Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?
32%-os lefogadom,hogy a rendszer haszonélvezője vagy,aki többszörös szinten él,mint mások,és talán még fele annyit sem dolgozol érte.
Ezért félted,hogy csökkenni fog a kényelmed.
Én nem féltek semmit.
De ha más kaphat családi pótlékot,és 100 évesen is 1 milliós nyugdíjat is akár,akkor nekem,mint mondjuk alkalmazottnak miért mondhatja azt a vállalkozó,ha nincs munka,akkor majd lesz 2 hónap múlva,addig meg dögölj éhen,mert neki mindegy,hogy 8 vagy 12 hónapig van munka,mert a több 10 millióból,amit éves szinten szerez a megélhetése nincs veszélyben.
Tudod nyugaton ez máshogy van,ott nincs úgy,hogy az alkalmazott csak addig jó még lehet küldeni dolgozni.
"A lakásokat sem gépek építik, kőműves mellé segédmunkásnak 3 osztályoddal is elmehetsz, és minimum napi ötezret, de többet fogsz kapni. Egy hiba, hogy dolgozni kell érte."
És miért menjek el kőművesnek 200 ezerért napi 12 órában,ha fenékvakaróként közalkalmazottként 8 órában is megkereshetem?
Az egyik rokonom kőműves volt,egész életében napi 10-12 órát dolgozott,meghalt 65 évesen.
Nyugdíjas volt 1-2 évig.
Más pedig elél 90 éves koráig,nem termelt semmit,másokat dolgoztatott.Vagy szült vagy 3-4 gyereket,kapta utánuk a családit,meg mindent.
Hol itt az igazság?
Ha egyenlőség lenne,akkor az lenne a normális,mint a "lopott időben".Mindenki kapna X összeget,aztán úgy él vele,ahogy tud.
Akinek meg van 3-4 gyereke,az mehet 2 munkahelyre dolgozni,nem kötelezte senki,hogy ennyi gyereket vállaljon!
Miért másoknak kell azért dolgozni,hogy az ő gyerekeinek mindene meglegyen?
Vagy kérjen a főnökétől fizetésemelést,és a főnök majd nem megy Svájcba síelni,hanem ő is beéri azzal,amit az alkalmazottainak nyújtani akar.
Ez lenne az igazságos.
Sokkal inkább,mint az,hogy egy nyugdíjrendszer van,ahol mindenkinek a szerencse dönt,hogy meddig élvezheti az apanázst..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!