Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2018-ban a Jobbikra szeretnék...

Sulek Péter kérdése:

2018-ban a Jobbikra szeretnék szavazni. Kívácsi vagyok a véleményetekre, ti ezt jó döntésnek tartjátok-e?

Figyelt kérdés

Baloldali voltam kiskorom óta, Gyurcsány Bajnai idejében még nem is volt gond, de amit 2010 óta csinálnak az valami köpedelem kiábrándultam belőlük. Fideszre is nehezen szavaznék, nem nagyon szimpatikus Orbán Viktor személye meg maga a viselkedésük. Így a Jobbikra gondoltam fiatalos csapat Vona Gábor is jó vezetőnek tűnik tetszenek az ötleteik is, bár nem mindegyik.

Nem hiszem,hogy nyernek 2018-ban, de erős ellenzék lesz.

Nem provokálni akartam, csak szeretnék jó döntést hozni, és érdekel mások is így látják-e, ha megtudtok győzni korrekt normális érvekkel,hogy a baloldal vagy a Fidesz jobb döntés az ország sorsának szempontjából,mint a Jobbik akkor elgondolkodom rajta természetesen változtatok az álláspontomon,de most a Jobbikot tartom érdemesnek arra hogy a voksomat elnyerjék. Köszönöm a válaszokat és kitartást a meleghez. Remélem nem provokáció A Jobbikosok próbáljanak bíztatni,hogy jó a meglátásom. A baloldaliak a Fideszesek meg győzzenek meg értelmesen ha lehet,ha van kedvetek csak akkor. Köszönöm

2017. aug. 6. 15:22
1 2
 11/19 Alain Delon ***** válasza:
100%
Oly mindegy, mert előre egyik sem árulja el, hogy mit fog csinálni. Összehajítanak valamilyen "programot" csalinak, megszerzik a szavazatokat, aztán "adjad neki!". Nem tudok olyan "programról", ami megvalósult volna.
2017. aug. 6. 16:32
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
A jobbikról sokat elmond, hogy tetszik a baloldaliaknak. Ballik lesz az.
2017. aug. 6. 16:36
 13/19 A kérdező kommentje:
12es szerintem a balosok csalódtak a baloldalban. Inkább a Jobbik,mint a Fidesz.
2017. aug. 6. 17:32
 14/19 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem vedd figyelembe azt is,hogy miket közvetített eddig a Jobbik a megjelenése óta,ne csak a cukiskodást,és demagógiát.

Ha a fele beváltanák annak,amiket eddig felvetettek,akkor jaj lenne ennek az országnak.

Ha valaha is hatalomra jutna egy ilyen párt,szerintem a 4 évet sem élné meg,mert erőszakkal leváltanák.

2017. aug. 6. 18:20
 15/19 anonim ***** válasza:
63%
Soha nem szavaztam még a Jobbikra, de lassan tényleg ők az egyetlen komolyan vehető ellenzéki párt.
2017. aug. 6. 18:32
 16/19 anonim ***** válasza:
64%
Szégyeld magad! Ha van benned egy kis hazaszeretet egy kis hazafiasság Gyurcsányra és a DK-ra fogsz szavazni!
2017. aug. 7. 00:02
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

Elég gáz azzal kampányolni pl,hogy kiket fosszunk meg állampolgári jogaitól,lásd alacsony iskolai végzettségűektől vonnák meg a szavazati jogot,ami már sérti a demokratikusságot.

Talán valami pozitív intézkedéssel kellene előrukkolni.

De ebből is látszik,hogy semmivel nem különbek a fidesztől,ugyanúgy a gyűlöletkeltés,ellenségkép keresése hajtja őket.

Ha,te szeretnél ilyen országban élni,akkor szavazz rájuk,nyugodtan!

2017. aug. 7. 02:16
 18/19 anonim ***** válasza:
25%

Erősen látszik itt egy-két kommentelőn, hogy látnak tovább 2-nél.

Valóban kb 2 lehetőség van, vagy inkább 2 és fél.

