Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz alapjövedelem...

Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy máshol sincs még bevezetve, idővel úgy is muszáj lesz. Szerintetek minálunk mikor lest rá esedékes a bevezetése?

2017. dec. 25. 16:50
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/171 anonim ***** válasza:
34%
Így se akarnak dolgozni sokan hátha még lenne alapjövedelem. Érdekes a közmunkáért is lehet kapni 50- et kevés munkával. Azellen meg kézzel lábbal tiltakoztok. Még azt a minimális munkát se vagytok hajlandóak elvégezni. Persze kapnék én is 50 -et még munka mellett. Kár hogy egy komolyabb egészségügyi gondnál az első két vizsgálat után elmenne az 50. Onnantól meg fizessem saját zsebből. Nálunk sokkal erősebb gazdaságok se vezetik be. Erről miért nem beszél az 57-és 60%- os hozzászóló? Hogy ha ez akkora ötlet miért nem alkalmazzák? Persze a 60% -ostól az mindjárt előjön szokás szerint hisz gyerek és család gyűlölő hogy gyerek vállalásra más kontójára kapnak a családok kedvezményt. Persze gyereknevelésre nem kell adni. De semmittevésre adjunk az nagyon hasznos hisz előre viszi a társadalmat
2017. dec. 26. 06:05
 102/171 anonim ***** válasza:
16%
sok ember azt nem érti hogy ez nem csak a munkanélkülieknek járna hanem a melósoknak is a fizetésükön felül, ezért hívják feltétel nélküli alapjövedelemnek
2017. dec. 26. 08:53
 103/171 anonim ***** válasza:
80%

102.

Tőlem jöhet, aki a kicsit nem becsüli - a nagyot nem érdemli.

Csak aranybánya lenne sok semmittevő számára. Még a kifizetése napján a játékgépben kötne ki a lóvé.

2017. dec. 26. 09:10
 104/171 anonim ***** válasza:
82%

102.

És szerinted milyen pénzből fizetnék az alapjövedelmet? Annak az adójából, aki dolgozik. A magasabb adó miatt alig lesz több a jövedelme annak, aki dolgozik, mint az ingyenélőknek. Miért dolgozna bárki is,

2017. dec. 26. 09:23
 105/171 anonim ***** válasza:
70%
103. akkor vegyél pár félkarú rablót és máris kijátszottad a rendszert
2017. dec. 26. 10:13
 106/171 anonim ***** válasza:
25%
Libsik. Gyűjjenek a migráncsok, legyenek búziesküvők, meg LÉT pénz. Hová lesz a világ?
2017. dec. 26. 10:13
 107/171 anonim ***** válasza:
72%
HakapesziM a kommentjeidből olvasva sofőr vagy, úgyhogy pár év és fogsz te még sírni az alapjövedelem után amikor az önvezető autók leváltanak... Nem, nincs messze, 5-8 éven belül meg fognak jelenni az 5-ös szintű önvezető autók (teljesen önvezető), most vagyunk a 3-as szintnél. Ajánlom figyelmedbe a Tesla önvezető kamionjait.
2017. dec. 26. 12:46
 108/171 anonim ***** válasza:
0%

De még ha nem is sírnál, azért azzal előbb utóbb szembesülni kell, hogy érdekes módon ahol sok szociális vívmány van ott a munkavállalói kedv és képesség csak nőtt. Nálunk ugye sokkal jobb, mert lehet mutogatni, érezve, hogy én jobb vagyok bammeg. Csak én azt nem értem ezzel hogy számol el magában valaki.

Plusz asszem ezt a semmittevők érvet nem dicsekvésdiből de ízekre szedtük, és kibeszéltük egyesekkel itt, úgyhogy most már újat tessék mondani jó?

2017. dec. 26. 13:32
 109/171 anonim ***** válasza:
0%

104: qrva egyszerű. Nem értelmetlen beruházásokra kell költeni az állam bevételét, és nem olyan "tőkésekre" ( na most harapjátok el a torkom tudom :-) ) akiknek nem igényük, mert nincs szükségük a nagyobb támogatásra a vagyoni helyzetükből fakadóan. Csak szerintem lenne a valóságtól elrugaszkodott dolog, hogy azokat kell támogatni akik a támogatásból drasztikus hiányt szenvednek?

És akkor lehet analfabétázni alkeszezni , naplopózni, csak elmondtam ki törjön pálcát.

2017. dec. 26. 13:35
 110/171 anonim ***** válasza:
32%
A naplopók nem munkát kérnek, hanem alapjövedelmet. Az hogy a többi dolgos emberek pénzéből vonnák le, az már nem érdekli a mihasznákat.
2017. dec. 26. 13:46
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!