Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehet "világpolgár",...

Miért nem lehet "világpolgár", aki hazafi?

Figyelt kérdés
Tényleg elakadtam ezen. Mi van? Ki van kivel? Van "mi" és "ők"? Paranoid skizofrénia megvan? Nem szánom semminek a kérdést, egyrészt tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol (és majd ti pontozzátok egymást), másrészt mókás gondokat sejtek egy széles néprétegnél (nyugodjál le, lényeges tünet, hogy nincs betegségtudat). Tehát miért ne szeressem a hazámat, ha fontos a bolygó és "mások", vagy miért méregessek mindenkit gyanakodva, csak a szép és jó ügyes-okosokat ne?
2010. máj. 23. 22:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
0%

"melyik államhoz tartozott?

na itt a válasz"

Erdély volt, amikor a magyarokhoz. Volt amikor önálló volt, de gyakorlatilag a török birodalom hűbérese volt. Volt, amikor az Osztrák Császársághoz (mint ahogy a Magyar Királyság is). Volt/van, amikor Romániához. Ezek közül akkor most melyik ad választ a kérdésemre?

2010. máj. 23. 22:52
 22/62 anonim ***** válasza:
40%

na figyelj csak drága pedró

Hát mi tagadás, nem mi vagyunk a világ közepe, de még Európáé sem :-) Ne ess nekem, nem kicsinylem Magyarországot. Csak tisztában vagyok vele, hogy nem mi alakítjuk a világpolitikát, bármennyire is szeretnéd...

európa közepe vagyunk

ez földrajzi tény

világ politikát sok mindenki alakítja

mondjuk a világ országai :-)

a jenkik az oroszok Kínaik

sőőőt még izrael Irán vagy észak kórea is :-)

mind meghatározzák

Szerinted milyen jelzővel lehet illetni azokat, akik verik a mellüket, hogy milyen nagy magyarok, mennyi mindent tesznek a hazájukért (de pl. adót nem fizetnek, mert az ugye nem az ő dolguk), és mindenkit hazaárulónak neveznek, aki máshogyan képzeli a (szebb) jövőt mint ők???

kik azok akik verik a mellüket hogy mekkora magyarok???

ne nevettesd ki magad

csak magyarok vannak és aki ki mondja szereti a hazáját mint én akkor nem a mellemet verem hanem a billentyűzetet :D

helyesebben leütöm a billentyűket hogy leírjam

SZERETEM A HAZÁMAT :-)

"más népekkel nincs különösebb bajom"

csak a szlovákokkal, az ukránokkal, a románokkal, a szerbekkel, a horvátokkal, a szlovénekkel, és az osztrákokkal...

ha neked bajod van velük...

én nekem a nagymamámék egy kis osztrák faluból szármoznak fúúú

Na ja... Ha jól emlékszem, úgy 80 éve valami kis háborúban elvesztettük őket, nem? Ne értsd félre, nem örülök neki. De ami tény, az tény: az első világháborúban mi a vesztes oldalon voltunk, és a jóvátétel fejében felosztották az országunkat. Ez tény.

nem mi hanem a monarchia vesztette el

minket bele rángattak

és feldaraboltak...

azért vagyunk hogy ha eljön az idő vissza szerezzük :)

"Kivel is harcolnál?

Szlovákiával? Romániával? És szerinted ott kiket hívnának be katonának? Az ott élő magyarokra kellene fordítanod a fegyvered!

Nem gyűlöletből, hanem hazaszeretetből gyilkolnád azokat, akiket annyira szeretsz...

"

kivel?

aki ezt meg szeretné akadályozni

" És szerinted ott kiket hívnának be katonának? Az ott élő magyarokra kellene fordítanod a fegyvered!"

nem hiszem hogy az ott élő magyarok fegyvert fognának

vagy első alkalommal át dezertálnak hozzanak

esetleg lelövik a tisztjeiket

ők se hülyék nem hiszem hogy ott élő magyar kezébe fegyvert adnak :)

Nem beszélve arról, hogy ugye egész Európa, a NATO, meg az ENSZ udvariasan félrefordítaná a fejét, nehogy megzavarjon minket a nagy gyilkolászásban és igazságtevésben, ugye?

majd meglátjuk :)

eddig mindig azt mondták rendezze le a két ország egymás között :)

2010. máj. 23. 22:56
 23/62 anonim ***** válasza:

" "melyik államhoz tartozott?

na itt a válasz"

Erdély volt, amikor a magyarokhoz. Volt amikor önálló volt, de gyakorlatilag a török birodalom hűbérese volt. Volt, amikor az Osztrák Császársághoz (mint ahogy a Magyar Királyság is). Volt/van, amikor Romániához. Ezek közül akkor most melyik ad választ a kérdésemre?"

