Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehet "világpolgár",...

Miért nem lehet "világpolgár", aki hazafi?

Figyelt kérdés
Tényleg elakadtam ezen. Mi van? Ki van kivel? Van "mi" és "ők"? Paranoid skizofrénia megvan? Nem szánom semminek a kérdést, egyrészt tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol (és majd ti pontozzátok egymást), másrészt mókás gondokat sejtek egy széles néprétegnél (nyugodjál le, lényeges tünet, hogy nincs betegségtudat). Tehát miért ne szeressem a hazámat, ha fontos a bolygó és "mások", vagy miért méregessek mindenkit gyanakodva, csak a szép és jó ügyes-okosokat ne?
2010. máj. 23. 22:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
50%

22:27! Miért lenne jogos elégtétel? Miért lenne jogos az, ha egy nép (szlovák) nem rendelkezhetne saját országgal? Miért lenne jogos, hogy több román jutna magyar földre mint magyar a jogos határkiigazítással?

A legnagyobb probléma az, hogy sokan úgy gondolják, hogy itt két szemben álló nép van. Sajnos erről mind a magyarok, mind a szlovákok, mind a románok is tehetnek. El kell fogadni, hogy a szlovákok igenis ott élnek évszázadok óta, és általában békességben. El kell fogadni, hogy a Magyar Királyság csak névben volt tisztán magyar, hogy gyakorlatilag a teljes történelme során több nép tartozott lakosai közé, és hogy nem csak a magyarok tartották magukat hungarusnak, de a németek, a tótok, a rácok, a románok, és még sorolhatnám, hogy kik. Remélem, hogy egyszer kialakul majd ugyanúgy az, hogy az emberek európainak tartják magukat, és végre békében élnének egymás mellett.

(Csak összehasonlításként, nem tartanám szerencsésnek azt, ha a németek visszakövetelnék a Baltikumot, ha a törökök visszakövetelnék Budát, vagy az olaszok egész Európát. Határokat visszaállítani nem lehet már, de békésen együttélni igen... erre kéne törekedni.)

22:22-es voltam

2010. máj. 23. 22:36
 12/62 anonim ***** válasza:
51%

"Miért lenne jogos elégtétel? Miért lenne jogos az, ha egy nép (szlovák) nem rendelkezhetne saját országgal? Miért lenne jogos, hogy több román jutna magyar földre mint magyar a jogos határkiigazítással? "

legyen saját országa a szlováknak csak ne a magyar föld

legyen saját országa a románnak csak ne a magyar föld

legyen saját országa a szerbnek csak ne a magyar föld

2010. máj. 23. 22:38
 13/62 anonim ***** válasza:
40%

"Szerintem meg pont,hogy attól szakad szét az egység,hogy néhányan azt hiszik,ha valaki más véleményen van,az már nem is magya"

32 nek tök igaza van

én senkinek nem mondom hogy nem magyar

csak szeretem a hazámat

és erre le turbó magyaroznak

amíg ezen nem változtatnak ezen a hozzá álláson mindig lesz min acsarkodni

2010. máj. 23. 22:39
 14/62 anonim ***** válasza:
57%
Mit tartasz magyar földnek? Erdély például mindig is úgy nézett ki (ok, 13. századtól), hogy a városokban a szászok, a völgyekben a székelyek, a hegyekben az oláhok laktak. Akkor hogy is lehetne ezt eldönteni, hogy kinek a földje az?
2010. máj. 23. 22:42
 15/62 anonim ***** válasza:
48%

"Miért lenne jogos, hogy több román jutna magyar földre mint magyar a jogos határkiigazítással? "

határ kiigazítás

Erdély nagyobb mint a megmaradt csonka ország

elég érdekes határ kiigazítás

amúgy ilyen elven D Szlovákia vissza is szállhatna az anyaországhoz mert ott több a magyar

ugyan ez vonatkozik Erdélyre

ja igen nem lenne kevesebb magyar ha a tatár ha a török háborúk miatt nem fogytunk volna meg

ugyan is mi védtük az EU t

időbe telik míg újra gyarapodunk...

erre fől elvették...

