Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehet "világpolgár",...

Miért nem lehet "világpolgár", aki hazafi?

Figyelt kérdés
Tényleg elakadtam ezen. Mi van? Ki van kivel? Van "mi" és "ők"? Paranoid skizofrénia megvan? Nem szánom semminek a kérdést, egyrészt tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol (és majd ti pontozzátok egymást), másrészt mókás gondokat sejtek egy széles néprétegnél (nyugodjál le, lényeges tünet, hogy nincs betegségtudat). Tehát miért ne szeressem a hazámat, ha fontos a bolygó és "mások", vagy miért méregessek mindenkit gyanakodva, csak a szép és jó ügyes-okosokat ne?
2010. máj. 23. 22:11
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:

Ez a négerirtásos eléggé egyes

Ez csak egy hasonlat volt... Olyan, mint a muszlim zsidó, érted?!

2010. máj. 24. 14:01
 62/62 A kérdező kommentje:

Oks, de a kérdés akkor se paradox :) Épp erre igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy igazán jó indokkal senki se szolgált még arra, hogy a "szép kék Föld bolygó az én hazám" mellé ne férjen oda legalább a Sej a mi lobogónkat... Lehet, hogy ugyanazzal a pitbull aggyal nem értem a szigorú kölcsönös kizárást, ahogy néhány honfitársam itt nem érti, hogy mosható össze a tűz a levegővel :) Tudom, hogy még jó is a metafora, de akkor is árnyaltabb a kérdés, mint hogy "engedhetjük" vagy "nem engedhetjük". Néha jobban, máskor kevésbé. Ki hogy kéri, érted. De fenntartom, hogy mindenki a személyes hatáskörében próbálja meg Jézuséhoz hasonló tisztaságú szívvel hozni a helyes döntéseket, ha egyáltalán tisztje. Igen, akinek tisztje volna legalább bent lenni a munkahelyén, vagy ha bent van, akkor nem kisétálni (gratulálok a birkáknak én is, mert ez tényleg sosem elég;), nem szunyókálni, nem orrot túrni hivatott, nem ezt bízták rá akik (egyébként nagyon helyesen) inkább a bárány semmint a fenevad jelét viselik mindennapi viselkedésük alapján. Ezen se tudunk mi itt összekapni :) A feladat adott. Értelmes megoldást kell találni. Megoldást, nem enyhítést meg haladást kilátásba helyező, terjengős eszmefuttatásokkal tarkított pályázati és egyéb erőforrásokat átcsoportosító törvényerejű rendeletek alkotásával a közjó érdekében mindannyiunk nagy-nagy örömére. (tudom, állítmány, na igen)

Teljesen más téma: néha eléggé bele tudok gabalyodni a politikai, hm, nézeteink kifejtésébe. Próbálok nagyon egyértelműen fogalmazni, vagy ha épp ironikus vagy simán gunyoros szándékkal pont a fordítottját írom a valósnak, akkor vagy triviális dolgok fordítottját (felfelé esik az eső) írom, vagy rosszabb esetben kilóg a lóláb. Talán idióta vagyok, hogy titokban (illetve már nem) elvárok hasonlókat bárkitől, aki érveket sorakoztat jól kidolgozott nézetei mellett. Elég sokszor visszajavítom magam, hogy azért aki nem akarja félreérteni, annak ne kelljen. Persze könnyen lehet, hogy simán bepottyan pár tökéletesen másként értelmezhető mondatszörny a kis dolgozataimba. Ilyenekkel lassítjuk mi a közös nevezőre jutást kérem :)

2010. máj. 24. 14:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!