1. Fidesz marad: áldemokratikus diktatúra marad, "látszólagos" gazdasági növekedés, hazugságmédia, ésatöbbésatöbbi.

2. Jobbik kerül kormányra: amit mondanak: elszámoltatás lesz, gazdasági növekedés, hazai munkaerőpiac fellendítése, az adózási és nyugdíjrendszer ésszerű átalakítása, tényleges munkabér növelés (lásd bérunió) külföldi magyarok hazahívása (kedvező munkalehetőségekkel) egészségügy, oktatás átalakítása, korrupció felszámolása.

2 és fél: ha másra szavazol ezzel konkrétan a Jobbikot gyengíted, a Fideszt erősíted.

Miért szavazz a Jobbikra?

Jelenleg csak a Jobbik az egyetlen kormányképes párt a Fidesz mellett az országgyűlésben. Kormányképesek, megvan a szakmai hátterük is, összeszedett programjuk van (és ez évek óta!). Olyan problémákra hívják fel a figyelmet, és tesznek lépéseket a megoldásukat illetően, amik valósak és roppant fontosak lennének. Nem akarnak olyan politikát folytatni, mint amibe néha belekényszeríti a Fidesz. Javaslom böngészd át a programtervezetet, szerintem sok dologgal egyet fogsz érteni.

Felsorolok pár dolgot amit rendkívül fontosnak tart a Jobbik, és hogy mit tett 8 év alatt ezekkel a Fidesz:

Egészségügy, korrupció, oktatás, munkabérek, külpolitika, EU, nyugdíjrendszer, adórendszer stb stb párat ki is fejtek.

Nézz rá a mai egészségügyre. Mi változott az elmúlt nyolc évben pozitív irányban? Én saját szűk körömben tapasztaltam hogy a nagy büdös semmit! A kórházak olyan szűk költségvetésből élnek, hogy csoda hogy még működnek. Az ellátásról, ne is beszéljünk. Lett volna bőven idő és pénz rendbe hozni, miért nem tették? A Jobbiknak ez az egyik fő programpontja, tavaly nemzeti konzultációban az egyik alappillér volt ez a pont.

Korrupció: ezt mondanom kell? Mészáros Lőrinc barátunkat mindenki ismeri már, nem is csoda, hiszen kb 1000-szeresére növelte vagyonát, holott csak egy polgármester Felcsúton. Azt hiszem mindenki joggal teheti fel a kérdést hogy ez hogyan lehetséges? Nos nem nehéz kitalálni, ha mindig Orbán mellett látjuk.

Oktatás: saját testvéreimen keresztül látom, hogy mivé vált az oktatási rendszer. A tankönyvek használhatatlanok, érdemi tudást nem adnak, tele hibákkal, stb stb. A tanárok nem tudnak normálist oktatás végezni, mert néha ők se értik a könyveket. De ez még csak a felszín.

Munkabérek kérdése: aug 20-ával elindult a béruniós aláírásgyűjtés. Ez mit takar: az EU-ban már évek óta megvalósult az árak uniója, van amit még drágábban lehet itthon kapni, mint amit mondjuk Ausztriában. Ez mind szép és jó, de a munkabéreink meg valami szénbánya aljában maradtak, és ezért a Fidesz és az MSZP se tett semmit! Megkérdezték az egyik fideszes politikust, hogy miért nem támogatja a kormány a béruniót (mert nem támogatja!), és erre azt válaszolta, hogy a keleti országok beérik kevesebb munkabérrel is. Ez ki szerint van rendben? Hogy 8 óra munka után meg még több 10-12 óra után plusz munkát kell a lakosság nagy részének vállalni, hogy kibírja a következő hónapig? De Kövér László megmondta, hogy egy képviselő manapság nem tud megélni 440.000 forintos havi fizetésből. Kérem, és az a rengeteg család havi 150-200e forintból? Ők meg tudnak élni? Na a Jobbik ezt szeretné rendbe tenni.

Miért van az, hogy amíg nálunk a multik agyba-főbe kapják az adókedvezményeket, addig más Eu-s országokban kemény adót fizetnek? Mit mond a Fidesz a népnek: ha nem kapnák, elmennének. Értem. És Csehországban miért vannak ugyanúgy ott, ahol több 10szeres adót fizetnek a miénkhez képest?

