Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz alapjövedelem...

Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy máshol sincs még bevezetve, idővel úgy is muszáj lesz. Szerintetek minálunk mikor lest rá esedékes a bevezetése?

2017. dec. 25. 16:50
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/171 anonim ***** válasza:
42%
A betanult szöveget most hagyjuk jó? Szélesítsd a látóköröd ha reagálni nem tudsz.
2017. dec. 26. 01:16
 92/171 anonim ***** válasza:
16%

32%-os lefogadom,hogy a rendszer haszonélvezője vagy,aki többszörös szinten él,mint mások,és talán még fele annyit sem dolgozol érte.

Ezért félted,hogy csökkenni fog a kényelmed.

2017. dec. 26. 01:16
 93/171 anonim ***** válasza:
22%
Most akkor egy gimis gyerek vagyok, vagy egy kiskirrály?
2017. dec. 26. 01:18
 94/171 anonim ***** válasza:
16%

Én nem féltek semmit.

De ha más kaphat családi pótlékot,és 100 évesen is 1 milliós nyugdíjat is akár,akkor nekem,mint mondjuk alkalmazottnak miért mondhatja azt a vállalkozó,ha nincs munka,akkor majd lesz 2 hónap múlva,addig meg dögölj éhen,mert neki mindegy,hogy 8 vagy 12 hónapig van munka,mert a több 10 millióból,amit éves szinten szerez a megélhetése nincs veszélyben.

Tudod nyugaton ez máshogy van,ott nincs úgy,hogy az alkalmazott csak addig jó még lehet küldeni dolgozni.

2017. dec. 26. 01:18
 95/171 anonim ***** válasza:
16%

"A lakásokat sem gépek építik, kőműves mellé segédmunkásnak 3 osztályoddal is elmehetsz, és minimum napi ötezret, de többet fogsz kapni. Egy hiba, hogy dolgozni kell érte."

És miért menjek el kőművesnek 200 ezerért napi 12 órában,ha fenékvakaróként közalkalmazottként 8 órában is megkereshetem?

2017. dec. 26. 01:20
 96/171 anonim ***** válasza:
42%
Hát még nem döntöttük el. :) Én a gimisre tippelek, vagy valami hasonlóra, csak feltűnő, hogy mintha más bolygón élnénk, és nem feltétlen csak más helységben. Meg, hogy valamire nem reagálsz kikerülöd, mert onnantól nem menne a naplopózás meg ilyenek.
2017. dec. 26. 01:21
 97/171 anonim ***** válasza:
34%
Egy kőműves szakember most napi 30-at is megkeres. A segédje keres 5-10 között.
2017. dec. 26. 01:22
 98/171 anonim ***** válasza:
25%
Gondolom Borsodiak vagytok. Csenyéteiek?
2017. dec. 26. 01:24
 99/171 anonim ***** válasza:
58%
Képzeld nem vagyunk Borsodiak. Én legalább is, Kőbányai világost mondjuk szeretem de mindegy, de ha Borsodban vagy bárhol olyan kánaán van amit te látsz csak mi nem, akkor becsszó oda költözök, mert gyerekek akkor én tévhitben élek, Magyarországon minden rendben van.
2017. dec. 26. 01:27
 100/171 anonim ***** válasza:
16%

Az egyik rokonom kőműves volt,egész életében napi 10-12 órát dolgozott,meghalt 65 évesen.

Nyugdíjas volt 1-2 évig.

Más pedig elél 90 éves koráig,nem termelt semmit,másokat dolgoztatott.Vagy szült vagy 3-4 gyereket,kapta utánuk a családit,meg mindent.

Hol itt az igazság?

Ha egyenlőség lenne,akkor az lenne a normális,mint a "lopott időben".Mindenki kapna X összeget,aztán úgy él vele,ahogy tud.

Akinek meg van 3-4 gyereke,az mehet 2 munkahelyre dolgozni,nem kötelezte senki,hogy ennyi gyereket vállaljon!

Miért másoknak kell azért dolgozni,hogy az ő gyerekeinek mindene meglegyen?

Vagy kérjen a főnökétől fizetésemelést,és a főnök majd nem megy Svájcba síelni,hanem ő is beéri azzal,amit az alkalmazottainak nyújtani akar.

Ez lenne az igazságos.

Sokkal inkább,mint az,hogy egy nyugdíjrendszer van,ahol mindenkinek a szerencse dönt,hogy meddig élvezheti az apanázst..

2017. dec. 26. 01:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!