövedelemnek például ezért is van olyan része, amit látom kihagytál, hogy egy bizonyos bérminimumnál, bármilyen munkahelyen, nem szabad kevesebbet kapnia bármit is csinál. Tehát ha ismered a fogalmat tudod, hogy nem csak feltétel nélküliről van szó. Az csak a szociális jogok fosztása ellen van. Innentől kezdve találd ki miben segítene ez.
"Kelet Magyarországon van munkanélküliség, csak valahogy mindig azok sírnak hogy nincs pénz enni, akinek a cigi lóg a szájából, és látszik az alkoholizmus az arcán."
Senki nem tagadhatja. De vajon joga van-e pálcát törni mások felett azoknak akik semmit sem tettek az ellen, hogy embertársaik ne kényszerüljenek olyan körülmények közé, hogy jogaikkal nem tudnak élni, érdekeiket nem tudják érvényesíteni, kiszolgáltatódnak, és jellemtelenné züllenek? Mennyivel kerül más elbírálás alá a bűnösök és a cinkosok vétke? Mert bűnösök közt cinkos aki hallgat, és most agitálsz olyasmi ellen ami lehetőség lenne számukra, hogy élni tudjanak olyan jogaikkal amikkel nem tudnak anyagi szociális biztonság híján.
Nem baj, majd érettségi után visszatérünk erre jó? ;-) Legyél vizuálisabb. Lehet, hogy nagyapám idején még dicsőség volt 3 osztállyal neki vágni a nagyvilágnak, mert más választás úgyse volt, és 5-en kellettek egy falhoz, ma már csak ketten meg jó kezelő képesség, és csak 1/3-ad arányban az amire csak te tudsz gondolni.
De kezdek rájönni a helyzetre, mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!