Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz alapjövedelem...

Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy máshol sincs még bevezetve, idővel úgy is muszáj lesz. Szerintetek minálunk mikor lest rá esedékes a bevezetése?

2017. dec. 25. 16:50
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/171 anonim ***** válasza:
42%

Megteheti ezt Amerika is, sokkal könnyebben tehetné meg mint mi. Vagy az Arab vidékék, együgyű felebarátom. Az elosztással van baj. Az aránytalan. Akinek sok van az sok támogatást élvez, akinek meg semmije nincs az annyit is ér náluk. Ezt én már hallottam valahol... ;-)

Szóval pont az nem részesül akinek szüksége enne rá, és ezért nincs munkavállalói kedve se, motivációja, és ami fő képessége sem. Lehet, hogy ez egy együgyű nézet de az én nézetem ha valaki civilizált állampolgár, tehát van személy azonossága és nem gorillák nevelik mint Tarzant, annak az embernek nem szabadna kiszolgáltatottnak lennie, és vegetálásba süllyednie, és azoknak akik hagyják ezt ás támogatják, hogy hagyjuk, semmi erkölcsi alapjuk nincs pálcát törni felettük. A gyengébbeket nem pofozni kell hanem oltalmazni, és segíteni azon aki nem tud önmagán.

Lehet hogy ez is egy együgyű nézet de nem gondolom: ha valaki bármiféle munkát végez , festőtől ügyvédig annak az embernek nem szabadna szegénységben élnie. És az alapjövedelemnek például ezért is van olyan része, amit látom kihagytál, hogy egy bizonyos bérminimumnál, bármilyen munkahelyen, nem szabad kevesebbet kapnia bármit is csinál. Tehát ha ismered a fogalmat tudod, hogy nem csak feltétel nélküliről van szó. Az csak a szociális jogok fosztása ellen van. Innentől kezdve találd ki miben segítene ez.

2017. dec. 26. 00:47
 82/171 anonim ***** válasza:
42%

"Kelet Magyarországon van munkanélküliség, csak valahogy mindig azok sírnak hogy nincs pénz enni, akinek a cigi lóg a szájából, és látszik az alkoholizmus az arcán."

Senki nem tagadhatja. De vajon joga van-e pálcát törni mások felett azoknak akik semmit sem tettek az ellen, hogy embertársaik ne kényszerüljenek olyan körülmények közé, hogy jogaikkal nem tudnak élni, érdekeiket nem tudják érvényesíteni, kiszolgáltatódnak, és jellemtelenné züllenek? Mennyivel kerül más elbírálás alá a bűnösök és a cinkosok vétke? Mert bűnösök közt cinkos aki hallgat, és most agitálsz olyasmi ellen ami lehetőség lenne számukra, hogy élni tudjanak olyan jogaikkal amikkel nem tudnak anyagi szociális biztonság híján.

2017. dec. 26. 00:50
 83/171 anonim ***** válasza:
42%

jobban mondva "azért"*

Bocs.

2017. dec. 26. 00:54
 84/171 anonim ***** válasza:
67%
A pénzt calakinek ki kell termelni. Tehát te a saját jövedelmedből annyit adhatsz a naplopóknak, amennyit akarsz. De az enyémből nem. Mehet közmunkára, ott kap 50 et. Ja hogy azért már dolgozni kell, és az büdös neki?
2017. dec. 26. 00:59
 85/171 anonim ***** válasza:
42%
De tudtam, hogy kikerülöd. :D
2017. dec. 26. 00:59
 86/171 anonim ***** válasza:
42%
Öcsi, lehet, hogy te még abban a korban élsz, ahol sok kicsi kéz hajt egy gyárat, és egy erőművet, mi már abban, ahol az agyunkra nagyobb szükség van mint a kis kezünkre, legalább 60:40 arányban. És az az idő jön , amikor akiket vagy szíves naplopóknak nevezni, nem tudják hasznosítani magukat, csak a nem létező közmunkában ahol 50-et te biztos kapsz, ők kb a felét, és képtelenek lesznek fejlődni, olyan kompetenssé ami szükséges lesz. Nem is lesz, már lenne bakker, csak mi magyarok, ez rohadt egy hely ám, itt még valahogy nem akarunk ebben élni. És a megoldáson már most kell fáradozni. De ahogy mondtam, majd betöltöd a 20-at.
2017. dec. 26. 01:03
 87/171 anonim ***** válasza:
42%
Meg azt is fenntartom, hogy nem szemrehányás volt amit fent írtam, nyugodtan naplopózd le, sértsd meg, minősítsd le ezeket az embereket , ha jól esik mutogatni, és többnek érezni magad, senki nem tilthatja meg. Csak az erkölcsi alapra apellálnék egy picit.
2017. dec. 26. 01:07
 88/171 anonim ***** válasza:
29%
Cicafiú. A gépek dolgoznak, de azt valakinek kezelni kell. A lakásokat sem gépek építik, kőműves mellé segédmunkásnak 3 osztályoddal is elmehetsz, és minimum napi ötezret, de többet fogsz kapni. Egy hiba, hogy dolgozni kell érte.
2017. dec. 26. 01:08
 89/171 anonim ***** válasza:
0%

Nem baj, majd érettségi után visszatérünk erre jó? ;-) Legyél vizuálisabb. Lehet, hogy nagyapám idején még dicsőség volt 3 osztállyal neki vágni a nagyvilágnak, mert más választás úgyse volt, és 5-en kellettek egy falhoz, ma már csak ketten meg jó kezelő képesség, és csak 1/3-ad arányban az amire csak te tudsz gondolni.

De kezdek rájönni a helyzetre, mindegy.

2017. dec. 26. 01:12
 90/171 anonim ***** válasza:
100%
Az ország tele van betöltetlen állásokkal. Dolgozhatsz ha akarsz. De persze kényelmesebb a segélyt várnod.
2017. dec. 26. 01:15
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!