Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz alapjövedelem...

Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy máshol sincs még bevezetve, idővel úgy is muszáj lesz. Szerintetek minálunk mikor lest rá esedékes a bevezetése?

2017. dec. 25. 16:50
 131/171 anonim ***** válasza:
80%
A válaszokat olvasgatva megérthető, miért olyan alacsony színvonalúak a kampányigéretek minden politikai párt részéről. A nagy többség azt várja, hogy osztogasson az állam, az már kevésbé érdekli, hogy ugyan miből.
2017. dec. 26. 15:11
 132/171 anonim ***** válasza:
40%
ha megjegyezhetem akkor asszem ebben a helyzetben bagoly mondja verébnek.
2017. dec. 26. 15:12
 133/171 anonim ***** válasza:
40%

a 130-nak szólt az előbbi válaszom.

131: Azért ez sovány volt, ahhoz képest amit vűlaszoltunk többen is. Ha nem haragszol.

2017. dec. 26. 15:13
 134/171 anonim ***** válasza:
16%

"A 60%-os megint löki itt a család és gyerekellenes dumáját. Szokás szerint. Mintha nem tudná a külömbséget a családi adókedvezmény és a családi pótlék között. "

Lényegtelen,hogy adókedvezménynek vagy segélynek hívod.

Akkor is állami juttatás.

Amit egy gazdag 5 gyerekes családnak odaadsz,azt 10 másik szegény családtól veszed el.

Ez mennyire igazságos?

2017. dec. 26. 15:15
 135/171 anonim ***** válasza:
0%

A családi adókedvezmény a legigazságtalanabb állami juttatás,ugyanis pontosan azokat támogatja leginkább,akik nem szorulnak rá a támogatásra.

Más országban adókedvezményt a szegényebbeknek adnak,nem a gazdagabbaknak.

2017. dec. 26. 15:17
 136/171 anonim ***** válasza:
0%

"A 60%-os megint löki itt a család és gyerekellenes dumáját."

Én nem vagyok család-és gyerekellenes.

Az,hogy nem támogatok valakit anyagilag,még nem akadályozom meg semmiben.

De én visszakérdezhetnék.Te miért vagy gyerekmentes-és egyedülállóellenes?

Miért tolod rá ezekre az emberekre más emberek problémáját?

Nincs bajom a nagycsaládosokkal,ha magukat tartják el,és lehetőleg az állami támogatást nem olyan nagycsaládosok kapják,akik nem szorulnak rá.

2017. dec. 26. 15:20
 137/171 anonim ***** válasza:
80%
Mert akinek 5 gyereke van és ki tudja használni a családi adót és 160 helyett 250 et visz haza az adókedvezménnyel az piszok gazdag ugye?
2017. dec. 26. 15:20
 138/171 anonim ***** válasza:
0%

"Mert akinek 5 gyereke van és ki tudja használni a családi adót és 160 helyett"

De miért vállal valaki nettó 160 ezer Ft-ra 5 gyereket?

Ez olyan,mint amikor a devizahitelt felveszik az emberek utána meg azt várják,hogy mások segítsenek rajtuk.

2017. dec. 26. 15:26
 139/171 anonim ***** válasza:
58%

Ha egy 2 gyerekes család(2 gyerek kell elvileg a társadalom fenntartásához) nem tudja 2 felnőtt keresetből eltartani magát,akkor ott gond van a rendszerrel.

Alacsonyak a bérek,ezért kell a 2 gyerekes szülőnek kiállni a főnöke elé és magasabb bért kérni!

Persze ez sokkal nehezebb és kellene hozzá valami bátorság,minthogy azt mondjuk,hogy majd az állam vegye el másoktól és adja oda nekünk.

Baj van az elosztással és ezt az állam ilyen-olyan módon próbálja foltozni,úgy,hogy a vállalkozó is jól járjon meg az állam is.

Lehetőleg a dolgozók szívjanak.

2017. dec. 26. 15:30
 140/171 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok egyedülálló ellenes. Én is az vagyok gyerekem sincs. Mégis úgy gondolom tán nem kellene kihalnunk. A gyerekvállalás mégis csak az élet természetes része kit támogassanak hanem a gyereket nevelőket? Nincs is bajom azzal ha valaki nem akar gyereket. Az ő dolga. Te viszont itt sírsz az ellenkezője miatt állandóan.
2017. dec. 26. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!