2010. máj. 23. 22:43
 16/62 A kérdező kommentje:

Nagyon komoly elhangzások történnek itt ma este :)

Ez a gondolat, hogy "sose akartam még megmondani, ki a magyar" és a hasonló formába préselt "sose akartam megmondani, ki a nagymagyar stb" valami irgalmatlanul szép ilyen közel egymáshoz :)

2010. máj. 23. 22:44
 17/62 anonim ***** válasza:

" Mit tartasz magyar földnek? Erdély például mindig is úgy nézett ki (ok, 13. századtól), hogy a városokban a szászok, a völgyekben a székelyek, a hegyekben az oláhok laktak. Akkor hogy is lehetne ezt eldönteni, hogy kinek a földje az?

"

melyik államhoz tartozott?

na itt a válasz

2010. máj. 23. 22:44
 18/62 anonim ***** válasza:
40%

" "sose akartam még megmondani, ki a magyar""

igen kérdező még sose mondtam meg ki a magyar...

csak engem turbó magyaroztak le

és már elég régóta járok ide

még senki se mondta meg ki a magyar

de olyat láttam már

"magamat nem tartom magyarnak hanem világ polgárnak vagy európainak"

magatokra mondtátok

engem meg kül nem érdekel :)

2010. máj. 23. 22:46
 19/62 anonim ***** válasza:
66%

"mondjuk én csak azokat nem bírom akik lekicsinylik a hazánkat"

Hát mi tagadás, nem mi vagyunk a világ közepe, de még Európáé sem :-) Ne ess nekem, nem kicsinylem Magyarországot. Csak tisztában vagyok vele, hogy nem mi alakítjuk a világpolitikát, bármennyire is szeretnéd...

"a hazafiakat le túrbó magyarozzák"

"vagy le nagy magyarozzák vagy egyéb sértő dolgokat mondanak rájuk"

Szerinted milyen jelzővel lehet illetni azokat, akik verik a mellüket, hogy milyen nagy magyarok, mennyi mindent tesznek a hazájukért (de pl. adót nem fizetnek, mert az ugye nem az ő dolguk), és mindenkit hazaárulónak neveznek, aki máshogyan képzeli a (szebb) jövőt mint ők???

"más népekkel nincs különösebb bajom"

csak a szlovákokkal, az ukránokkal, a románokkal, a szerbekkel, a horvátokkal, a szlovénekkel, és az osztrákokkal...

"de trianoni határok vissza járnak mi vagyunk a jogos tulajdonosok"

Na ja... Ha jól emlékszem, úgy 80 éve valami kis háborúban elvesztettük őket, nem? Ne értsd félre, nem örülök neki. De ami tény, az tény: az első világháborúban mi a vesztes oldalon voltunk, és a jóvátétel fejében felosztották az országunkat. Ez tény.

"bár úgy is csak harcba szerezhetjük vissza"

"hogy harcolnék érte igen"

"de nem gyűlöletből hanem hazaszeretetből"

"és ez szerintem jogos elégtétel lenne"

Kivel is harcolnál?

Szlovákiával? Romániával? És szerinted ott kiket hívnának be katonának? Az ott élő magyarokra kellene fordítanod a fegyvered!

Nem gyűlöletből, hanem hazaszeretetből gyilkolnád azokat, akiket annyira szeretsz...

Nem beszélve arról, hogy ugye egész Európa, a NATO, meg az ENSZ udvariasan félrefordítaná a fejét, nehogy megzavarjon minket a nagy gyilkolászásban és igazságtevésben, ugye?

Gondolkozzál már egy kicsit!

Pedro

2010. máj. 23. 22:46
 20/62 anonim ***** válasza:
33%

Világpolgár...nekem nem tetszik az ami mögötte van. Lehet, hogy valakinek bejön ez a hontalan kaméleon életmód...

Egyébként a haladást nem csak ilyen módon lehet szolgálni.

2010. máj. 23. 22:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!