Külpolitika: itt most az erdélyi magyarokra térnék ki, mert onnan van saját tapasztalatom. Anno a Fidesz megadta a lehetőséget a magyar állampolgárság felvételére, és szavazójogot is biztosít. Ez mind szép és jó, egészen addig, hogy a Fidesz ezzel konkrétan megvásárolt magának egy rakás szavazót. Nyugodtan legyen állampolgárságuk a külhoniaknak, de miért dönthetik el, hogy itt Magyarországon ki legyen kormányon? Semmi köze hozzá, nem itt él, nem ide fizet adót. Csak gondolj bele fordítottan: felvennéd a román állampolgárságot, majd szavazol, és mivel csak a román diktatúrapárt adóit fogod itthon, azt látod hogy ők jók és rájuk szavazol. De igazából fingod sincs, hogy az ottani emberek egy diktatórikus rendszer ellen küzdenek lassan évtizedek óta. Nem lenne jó mi? Na a Jobbik pl ezért nem támogatja a szavazati jogot, ugyanakkor az érdekeit a külhoniaknak mindig is szem előtt tartja, hogy segítse őket, a sokszor elnyomó rendszerek ellen. Nem véletlen, hogy annyiszor kitiltották pl Szávayt Romániából. De nézd meg, hogy mit tett a Fidesz annak érdekében, hogy a két székely srác ne üljön börtönben majdnem egy évet "terrortámadás" gyanújával. Semmit, a Jobbik mellettük is kiállt.

EU: megállítottuk Brüsszelt, megmutattuk Brüsszelnek stb mit is? Szereti a Fidesz szidni az uniót, de azért a támogatásokat szépen zsebre tudják tenni. Igen a Jobbik eu-ellenes volt, de ami fontos: sose lépne ki magától csak úgy, a választók döntésére bízná. Most már nem is akar kilépni, mert az EU változáson megy keresztül, és szerintük egy átalakulóban lévő uniót lehet úgy formálni, hogy mindenki nyerjen vele. Ezt nem szabad elfelejteni, ők nem kilépni akarnak, hanem egyenlőséget az EU-ban (lásd bérunió).

Ezek mind olyan dolgok, amelyeket a Jobbik állandóan témába hoz, megoldást keres és kínál, próbálja mindenki számára a legjobb megoldást asztalra tenni, de a Fidesz nem vevő rá szándékosan.

8 év alatt nem nőttek a bérek, az elvándorlás viszont nőtt, az egészségügy romokban, az oktatás szintén, a korrupció viszont aranykorát éli. Nincs garancia a Jobbikra, sőt egyik pártra se, de ami nagyon mellette szól: hogy még nem voltak kormányon. Miért vetnénk el egy olyan pártot, akinek vannak erőforrásai, szakemberei, és tisztán kerülhetnek az ország élére.

Ezzel szemben mit tud felmutatni a Fidesz? 2x4 évet meg az előtte lévőket, és nem sok dolog változott pozitív irányban.

2017. aug. 22. 17:05
 19/19 ókútyafáját ***** válasza:
19%
A jelenlegi helyzetben a Jobbikra szavazni a legjobb döntés! Ha bal oldali vagy, akkor is. Mert ha a bal oldalra szavazol, vagy nem szavazol, akkor az a Fidesznek kedvez. Mindenki tudja, csak úgy lehetséges a kormányváltás 2018-ban, ha elmegyünk szavazni és a Jobbikra szavazunk... Lehetőséget kell adni a Jobbiknak! Lehetőséget kell adni egy másik pártnak... Nem tátott szájjal nézni, hogy tönkre teszik a hazánkat! Menjetek el szavazni!!! Értsétek meg!!!!! Ha nem mentek el, azzal a Fideszt támogatjátok! Ha nem szeretnéd, hogy a Fidesz újra győzzön, akkor a Jobbikra kell szavaznod, ilyen egyszerű!
2017. aug. 31. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!