Miért nem lehet "világpolgár", aki hazafi?
"melyik államhoz tartozott?
na itt a válasz"
Erdély volt, amikor a magyarokhoz. Volt amikor önálló volt, de gyakorlatilag a török birodalom hűbérese volt. Volt, amikor az Osztrák Császársághoz (mint ahogy a Magyar Királyság is). Volt/van, amikor Romániához. Ezek közül akkor most melyik ad választ a kérdésemre?
na figyelj csak drága pedró
Hát mi tagadás, nem mi vagyunk a világ közepe, de még Európáé sem :-) Ne ess nekem, nem kicsinylem Magyarországot. Csak tisztában vagyok vele, hogy nem mi alakítjuk a világpolitikát, bármennyire is szeretnéd...
európa közepe vagyunk
ez földrajzi tény
világ politikát sok mindenki alakítja
mondjuk a világ országai :-)
a jenkik az oroszok Kínaik
sőőőt még izrael Irán vagy észak kórea is :-)
mind meghatározzák
Szerinted milyen jelzővel lehet illetni azokat, akik verik a mellüket, hogy milyen nagy magyarok, mennyi mindent tesznek a hazájukért (de pl. adót nem fizetnek, mert az ugye nem az ő dolguk), és mindenkit hazaárulónak neveznek, aki máshogyan képzeli a (szebb) jövőt mint ők???
kik azok akik verik a mellüket hogy mekkora magyarok???
ne nevettesd ki magad
csak magyarok vannak és aki ki mondja szereti a hazáját mint én akkor nem a mellemet verem hanem a billentyűzetet :D
helyesebben leütöm a billentyűket hogy leírjam
SZERETEM A HAZÁMAT :-)
"más népekkel nincs különösebb bajom"
csak a szlovákokkal, az ukránokkal, a románokkal, a szerbekkel, a horvátokkal, a szlovénekkel, és az osztrákokkal...
ha neked bajod van velük...
én nekem a nagymamámék egy kis osztrák faluból szármoznak fúúú
Na ja... Ha jól emlékszem, úgy 80 éve valami kis háborúban elvesztettük őket, nem? Ne értsd félre, nem örülök neki. De ami tény, az tény: az első világháborúban mi a vesztes oldalon voltunk, és a jóvátétel fejében felosztották az országunkat. Ez tény.
nem mi hanem a monarchia vesztette el
minket bele rángattak
és feldaraboltak...
azért vagyunk hogy ha eljön az idő vissza szerezzük :)
"Kivel is harcolnál?
Szlovákiával? Romániával? És szerinted ott kiket hívnának be katonának? Az ott élő magyarokra kellene fordítanod a fegyvered!
Nem gyűlöletből, hanem hazaszeretetből gyilkolnád azokat, akiket annyira szeretsz...
"
kivel?
aki ezt meg szeretné akadályozni
" És szerinted ott kiket hívnának be katonának? Az ott élő magyarokra kellene fordítanod a fegyvered!"
nem hiszem hogy az ott élő magyarok fegyvert fognának
vagy első alkalommal át dezertálnak hozzanak
esetleg lelövik a tisztjeiket
ők se hülyék nem hiszem hogy ott élő magyar kezébe fegyvert adnak :)
Nem beszélve arról, hogy ugye egész Európa, a NATO, meg az ENSZ udvariasan félrefordítaná a fejét, nehogy megzavarjon minket a nagy gyilkolászásban és igazságtevésben, ugye?
majd meglátjuk :)
eddig mindig azt mondták rendezze le a két ország egymás között :)
" "melyik államhoz tartozott?
na itt a válasz"
Erdély volt, amikor a magyarokhoz. Volt amikor önálló volt, de gyakorlatilag a török birodalom hűbérese volt. Volt, amikor az Osztrák Császársághoz (mint ahogy a Magyar Királyság is). Volt/van, amikor Romániához. Ezek közül akkor most melyik ad választ a kérdésemre?"
Erdély a magyar államhoz tartozott
de tök mindegy
fordítva is igaz mikor tartozott romániához?
mondjuk a románok egészen a Tiszáig akartak jönni
gondolom készséggel átadtad volna nekik a Tiszántúlt is
DE KÁR GYŐZKÖDNI AKÁR KIT IS
ez bizony a hazánk :)
vajon a Franciák miért nem törődtek bele Elzászba?:)
miért vettek revansot?
lehet hogy beléjük több vér szorult?:)
"vajon a Franciák miért nem törődtek bele Elzászba?:)
miért vettek revansot?
lehet hogy beléjük több vér szorult?:)
"
így van :)
azt hiszik hogy az unásig ismételt érveikkel majd meghatnak bárkit is
hogy milyen jogon követeljek erdélyt és ehhez hasonlók
mint ha csak egy román nacionalistát hallgatnék :)))
mindegy
szerencsére egyre inkább ébred a magyarokba a hazaszeretet :)
látjátok most volt Erdéylben a zarándok út
látjátok mennyien mentek
ilyen mszp s internacionalista néphülyítéssel tele van a polc :)
"fordítva is igaz mikor tartozott romániához? "
Trianon óta hozzájuk tartozik.
"mondjuk a románok egészen a Tiszáig akartak jönni
gondolom készséggel átadtad volna nekik a Tiszántúlt is"
Nem mondtam ilyet. De tény, hogy az elcsatolt erdélyi területen több volt a román, mint a magyar. Sajnos igazgásos felosztást nem lehet létrehozni, mert a székely rész és az anyaország közt éltek a románok.
"vajon a Franciák miért nem törődtek bele Elzászba?:) "
Mert Elzász-Lotaringia egy német-francia keveredésű terület volt. És hülye módon mindig közösen kezelték. Pedig Elsace inkább német többségű,Lorraine meg francia volt. De az igazi indok az ego volt.
"Mert pár nagyszájú húúú de magyar jobbikos rögtön le hazaárulóz ha nem értesz velük egyet."
vegyed már észre magad ki a nagy szájú
nem veszed észre hogy gerjeszted a feszültséget?
anyukád ezt tanítja neked otthon?
"Mert pár nagyszájú húúú de magyar jobbikos rögtön le hazaárulóz ha nem értesz velük egyet."
hogy utálom az ilyen sz@r alakokat...
nem veszi ám észre magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!