Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyesek szerint miért lenne...

Egyesek szerint miért lenne olyan rossz, ha Magyarország nem a Nyugathoz, (tehát, EU, USA), hanem a Kelethez (tehát Oroszország, Kína) tartozna?

Figyelt kérdés

Ahogy én látom, a mostani nyugati világrendben nincs remény. Mindenki szellemi munkát akar, egyre nagyobb a dekadencia, túlköltekezés, egymás lenézése. Az országok jóformán semmit sem termelnek maguknak, ritka az olyan fiatal, aki a lengedező búzamezőkön vagy a berregő gépek között képzeli el a jövőjét.

Keleten azonban máshogy van.

Keleten még emlékeznek arra, mit jelent embernek lenni, mint jelent társadalomban élni, mint jelent a tudomány, a fejlődés, az élet, és a munkásosztály.

Akár Oroszországban, akár Kínában, akár a kissé különc, de azért pozitív vonásokat mutató Észak-Koreában egy olyan társadalmat lehet felfedezni, ahol mindenki valamilyen mértékben a munkásosztály tagja és ezen kultúrával azonosul. Az emberek szívesen tartanak tyúkokat, fúrnak-faragnak, szerelnek villanyt és autót, oldanak meg mindent önerőből. A nyugati emberek finnyásak és nyafogósok. Irreális elképzeléseik vannak a világról és sznobok. A keletiek tudják mit jelent embernek lenni, mit jelent a munka, a hűség a családhoz és a barátokhoz, a szórakozás, az életvitel. Keleten simán jól érzi magát pár ember, ha a gyári műszak után beszélgetnek, hahotáznak, játszanak a panelház mögött vodkával és sörrel a kezükben, miközben az elemes rádióból szól a zene. A Nyugati sznobok ezt lenézik, nekik csak a menő klubbok a jók, ahol 1600 Ft egy koktél.

A keleti emberek a természet és a technika mesterei, ahol cselekednek ott búza nő és erőmű épül. A mai nyugatiak konzumidióták, akik ahol "cselekednek" ott pláza ürül és Iphone boltos örül.

Kérdezz meg egy hollandot, meg egy oroszt, hogy szerelje meg a motort vagy a villanykapcsolót. A holland valszeg hozzá se tud kezdeni, ha meg még nagyobb nyúlbéla, akkor elkezd pampogni, hogy ezt szakemberre kell bízni, az orosz akár részegen is megcsinálja!

Nekünk, magyaroknak Keleten a helyünk, a hasonszőrű népek között, az oroszok, kínaiak között, nem a dekadens Nyugaton a puhány nyúlbélák között!

2017. júl. 10. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
27%
68-as, itt magyarázhatsz a kérdezőnek 100 évig is, akkor sem fogja felfogni.
2017. júl. 11. 11:01
 42/62 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos tudom, utána lett egy tippem, hogy ki lehet a kérdező. Találkoztam már vele párszor mikor Kádár Jánost istenítette, viszont a Kádár korszak árnyoldalairól nem volt hajlandó beszélni.
2017. júl. 11. 12:43
 43/62 anonim ***** válasza:
89%
Hol is volt ez?
2017. júl. 11. 13:05
 44/62 anonim ***** válasza:
78%
Itt a Gyakori Kérdéseken. Nem személyesen találkoztam vele.
2017. júl. 11. 13:06
 45/62 anonim ***** válasza:
89%
Úgy értettem, a gyakorin hol.
2017. júl. 11. 13:17
 46/62 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell tartozni sehova. EU tagként kell működni, betartva a határok védelméről szóló törvényeket az EU-nak is, illetve kelettel lehet gazdaságilag együttműködni. Sőt, már kell is.
2017. júl. 11. 13:29
 47/62 anonim ***** válasza:
60%

Én csak azt nem értem, hogy miért 50 évet kellene visszafejlődnünk, amikor visszafejlődhetnénk akár Mátyás király idejébe is bő 500 évet!