Erdély a magyar államhoz tartozott

de tök mindegy

fordítva is igaz mikor tartozott romániához?

mondjuk a románok egészen a Tiszáig akartak jönni

gondolom készséggel átadtad volna nekik a Tiszántúlt is

2010. máj. 23. 22:59
 24/62 anonim ***** válasza:
56%

DE KÁR GYŐZKÖDNI AKÁR KIT IS

[link]

ez bizony a hazánk :)

vajon a Franciák miért nem törődtek bele Elzászba?:)

miért vettek revansot?

lehet hogy beléjük több vér szorult?:)

2010. máj. 23. 23:02
 25/62 anonim ***** válasza:

"vajon a Franciák miért nem törődtek bele Elzászba?:)

miért vettek revansot?

lehet hogy beléjük több vér szorult?:)

"

így van :)

azt hiszik hogy az unásig ismételt érveikkel majd meghatnak bárkit is

hogy milyen jogon követeljek erdélyt és ehhez hasonlók

mint ha csak egy román nacionalistát hallgatnék :)))

mindegy

szerencsére egyre inkább ébred a magyarokba a hazaszeretet :)

látjátok most volt Erdéylben a zarándok út

látjátok mennyien mentek

ilyen mszp s internacionalista néphülyítéssel tele van a polc :)

2010. máj. 23. 23:06
 26/62 anonim ***** válasza:
48%

"fordítva is igaz mikor tartozott romániához? "

Trianon óta hozzájuk tartozik.

"mondjuk a románok egészen a Tiszáig akartak jönni

gondolom készséggel átadtad volna nekik a Tiszántúlt is"

Nem mondtam ilyet. De tény, hogy az elcsatolt erdélyi területen több volt a román, mint a magyar. Sajnos igazgásos felosztást nem lehet létrehozni, mert a székely rész és az anyaország közt éltek a románok.

"vajon a Franciák miért nem törődtek bele Elzászba?:) "

Mert Elzász-Lotaringia egy német-francia keveredésű terület volt. És hülye módon mindig közösen kezelték. Pedig Elsace inkább német többségű,Lorraine meg francia volt. De az igazi indok az ego volt.

2010. máj. 23. 23:10
 27/62 BlackSword ***** válasza:
37%
Mi ez a nagy földhözragadtság??? Egyáltalán nem a föld a lényeg... Az a lényeg, hogy még mindig itt vagyunk... Ezekből a hsz-ekből nekem az jött le, hogy egyeseknek az sem számítana, ha nem élnének a területen, csak a történelmi Magyarország egyben legyen... Én azt hittem -biztosan bennem van a hiba- hogy Magyarország elsősorban a magyarokat jelenti, a honfitársaimat, egy kultúrát, egy felfogást, egy közös nemzeti identitást,és aztán csakegy földdarabot... Én arra vagyok büszke, hogy magyarnak születtem, és nem arra hogy ide... És büszke vagyok a honfitársaimra, éljenek akárhol, mert magyark tudtak maradni, mert nem hagyták, hogy elvegyék tőlük a magyarságukat... Mi ehhez képest egy darab föld??? Semmi... Mert lehetne ez a terület a sziliciumvölgy kellős közepén, lehetne alatta arany, kőolaj sz@rásig, és lehetne kolbászból a kerítés, mi akkor is itt ölnénk egymást, és görcsösen tiltakoznánk egymás véleményei ellen, ahelyett, hogy meghallgatnánk a másikat, mert sokkal könnyebb ordítani, bunkózni, vagy éppen személyeskedni vele, holott a mondanivalójaegy részével mi magunk is egyetértünk...
2010. máj. 23. 23:23
 28/62 anonim ***** válasza:
24%
Mert pár nagyszájú húúú de magyar jobbikos rögtön le hazaárulóz ha nem értesz velük egyet.
2010. máj. 23. 23:30
 29/62 anonim ***** válasza:
36%

"Mert pár nagyszájú húúú de magyar jobbikos rögtön le hazaárulóz ha nem értesz velük egyet."

vegyed már észre magad ki a nagy szájú

nem veszed észre hogy gerjeszted a feszültséget?

anyukád ezt tanítja neked otthon?

2010. máj. 23. 23:42
 30/62 anonim ***** válasza:
50%

"Mert pár nagyszájú húúú de magyar jobbikos rögtön le hazaárulóz ha nem értesz velük egyet."

hogy utálom az ilyen sz@r alakokat...

nem veszi ám észre magát

2010. máj. 23. 23:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!