Hát nem hallottad, hogy akkor milyen sikeres ország voltunk és milyen nagy! Mindenki nagyon boldog volt Mátyás király idejében, 500 évvel ezelőtt! Éljen!

Szerintem az akkor az ideális társadalom volt, nem azok a puhány, nyúlbélák, akiket te felhozol itt a 60-as évekből, azok semmik voltak! A középkorban, na ott voltak igazán a természet gyermekei, azok keminyek vótak, nem a te semmirevalóid!

Szóval a középkorba kell visszamennünk és akkor minden príma meg überfaxányos lesz! Előre! Támadás! Jujj, már alig várom!

2017. júl. 11. 14:25
 48/62 anonim ***** válasza:
26%

"Kedves kérdező, nincs kommunizmus Oroszországban és Kínában sem. Ezt én is sokáig elhittem, de ha utánanézel a dolgoknak látni fogod..."

Kezdem azt hinni, hogy valami fogyatékos országban élek, óvodás gyerekek szellemi szintjén tengődő, felnőtt emberek között.

Sőt, nem csak most kezdem ezt hinni, hanem már nagyon régóta ezt érzem, de mostanság egyre inkább tudatosodik bennem, hogy ebben az országban valami komoly agybaj uralkodik az emberek elméjében.

2017. júl. 11. 14:30
 49/62 anonim ***** válasza:
68%

Persze, hogy agybaj van. Kinevelt a kommunizmus egy marha nagy egyszerű, gondolkodni nem tudó, jól megvezethető réteget, ma ugyanezt csinálja a jelenlegi rendszer csak kicsit másképp. 50 év múlva az orbánizmust fogják ugyanígy isteníteni.

De nincs is ezzel baj, szabad ország, szabad világ, mindenki azt kedvel, azt bálványoz és olyan eszme szerint él amilyenben akar, amelyiket jónak tartja, ameddig a hatályos jogszabályoknak megfelel.

A probléma itt azzal van, hogy a kommunista nem hajlandó elfogadni más nézetet és csak az övét erőltetné az egész országra, más emberekre, mert szerinte az a jó. Pedig nem és nincs semmilyen joguk másra erőltetni. De gyanítom sokan tisztában is vannak vele a kommunisták közül, hogy nem volt az jó, egyszerűen csak a nekem van igazam elven, az elnyomáson alapulva azt szajkózza tovább, mert ezt viszont beléjük verték.

Ezzel nem tudsz mit csinálni, látod. Hiába mondod, ha neki a kommunizmus tetszik hát éljen úgy, vagy költözzön olyan országba. Nem, neki az nem elég, ő a kommunizmust akarná elhozni ide. Csakhogy barétom ez ma már nem működik, az az idő lejárt. Sajnos van helyette más... De nem kell csüggedni, van még bőven ország ahol kiteljesedhet a vágya, költözzön oda. Elzarándokolhat Lenin sírjához, sírhat mellette, imádni fogják Oroszországban ezért. Hát menjen oda. Nem tudom miért van még itt és írogat ide, már rég Moszkvában kellene lennie.

Az itt a probléma, hogy azok akik ilyen marhaságokat ide írogatnak, vagy fiatalok, neokommunisták akiknek fingja sincs róla milyen is volt az a rendszer, csak egy részét a családja/rokonságuk beléjük verte, hogy az jó volt. Vagy pedig a régi rendszer által kitermelt idősebb réteg.

Ezeknek teljesen mindegy mit fogsz mondani, akármekkora baromság is azt fogja vallani és végig se gondolja a másik fél leírását.

Vagy csak szimplán troll.

2017. júl. 16. 09:20
 50/62 anonim ***** válasza:

'Ezeknek teljesen mindegy mit fogsz mondani, akármekkora baromság is azt fogja vallani és végig se gondolja a másik fél leírását.'

Akkor viszont ne csodálja, ha folyton leoltják :)

2017. júl. 16. 19:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!